Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 10

• 84 719
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте!Ужасно много ме боли от вчера левия крак,като болката е най-голяма в ставата,особено като се наведа направо умирам от болка.Наскоро ме беше заболяло 1-2пъти,но мина много бързо.Това дали има нещо общо с бременността??

# 571
Здравейте, току що си измерих кръвното и е 140/90  Shocked Дали е от кафето което пих днес, препоръча ми го лекаря тъй като имах запис на тоновете и бебчето беше сънливо, та ме прати да изпия едно силно кафе. Е, после тоновете бяха перфектни, което се дължи явно на това че кръвното се е повишило. Сега не знам, да се притеснявам ли?
Аз от сега съм с малко по-високо кръвно. От днес ви изписаха хапчета за това. Ти си го мери няколко дни и тогава спрямо резултатите ще прецениш какво да правиш. Може наистина да е инцидентно това високо кръвно.

# 572
Здравейте!Преди малко писах,но явно съм сбъркала нещо и не съм публикувала поста.Искам отново да си кажете мнението за нещо.Чувам някакво пукане от корема.Не е усещане ,а го чувам.Да се притеснявам ли???Днес вече 2-ри път...Иначе мисля че бебчо е добре,защото доста често рита,дори това разпъване на корема понякога боли.
И още нещо!За секса в 8 и 9 месец.Четох ,но все пак искам пак да кажете.Не бяхме правили повече от месец ,но миналия ден се престрашихме и правихме,макар и за кратко,като доста внимавахме.

На мен също ми се случва да чувам някакво пукане от корема от около 2 месеца, и мен понякога ме тревожи- но не знам какво е, всичко иначе с бебо уж всичко е добре... може би е нещо нормално не знам...  newsm78
Ами в 5я месец ми издадоха обменната карта и тогава я попълваха. След като се прибрах и разгледах видях грешката- последна менструация на дата- 03.04.????  #2gunfire #Cussing out
На следващата консултация им казах и те тактично ми обясниха, че било така защото го изчислявали по размерите, а не по последния цикъл???? Тогава като го изчисляват по размерите- какво общо има цикъла, че ще ми го сменят!!! А по размери- значи по ехограф, термина ми на снимката пише, че е 27.12. но не и януари #Cussing out ходих предната седмица на друг лекар- тя ми каза, че термина си ми е на 10.12., и ми каза да ида в болницата да ми направят запис на бебето. Обаче от там ми казаха, че трябвало да сравнят 2та ехографа- от двете гинеколожки и те съвпадат- бебето е с 2-3 седмици назад, и ми казаха, че нямало проблем и щели да ме чакали вече за раждането!!! #Cussing out и мисля до края на тази седмица, ако не родя пак да взема някакви мерки, защото наистина ще стане много....  #2gunfire

# 573
darito18 успокой се малко. Както и по-нагоре ти писах няма да останеш с бебето в корема вечно. Имай търпение. Просто си изчакай момента, в който бебето ще е готово да излезе на бял свят. После ще имате време да се гушкате, колкото си искате  Hug. Все пак и до 27.12 има още време. Внимавай какво ще правиш, това последното изречение .... Да не направиш някоя глупост  Stop

# 574
Кимбърли, до 30 минути след приема на кафето кръвното може да със завишени стойности. Но ако и след  това то продължава да е високо е редно да уведомиш лекаря си и да го следиш задължително сутрин и вечер.

# 575
darito18 успокой се малко. Както и по-нагоре ти писах няма да останеш с бебето в корема вечно. Имай търпение. Просто си изчакай момента, в който бебето ще е готово да излезе на бял свят. После ще имате време да се гушкате, колкото си искате  Hug. Все пак и до 27.12 има още време. Внимавай какво ще правиш, това последното изречение .... Да не направиш някоя глупост  Stop
Grinning нее, няма, просто имах предвид за консултация със специалист- и по точно съм се отправила към завеждащ родилно отделение! Grinning

# 576
Мами, моля ви кажете някакво ефикасно средство за задна хрема Sad от няколко дена съм болна и имам ужасна задна хрема, не мога да отхрачвам и всичко ми се запушва от сополи... Sad какво да правя- не искам да раждам в това състояние!!!! Sad направо въздух не мога да си поема да преглъщам сополи.... Sad

# 577
Здравейте мами,чета ви редовно и сте ми в голяма полза.Аз съм вече в 15 седмица и болките ниско долу,които мога да ги сравня със силни предменструални,не отминават.Дори имам чувството,че са в повече.Има ли основание за притеснение или да тичам при доки?Пия магнезий 3х1,дали да увелича дозата?A иначе идната седмица сме на преглед.

