SUPERNATURAL - Give me back my soul

• 24 073
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • гр. София
Ами до сега се придържат към библейската "истина", което мен малко ме ядоса, честно казано, особено по отношение на Луцифер.
Май малко лично го приемам, когато го изкарват зъл Simple Smile

# 421
Зимна роза, Добре дошла и от мен   bouquet Hug.
То Луци аз не съм срещала някъде да го описват като Добър. Той е от типа наши момчета , красиви (нали като ангел бил мнооооооого красив) и лоши. За мамата на вампирите или като цяло на Алфите, аз имам 8 чувство, че ще ни разочароват. Вмъкват прекалено много неща и накрая да не се окаже само едно голямо нищоPraynig Praynig Praynig да греша.

Дамм, аз досега само мъже съм привличала към SPN каузата, но само с вас, мили мои Heart Eyes , обсъждам сериала и основно момчетата по този начин. Представям си ако пред група мъже започна да обяснявам за връзване, наказване, къпане и т.н.  Crazy Crazy Crazy . Ще го закъсам.

Ми то тук се навъртаха две (сори забравих им имената/ никовете) и явно така сме ги изплашили. Ама то върви ли Една тумба кокошки (без никой да се засяга), кокошки да обсъждат (освен ако не е да ги оплюват, както сме виждали) .... не. Петлите са по интересни  Blush Twisted Evil.
Импалка, това връзване и гифчето на Дийн .... хич не навяват чисти мисли  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 422
  • гр. София
Всъщност, в интерес на истината, Луци няма ама нищо общо със Сатаната и злото.
Мога да поразкажа, но да не вземе да стане дългичко...Да не ви досадя? Rolling Eyes

# 423
Всъщност, в интерес на истината, Луци няма ама нищо общо със Сатаната и злото.
Мога да поразкажа, но да не вземе да стане дългичко...Да не ви досадя? Rolling Eyes

Хич даже. Тамън ще си намерим тема за обсъждане .....

# 424
  • гр. София
Ами добре  Simple Smile

Отъждествяването на Луцифер със Сатаната се дължи на погрешното тълкуване на Книгата на пророк Исаия. За тази грешка човечеството може да благодари на Августин Блажени. Първият превод на Библията от староеврейски е на гръцки. Казва се Септуагинта – Преводът на седемдесетте, тъй като е направен от седемдесет равини. В Книга на пророк Исаия в Стария Завет вавилонският цар Навуходоносор е сравнен със Зорницата, т.е. планетата Венера, която във Вавилон се е казвала Хелел. Пророк Исаия го нарича Хелел бен Шахар, което значи „Денница, син на зората”. В гръцкия текст това име е преведено като Фосфорос. Когато по-късно свети Йероним превежда Библията от гръцки на латински, той заменя „Фосфорос” с латинския еквивалент „Луцифер” – „Светлоносец”. След време богословите възторжено заявили, че падането на Сатаната е отбелязано в Библията и за това говори сам Исаия още в Стария Завет. Августин Блажени създава доктрината за падналия ангел, превърнал се в сила на ада заради своята гордост и жажда за власт. И тук идва моментът на голямата грешка:
в Новия Завет – глава десета, стих осемнадесети на Евангелие от Лука пише:
„А той им рече: видях сатаната, как падна от небето като светкавица”...

А в глава дванадесета, стих девети на Откровение на свети Иоан Богослов се казва:
„И биде свален големият змей, древният змей, наричан дявол и сатана, който мами цялата вселена – свален на земята, а заедно с него бидоха свалени и ангелите му”.

От тези два текста се разбира, че местообитанието на Сатаната (НЕ на Луцифер!), преди да отиде в ада, е било на небето. Ето обаче какво пише в Стария Завет в Книга на пророк Исаия:
„...ти ще подемеш победна песен против Вавилонския цар и ще кажеш: как изчезна мъчителят – пресече се тиранията!( Тук става въпрос за освобождението на евреите от завладелият ги Навуходоносор ) Господ съкруши жезъла на нечестивците, скиптъра на владетелите, който яростно поразяваше народите с неответни удари, гневно владееше над племената с неудържимо гонение. Цялата земя си отдъхва, възклицава от радост... Адът преизподен се раздвижи заради теб, за да те посрещне при твоето влизане... Гордостта ти е свалена в преизподнята, с всичкия ти шум... Как падна ти от небето, деннице, сине на зората! Разби се о земята ти, който тъпчеше народите... И ще въстана против тях, казва Господ Саваот, и ще изтребя името на Вавилон и целият остатък – и син, и внук, казва Господ...”

Точно от грешното разбиране на този текст идва заблудата, че Луцифер е идентичен със Сатаната. Както казах, Луцифер значи „Светлоносец” и е превод на гръцкото „Фосфорос”, което значи същото и което пък е превод на Хелел бен Шахар, „Денница, син на зората”. Къде са им били умовете на тези богослови – да припишат толкова негативни качества на някой, чието име носи светлина. Shocked

С две думи богословите сравняват текстове от Стария с текстове от Новия Завет, които обаче нямат нищо общо и се отнасят до различни неща.

И още нещо за размисъл: Първо съборно послание на свети апостол Иоан Богослов, глава трета, стих осми:
„Който прави грях, от дявола е, защото от край време дяволът съгрешава”. След като съгрешава от край време, значи, че никога не е бил добър. Как тогава е възможно първо да е бил ангел? Лоши ангели нали няма? (само такива, които уж си били добри, но после станали лоши...)
А в Откровение на свети Иоан (Нов Завет) е казано:
„Аз, Иисус, изпратих Своя Ангел да ви засвидетелствува това в църквите. Аз съм коренът и родът Давидов, утренната и светла звезда”. Коя е утренната звезда? – Венера. Кой се отъждествява с Венера? – Луцифер. Може ли да оприличат двама души на светла звезда, но да изкарват единият лош, а другият не? (да не подхващам темата защо Иисус няма пък нищичко общо с рода Давидов....)

Май стана доста объркано - Стар Завет, Нов Завет...не ме  boo

# 425
Ми то тук се навъртаха две (сори забравих им имената/ никовете) и явно така сме ги изплашили. Ама то върви ли Една тумба кокошки (без никой да се засяга), кокошки да обсъждат (освен ако не е да ги оплюват, както сме виждали) .... не. Петлите са по интересни  Blush Twisted Evil.

Joy   Tъкмо щях да попитам имало ли е фенове от мъжки род в темата  Grinning  Изглежда, да

# 426
  • # супернатурална #
Имаше, имаше Laughing Аз един помня, задържа се известно време, може би заблуден от посрещането, което му направихме, но, съгласете се, колко време можем да постваме снимки на жените от сериала? Та като приключихмее тази изчерпаема тема и се върнахме към...неизчерпаемата, и той приключи с нас Laughing В интерес на истината, около мен предимно мъже гледат СПН, приятелки нещо не можах да зарибя, та и аз като Импалка съм доволна, че ви има Hug, щот на един мъж (особено на моя) като му изтъкнеш 2-3 пъти качествата на друг и той почва да го обижда на хомусексуалист Tired

Импалко, до мен достигнаха слухове,(от извора, прошепнати на ушенце  Flutter) че те връзват и

само когато много слушкаш Rolling Eyes

Зимна роза , и аз съм чувала, че Луцифер означава "носител на светлина" или нещо подобно. Но това не е ли свързано с деянията му преди да изревнува татко си, да изкуши човешка душаи да стане паднал ангел. Просто името се е запазило. А и ако Луци и Сатаната не са едно и също нещо, кой е Сатаната newsm78

mu ry, благодаря, и аз много си го харесвам, този "млад Боно" Wink

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 16:17 от Г. Краули

# 427
  • В друго измерение
Аууу, във възторг съм  Heart Eyes
Злате, убедена съм, че си го виждала, но не мога да не ти поднеса цвете с благодарност за линка  Hug
Колко много съм пропуснала  ooooh!

# 428
Сатана -  от еврейски „сатан” противник, коварен, враждебен, прелъстител, разрушител. Под това име понякога изобщо се имат в предвид падналите духове, иначе те се наричат зли духове, или злобни духове, бесове, бесни духове, паднали ангели.

Дявол – от гръцки произход и значи клеветник, враг, прелъстител. Предимно името на Дявола се споменава с единични Писания. Той е главния на злите духове и техен началник Луцифер.

В популярните гримоари от 16-17 век, като „Grand Grimoire” и „Grimorium Verum” владетеля на Ада се нарича Луцифер (император), Велзевул (княз), Астарот (велики херцог), на които са подчинени шест високопоставени духа и множество по-малки.

И т.н подготвяме една публикация за Simple Smile Ангелите и архангелите Simple Smile Но ще е по нататък. Просто още не сме систематизирали инфото Simple Smile

# 429
  • гр. София
Г. Краули,
не е така - при това в самата Библия си е написано точно как е, но се тълкува погрешно. Този паднал не е онзи паднал, ако мога така да се изразя  Laughing
В Библията освен това името "Луцифер" не се споменава никъде (е, освен в латинската версия, но там е в превод от гръцкото Фосфорос, което пък е превод от древноеврейското Хелел Бен Шахар).
Луцифер е нарицателно за цар Навуходоносор, а Сатаната си е Сатаната - злото.

Цялата работа е там, че богословите всячески се опитват да свържат Новия Завет със Стария, но тази свръзка е съшите с толкова бели конци, че вади очите. Старият Завет е древна юдейска книга, а Новият - не чак толкова древна и е съчинен от християните. Това е техният принос към новоизмислената религия след като са си приватизирали чуждата свята книга (Стария Завет) и са й дали ново тълкувание според както им изнася.
Така събрали чуждата и своята книга и ето ви християнство! (плеснали с ръце и се прегърнали  Simple Smile)

WomanitKa,
зад името Астарот всъщност се крие изопаченото име на месопотамската (акадска) богиня на плодородието, любовта и войната Астарта (Ищар). С оглед на това Астарот не би следвало да се приема за зъл дух, макар и гоетията да му отрежда място сред злите.

# 430
  • # супернатурална #

Злате, убедена съм, че си го виждала, но не мога да не ти поднеса цвете с благодарност за линка  Hug

Ха, от това цвете, цвете няма да остане. Ако го доближи Злата ще го направи на салата Joy

Така както аз го разбирам Луцифер си му е името, а след като е паднал, започнал да прелъстява(души), да разрушава, са започнали да го наричат и Сатана. Демек, тъова му е ник-нейма Wink Може и да греша и да са двама различни newsm78
Зимна роза, ако е така, както казваш, няма да е първото нещо, което се е загубило в превода Laughing

# 431
Аз го познавам Луци от прекалено многото филми (и от Библията разбира се), когато при появата му винаги се е представял ..... "Някой ме наричат Дявол, Сатана ..... други ме познават като Луцифер .... ".
Така, че е нормално да го познават всички като лошия във филма ......

... са започнали да го наричат и Сатана. Демек, тъова му е ник-нейма Wink ..

Паднах  Joy Joy Joy

# 432
  • гр. София

Да, клетият Навуходоносор...Вярно, че е бил поробил еврейския народ, но чак пък такива злини да му се приписват и да го отъждествяват със сатаната...

# 433
  • # супернатурална #

Да, клетият Навуходоносор...Вярно, че е бил поробил еврейския народ, но чак пък такива злини да му се приписват и да го отъждествяват със сатаната...

Сега вече и аз се загубих в превода Laughing Искаш да кажеш, че Навуходоносор и Луцифер са един и същи човек?

# 434

Аааа моля, моля това да не е малко  Mr. Green..... Хич даже не е добър. Бил е ревнив, нахален и иска душите на хората. Не се знае нито една случка в която той е добрия ..... Или има?????

Общи условия

Активация на акаунт