Творим прекрасни плетки - шапки, шалове, жилетки

• 180 936
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Carmela Biscuit! Страхотна жилетка!  Hug Hug Hug
Сега аз ще те "тормозя" - как успя да напаснеш цветовете?

dodofit, благодаря ти много  Embarassed  bouquet
За напасването на цветовете - втория път плетох предниците и гърба заедно, с халкички-отметки за свивките.
Мерих, смятах, рязах много конец - затова имам шал от изрезките  Mr. Green.

# 331
Carmela Biscuit! Страхотна жилетка!  Hug Hug Hug
Сега аз ще те "тормозя" - как успя да напаснеш цветовете?

Наистина е страхотна жилетката!
И наистина напасването става с изрязване на прежда, няма друг начин! Simple Smile

# 332
Вчера в един магазин за втора употреба намерих прежди-най-разни безобразни. Но ми се виждат скъпички за от такъв магазин-15 лв килограм. newsm78

# 333
Мечка Малинарка ,много интересна жилетка  - като облаче е бебчо  Hug
Дай схема на този мотив с бримки-пъпки,т.е. как се правят Peace
herzog ,съвсем случайно  попаднах на профила ти във ФБ и ти пратих покана за приятелство  Peace Май сме израснали в един град Wink

# 334
Ок, довечера като взимам децата от баба им, ще взема дебелата книга с плетките (от1980-та е Grinning), че вече съм позабравила плетката и ще я снимам схемата (но общо взето е два пъти по пет високи пълнежа в една синджирна бримка, две прескачам, в третата пак два високи пълнежа. 2-я ред е с ниски пълнежи, но не помня точно мотива)

Ето едни ръкавички от мен

# 335
  • Варна

Carmela Biscuit,браво, красота   bouquet.  И на мен ми е мерак да се пробвам с този тип прежда, но както разбирам то голяма играчка.

Мечка Малинарка ,изключително ми допадна модела на ръкавичката ти.Поздравления!

Назад не съм чела и сигурно  пропускам някой, но отивам да... knit

# 336
Тъй. Книгата я няма , но заплетох и се сетих.
1р - синджир
2 р - нисък пълнеж (мушим куката, вадим бримка,намятаме  и изплитаме заедно двете бр)

3 р - 3бр синджир, във първата на реда правим следното - намятаме, мушим с куката, вадим висока бримка, намятаме, пак мушим в същото място, вадим висока бримка, намятаме...още веднъж. На куката стават 7 бр плюс първоначалната, тоест 8. 1 наметка и изплитаме всички бр заедно. Отдолу се получава нещо като пъпка от високите бримки. Слагаме още една синджирна бримка и отново намятаме, мушим, вадим, намятаме..... Двете пъпки реално излизат от една и съща бримка от долния ред. Пак една синджирна бримка. Прескачаме две(три - зависи от дебелината на преждата) бр и в третата изплитаме пак комплекса от двете пъпки. Завършваме реда с един троен пълнеж.

4 р - една синджирна. 1наметка, мушим куката между двете пъпки, вадим нормална бримка, намятаме и изплитаме на два пъти. Това го правим три-четири пъти. Тоест стават три-четири пълнежа между двете пъпки.  След като направим трите пълнежчета мушим куката и вадим бримка между първата и втората двойка пъпки. Без наметка стегнато затваряме, тоест издърпваме бримката през тази на куката.

Плетивото вече има две страни:

5 р- три синджирни. Повтаряме 3 ред (пъпките) като този път бодем за тях в бримката между фигурките с трите пълнежа. Като тук, където съм забола куката. Вече съм направила един мотив от 5-и ред.
И пъпките, и мотивите с ниските пълнежи, които са като дъгичка , зависят от дебелината на преждата.
Между другото снимките са с прежда Зара за ишишове 4-5. Но става дебело като палтенце.

# 337
# 338
  • София
Момичета, аз си получих преждата Меджик! Фантастична е просто!!!! Невероятно мека е, а цвета 596 е уникално красив!
Много съм доволна.

# 339
Мечка Малинарка ,много благодаря за подробното разяснение Hug Страхотно се получава тази плетка Heart Eyes Записвам си всичко,което си написала,за бъдещо творчество Peace С една кука все още не съм се заела да плета,но това ще го пробвам непременно.Благодаря още веднъж за бързия и подробен отговор  bouquet
loryn ,супер сладурско елече и шапка  Peace

# 340
http://www.garnstudio.com/lang/en/visoppskrift.php?d_nr=126& … id=26&lang=en
Някой може ли да ме насочи по-подробно. Горе-долу ми е ясно, но ако има някаква особеност да я споделите.

# 341
Знаете ли къде в София се продава тази разцветка на прежда ТОТО?!

eat. sleep. knit...

# 342
  • Варна
Момичета, аз си получих преждата Меджик! Фантастична е просто!!!! Невероятно мека е, а цвета 596 е уникално красив!
Много съм доволна.
От къде си поръчвате прежда newsm78,
че съм се запалилила по плетенето.

# 343
  • на брега на реката
не съм Мацата, но и аз си купих Меджик, от Статекс , купих я от онлайн магазина им.

# 344
Здравейте момичета LaughingПоздравления за всички красоти който сте сътворили Hug
Вчера завърших плетенето он-лайн на т.н.жилетка-наметка .Само да кажа,че ми отиде около 130 гр.розова прежда и съвсем малко бял мохер.Ето какво сътвориха мойте ръчички .Хубав и спорен ден на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт