Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 10

• 84 653
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Със смучене на пчелен клей, чай от липа и мащерка, сок от черна ряпа.
Вече съм доста по-добре.

# 616
Здравейте Момичета и ЧЕСТИТА КОЛЕДА! Още не съм усетила бебчо и започвам много да се притеснявам... Sad На консулатция съм чак след 10 дена, а докторката ми беше казала, че вече трябва да го усетя около Коледа.... Вие кога усетихте бебето си през първата ви бременност, защото знам, че през втората се усещало доста по-рано!

# 617
Здравейте Момичета и ЧЕСТИТА КОЛЕДА! Още не съм усетила бебчо и започвам много да се притеснявам... Sad На консулатция съм чак след 10 дена, а докторката ми беше казала, че вече трябва да го усетя около Коледа.... Вие кога усетихте бебето си през първата ви бременност, защото знам, че през втората се усещало доста по-рано!
ами аз до колкото си спомянм след 18 г.с. се усеща, май даже към 22-23 седмица, понеже преди това не знаеш много какво е усещането....аз имах термин 27.2 и на 22 септември го усетих, но моето дете беше много активно, а ако твоето не е толкова много...значи някъде в 18 г.с. съм го усетила, но по принцип тогава отговаряше на 19-20 седмица, освен това може да си го усетила и да не знаеш

# 618
  • ул. "Мечтание"
viarvam2010, с първата си бременност го усетих рано - към 16 г.с.
Но няма някакви строги правила кога трябва да го усетиш. Дават го средно около 20-та семица, но може да е както доста по-рано, така и доста по-късно. Зависи от много фактори - активност на бебето, позиция на плацентата, точност на термина, чувствителност на самата майка и т.н. Твоята плацента знаеш ли къде е? Защото например при предна плацента се усеща доста късно. Макар че докторката би трябвало да ти каже това, ако наистина си с предна плацента.

# 619
Честита Коледа на всички.
От няколко дена започнах да чувствам леки прорязвания във влагалището.Дали е започване на раждането?На някой случвало ли му се е?

# 620

Азго усетих към 19.г.с. Само ,че тогава всъщност не знаех какво точно усещам.Много е странно,защото очакваш едва ли не ритници които да усетиш,а то май е като едно притреперване.Поне при мен Simple Smile

# 621
  • София
От няколко дена започнах да чувствам леки прорязвания във влагалището.Дали е започване на раждането?На някой случвало ли му се е?
Възможно е. Направете консултация с гинеколога си.
Аз имах същите усещания към края на бременността си.

# 622
  • ул. "Мечтание"

Възможно е.
На мен ми се случва от известно време - болката е от скъсяването на шийката и наместването на бебето в малкия таз.

# 623

Да попитам във връзка с този въпрос- а ако това прорязване във влагалището е в по-ранен етап на бременността- 12-13-14 седмица?

# 624
  • Бургас
Здравейте и честита Коледа!
Аз искам да попитам за маслото против стрии на Икаров. Препоръчаха ми го други мами и то още от днес да го почна, а на опаковката пише "Да се използва след 4-месец". Някой знае ли защо го пишат. Ако има противопоказания няма да го използвам, но ако е заради действието, искам да го почна по-отрано, за да си подготвя кожата. Моля, ако някой знае да се включи!

# 625
Честита Коледа на всички!

Аз започнах да се мажа с маслото на Икаров от самото начало на бременността и не съм имала проблеми.

Попитах доктора си защо на опаковката пише да се използва след 4-ти месец, а отговора беше - защото тогава започва да ти расте корема, преди това няма смисъл да се мажеш.

# 626

Да попитам във връзка с този въпрос- а ако това прорязване във влагалището е в по-ранен етап на бременността- 12-13-14 седмица?

Тазовите кости започват да се разширяват за да дадат място за бебето......На няколко пъти съм имала подобен дискомфорт, като накрая на бременността имах чувството,че усещам всяка костица как се движи......Но ако те притеснява нещо - консултирай се с лекар.

# 627
Здравейте, нова съм тук. Миналата седмица разбрах, че съм бременна, отидох на лекар и той каза че по неговите изчисления трябва да съм в 8ма седмица(да съм заченала около 11 ноември), но май стана на 27ми. Той ми каза, че се чува сърдечния ритъм на бебето. Възможно ли е да се чува толкова рано?

# 628
Здравейте, нова съм тук. Миналата седмица разбрах, че съм бременна, отидох на лекар и той каза че по неговите изчисления трябва да съм в 8ма седмица(да съм заченала около 11 ноември), но май стана на 27ми. Той ми каза, че се чува сърдечния ритъм на бебето. Възможно ли е да се чува толкова рано?
от 6 г.седмица се чува сърцето

# 629
Благодаря много !

Общи условия

Активация на акаунт