Творим прекрасни плетки - шапки, шалове, жилетки

• 180 891
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте!
Carmela Biscuit, според моята неинженерна мисъл, линията на шапката върви по диагонал, защото редовете под линията представляват "козирка". Забележи, че на тила (там където е етикета) периферията е по-късичка, а на челото броят редове се увеличава и така се образува козирката...
Самата релефна линия може и допълнително да е "избродирана" отгоре за да прикрие местата, на които се увеличават броят редове.

...поне така си го обяснявам аз... (извини ме за художественото ми произведение Mr. Green)

NovaTema, чудесна рисунка! И носи вярната информация!

eat. sleep. knit...

# 391
SISI_VAS страхотно се е получило

Амели радвам се, че ти е харесала шапката, аз съм публикувала повечето неща, ще кача и останалите, но някой от тях съм ги плела на око и затова не ги показвам защото някой ако прояви интерес как са станали немога да обясня. От скоро съм при вас във форума и се възхищавам на нещата които правите. Ето ги и някой от по-старите ми творения http://picasaweb.google.com/105569037943653961399/aEYnNB#5540082668796686434

# 392
  • София
Sisi, и тук да изкажа възхищението си. А гърба е много секси.  Flutter

Raq_, и на мен много ми харесва шапката, а и другите ти неща са много хубави.  Peace

NovaTema, благодаря ти.   bouquet Гетите са многолесни - плетеш един правоъгълник като ширината му е, колко желаеш да са ти високи гетите, а дължината такава, че да ти обиколи глезена и малко отгоре за закопчаването. Схемите ги има в албума ми за една кука, избираш каквато искаш, но да има дупчици за закопчаване. За къдричките отдолу изплитам полукръгче и отгоре два реда, като всеки един се състои от по 2 високи пълнежа в бримка на предходния ред.

# 393
Raq_ , красиви плетива!! Hug Hug Шапката с влакчето ми е любима!! Също и одеялцето!

Ще се включиш ли в плетенето на одеялцата на надеждата?! И едно квадратче или рибок ще е от полза за доброто дело.
 Ето я темата - Одеяло на надеждата

И албумите във фейсбук:
http://www.facebook.com/album.php?aid=27524&id=100000052524186
http://www.facebook.com/album.php?aid=2080171&id=1608367516

eat. sleep. knit...

# 394
# 395
Здравейте!
Страхотни плетива видях, поздравления!
Сиси, daniela_34, Mirellka, big pufana, inik и всички които пропускам   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet

Пеги, аз си мисля че ще е подходяща дебела прежда 50%вълна/50% акрил. Гледам че и следващата шапка е с подобна дебелина, тя е плетена с прежда 44% вълна/ 35%полиакрил и 8% вискоза.

Къде да потърся модели на елечета, за госпожички?
Ana, провери в раздел "Вязание детям" в осинка. Като питах гугал преводача за елек ми дава превод - "жилет", макар че под тази дума излизат много малко схеми на елечета, повечето пуловерчета.  Confused Разгледай и в лион бранд, май искаше регистрация за да разгледаш някои модели, аз открих два момчешки пуловера, търсих с "vest". Разгледай и в дропс има категория children, в момента не може да ми я отвори затова давам общия линк. Ако някои знае точната дума за търсене, нека сподели.

Raq_, би ли споделила на този комплект каква е преждата, интересна ми е и плетката на шала.

Бисквитке, пробвала ли си с този бод, не знам как точно се казва, но ако не ти е ясен, ще се опитам да го обясня с думи, подобен е на "пуканката" но ВП са от различни бримки. Ето още снимки на този шал, и аз ще се радвам като го разгадаеш да споделиш.

anjeelina, хубави шапки.

# 396
Здравейте момичета,
отскоро разглеждам темата ви, но много ми хареса идеята за одеалцето. Имам 2 цвята св. синя прежда Джинс. Дали мога да се включа с няколко рибки? Кой събира готовите и как се изпращат?
Имам и още едно питане . Имам едно малко 4-килограмово сладурче- кученце, на което искам да изплета някаква блузка. Дали има някъде моделчета? Simple Smile

# 397
  • Севлиево
http://picasaweb.google.com/kkrevistasrj/ModaPet# - облекла за кученца  Peace

# 398
И още за кученца http://spicami.ru/archives/4550 - има и обяснения към моделчетата

# 399
Сърдечно благодаря Даниела34

# 400
  • София
Аз забравих да се похваля с моята нова шапка Embarassed обаче на фона на тези красоти които показвате направо ме е срам да си я покажа Embarassed Embarassed.
Това е първата ми шапка и първото ми цвете ... абе въобще първото хващане на една кука до сега все на две куки съм плела.

http://prikachi.com/images/320/2671320g.jpg
  bouquet

Мирелка, каква ти е преждата и как изплете шнура толкова равно? Може ли схема на цветето ако имаш? Много хубава шапка!   bouquet

# 401
Здравейте момичета,
отскоро разглеждам темата ви, но много ми хареса идеята за одеалцето. Имам 2 цвята св. синя прежда Джинс. Дали мога да се включа с няколко рибки? Кой събира готовите и как се изпращат?

morika
, рибките ще ги събирам аз.
Дай мейл да ти пратя схемата и адреса.
Благодаря Grinning

eat. sleep. knit...

# 402
  • Варна
Дани, чудна жилетка-наметалце си направила,а малката принцеса е невероятна сладурана!  bouquet

Пуф, изглежда прекрасно полото от Меджик на мис Каприз  Hug ,аз чакам с нетърпение да го получат в магазинчето до нас, дано да има избор на цветове

SISI_VAS
,поредното уникално красиво и майсторски изпълнено плетиво.Браво! smile3501

Мирелка,за първо хващане на куката е направо блестящо.

inik
, smile3501

Рая , anjeelina,много красиви неща сте изработили

Додо, и аз смятам да ги докарам рибоците до 12( шест резидави и шест жълти) и ще митрябва адрес.Пък после ще продължаваме да плетем по малко за следащите базари

# 403
Пепито 21 плетката на шала е съвсем обикновена правя синджир колкото искам да е дълъг шала и започвам да го обикалям със крачета с една наметка като между всяко краче има по едно синджирче, после сменям цвета и бъркам във синджирчетата и всичко се получава от самата прежда. Но съм ги правила преди две години и незная име на преждата изглежда точно както на снимката много дебела плюшена и съм я плела с кукичка 7мм

# 404
Момичета, здравейте Simple Smile
Не съм от тука и съм за малко дет се вика, но ви моля да споделите някоя плетка за шал, на 2 куки, за която ходи по-малко прежда, за момиченце иии... да може да го разбере блондинка  Laughing

Благодаря ви предварително!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт