Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 10

• 84 736
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • Berlin
darito18, на теб кога ти изместиха с 1 месец напред датата на последния цикъл? Питам, защото аз съм в 10та седмица сега по размери на бебето, а последния ми цикъл беше на 10.09, т.е. би трябвало по изчисления на лекарите да съм ок. 16та седмица. По тази причина и моя го писаха 10.10 ... ама чак пък толкова да не си спомням и да нямам отбелязано нищо.. Сигурна бях, че е бил септември, сега се съмнявам във всичко. Thinking

# 556
dinora1605, аз знам, че се мери на лявата ръка, защото тя е по- близо до сърцето.
  darito18, според мен отиди при още някой на преглед, за да видиш какво ще е неговото мнение.

Терминът се изчислява по ПРМ, а не по размерите на бебо. Какви са тези лекари вече не знам. ooooh!

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 11:26 от AnMary

# 557
  • Berlin
Това за размера може и да не е точно така. Факт е, че 2ма лекари ми казаха, че е невъзможно това да е последната ми дата и преместиха с 1 месец напред. А седмиците и датата на термин, които се изписват на снимката от ехографа, те според какво се изчисляват?

# 558
  Аз вече много вяра на докторите нямам. Бях наблюдавана от един от най- добрите и по неговите думи нямаше термин да дочакам, а аз чак преносих Mr. Green
  Изчислява се на базата на диаметъра на главичката, по дължината на бедрената кост, обиколката на коремчето и май имаше и още нещо, но за него нямам спомен.
  Ако си била с късна овулация може от там да има разминаване, а и бебоците не са компютри, за да вървят в точни мерки.

# 559
Боже,  ама защо тогава питат за датата на последния цикъл! Че то човек се чувства пълен глупак, да не говорим за притеснението, но тъпо е ти да си знаеш, кога ти е последния цикъл пък някой да те убеждава, че си изкукуригала и не помниш. Съжалявам за това.

# 560
Много често и по принцип се изчислява стандартно по датата на последната редовна менст., но ест. когато О ти е на 23-24 ден, а понякога дори и непосредствено преди неразположението или пък в другата крайност непосредствено след(имам позната правила секс последния ден на менст. си и забременяла) тогава изместват малко термина, понеже все пак по размери се получава много голяма разлика, това обаче започна да се случва напоследък, когато лекарите се сдобиха с малко по-хубави машини и започнаха да имат 3 и 4Д апаратура, където явно им показва нещата с много по-голяма точност Wink

# 561
Да, ама гунди, така получава ли се? Имаш предвид, че следващия й цикъл е трябвало да бъде на 1.04 примерно, а тя е забременяла на 29.03 ли? Ама аз не разбрах кога е ходила на лекар за пръв път и колко дни след последния й цикъл (споменат от нея).

# 562
Ами да, точно така, сега покрай последната си бременност ги разбрах тия подробности, понеже тогава около 21-22 ден ми е била О, което си е доста късно и чак на 35 ден има тест с ярка и много ясна черта...когато отидох на преглед за пръв път- аз си смятах по ПРМ и ми излизаше,че трявбва да съм влязла в 7 г.с., а те не виждаха ниииищо и още една седмица не се виждаше нищичко, чак сле седмица се видя някакво сакче и то отговаряше на 4 г.с., а не на 7-8 както трябваше и ме питаха на кой ден ми е станал теста наситен, понеже мен тестовете за бременност ме хващат много рано...за разлика от тестовете за О Wink...дали ме разбра сега???

# 563
Аз те разбрах, още като почнах да пиша предния си пост, обаче авторката трябва да се включи да каже, кога е била на доктор за пръв път.

# 564
  • Berlin
редактирам се тогава. Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 14:28 от abs

# 565
Ами обърках се вече. Четох публикациите на дарито и видях, че е ходила на първи преглед на 4-5 май. Тогава са й казали, че е в 6 г.с. После е ходила при друг, там става разминаването и после на 3Д. Значи е ходила. Нищо не разбрах. Тя го обяснила добре, ама аз се оплетох. Дано всичко е наред и скоро гушне здраво бебе.

# 566

Терминът се изчислява по ПРМ, а не по размерите на бебо. Какви са тези лекари вече не знам. ooooh!
Да,ама това- когато ти е сравнително редовен цикъла.Когато не е,се изчислява именно по размерите на бебето.Много са си наред в този случай докторите.
И само за справка- първата ми бременност ,последен цикъл 17.04- термин 07.02,бебо се ражда на 11.02 без признаци на преносване
Втора бременност - последен цикъл 09.05- термин 26.02,ще видим сега кога ще реши да излиза.
Сама можеш да сметнеш,ако ми ги смятам по цикъл,особено първата бременност,колко по-рано трябваше да ми е термина.

# 567
Е, Ади аз ти стискам палци за 26.02, че моето парче е родено тогава Wink Но наистина ти е преизчисляван термина, понежемоята последна р.менст. беше на 23.05, термина ми по всички календари и лекари беше на 27.02(само в консултацията ме водеха на 2 март по незнайни причини), но моята лекарка беше убедена,че трябва да родя най- късно на 18.02(това според феталните морфологии) и все пак родих на 26.02 с всички симптоми на преносено бебе, а сега ако беше ми се запазила тая бременност въпреки,че термина ми беше на 18.06 със сигурност щяха да ми го сменят поне за 26-27. 06...освен това да не забравяме,че много жени забременяват неочаквано и дори незнаят кога им е бил последния цикъл, аз също преди не си записвах и, ако бях забременяла случайно никога нямаше да мога да се сетя дори и доло горе кога ми е бил цикъпът Wink Wink

# 568
На мен пък ми се иска да е малко по-раничко,че да е пак Водолейче,ама и Рибка да е няма да го върна я... Mr. GreenВ моите случаи даже не става въпрос за преизчисляване,понеже още с първия преглед ставаше ясно,че не може да се гледа датата на цикъла и се взимаха данните от ехографа.

# 569
Здравейте, току що си измерих кръвното и е 140/90  Shocked Дали е от кафето което пих днес, препоръча ми го лекаря тъй като имах запис на тоновете и бебчето беше сънливо, та ме прати да изпия едно силно кафе. Е, после тоновете бяха перфектни, което се дължи явно на това че кръвното се е повишило. Сега не знам, да се притеснявам ли?

Общи условия

Активация на акаунт