# 578
  • Бургас
darito81, аз без да знам че съм бременна, нямах под ръка нужните препарати една вечер си слагах тампони с ракия в носа, защото чак главата ме заболяваше от липса на кислород. На другия ден не само че нямах сополи, а и повечето ми болежки бяха ок. Да знаеш че от носа отива към гърлото почти винаги. Тези тампони с ракия за първи път ги опитах, наистина е неприятно, пари и мирише неприятно, но помага!

# 579
darito81, аз без да знам че съм бременна, нямах под ръка нужните препарати една вечер си слагах тампони с ракия в носа, защото чак главата ме заболяваше от липса на кислород. На другия ден не само че нямах сополи, а и повечето ми болежки бяха ок. Да знаеш че от носа отива към гърлото почти винаги. Тези тампони с ракия за първи път ги опитах, наистина е неприятно, пари и мирише неприятно, но помага!
Hug  bouquet ще пробвам задължително! Снощи се наложи да идем до спешното защото много зле ми стана и дежурния доктор ми обясни, че това се получавало от млечни храни- аз му кавзвам, че съм болна, той ми вика, че хремата ми е от млечните храни!!!! ooooh! #2gunfire #Cussing out аз му викам, че не съм яла млечни храни, той продължава да спори и ми обяснява от каква храна се отделяли повече секрети и аз му викам- по тая логика аз нищо не тябва да ям  Laughing и ми изписа някакви капки и ми вика- аз дори не знам дали те са подходящи за бременни, ама ти си прочети листовката!!!! Laughing викам си- да ще дам 50лв.(примерно) пък ако не стават за бременни- ще ги хвърля- майната им на парите!!!!!  Sick #Cussing out не знам да се смея ли да плача ли от глупави лекари!!!! И днес си взех грипекс макс и чай на биопрограма за простуда и грип  Naughtyи за първи път успях да издухам нещо от носа, а не да го гълтам, толкова много духах и излезе, че после половин час бях замаяна  Laughing това е добър знак, че почнах да изваждам нещо през носа!!!!  Praynig

Здравейте мами,чета ви редовно и сте ми в голяма полза.Аз съм вече в 15 седмица и болките ниско долу,които мога да ги сравня със силни предменструални,не отминават.Дори имам чувството,че са в повече.Има ли основание за притеснение или да тичам при доки?Пия магнезий 3х1,дали да увелича дозата?A иначе идната седмица сме на преглед.

Според мен се обади на гинеколога си- недей да чакаш и не предприемай лечение на своя глава!!!!

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 16:57 от AnMary

# 580
 darito18, аз в момента също съм доста настинала. Вчера бях на гинеколог и ми предписа Фервекс и Муконазал спрей. Нямало проблем да се приемат от бременни. Аз кихам много силно и носа ми тече ужасно много. Храчки нямам.

# 581
Дорито, мога да ти кажа нещо адски ефикасно , но и адски болезнено и незнам дали в тоето състояние би ти било от полза...с клеева тинктура разрежда се 50:50 с вода и в ноздрата- първия път ще се потресеш и направо ще откачиш, но такова невероятно облекчение след това, че чак се пристрастих към болката...а и щом мъжът ми го ползва, а той хич не е фен на болката, аз тия дни имах точно такава хрема исамо така

# 582
Обаче аз се включвам хем да те успокоя, хем да опровергая гунди. Hug Аз съм я капала чиста и изобщо не ми беше неприятна. На дъщеря ми я разреждам. Тя също не прави физиономии и не бяга от процедурите. Но е важно да знаеш, че усещането може и да е неприятно. Просто за да си подготвена. Бързо да оздравяваш.

# 583
Здравейте! Имам към вас следния бърз въпрос, но много ме интересува отговора, за да знам на какво да отида!
Кажете ми, каква е разликата межди 3D и 4D?

# 584
  • София
Разликата е , че:
3D показва образа като снимка, а 4D в реално време. Ето повече информация:
http://4dbebe.com/index.php?option=com_content&task=view& … =29&Itemid=48

Общи условия

Активация на акаунт