Творим прекрасни плетки - шапки, шалове, жилетки

• 180 940
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
много я харесах шал-яката, но и моделът е супер  Grinning

Сиси, ако решиш да слагаш чантата и на друго място, свиркай да я видя  Peace че с това описание и разплитане ме заинтригува....

# 421
# 422
Сиси, разкошна е чантата, а кожената обработка я прави да изглежда като от скъп бутик. Simple Smile

Аз да покажа мъжки шал-яка с качулка.
http://picasaweb.google.com/savanna1972/MyCrochetAndKnitting#5540248518188246306 - от тук и няколко следващи снимки. Simple Smile

Свещичка, браво на теб.Страхотни произведения имаш.Особено много ми хареса една мъничка черна брошка.А "сладкарските изделия" са супер.И аз имам една "тортичка"
http://prikachi.com/images/693/2642693a.jpg

трябваше и аз като теб в една чинийка да я сложа

# 423
йес  Peace ще обираш овациите навсякъде, но сигурно няма да ти вярват, че не е оригинална  Laughing

# 424
Здравейте момичета   bouquet

Както съм писала и преди, рядко пиша, но редовно ви чета и се дивя на красотите които творите. Благодаря на всички които се отзоваха на  питанките ми   bouquet

Сега както обещах да се похваля и аз със нещо малко и не е кой знае какво, но като се има предвид, че не съм такава майсторка като вас, а съвсем начинаеща аз, съм доволна все пак от себе си  Embarassed

# 425
Здравейте, моми4ета.Доста красоти сте насътворили..Поздравления!
Аз пък сума ти и шалове наизплетох Simple Smile

# 426
Свещичка, много оригинални шал- качулка. Много подходящо за напъпили тийнеджъри, които не се харесват с шапки  Laughing
Сиси, Чантата е трепач! Обаче...признайте си...ако нямаше такава завършваща изработка с кожата...нямаше да има същия перфектен вид. Искам да кажа, че мен все това ме спира...че ще оплета- ще оплета...обаче после...трябва да се дооправи от други майстори за да е перфектна.

Да ви питам за пончотата- имам едно- залежало. Иначе е супер, но не знам- кога се носи? Има си поло яка...като модел- това, което е показала IPG. Ама...като тръгвам сутрин рано за работа...не знам дали няма да завали по някое време...или ...нее удобно за събличане...та.... много ги харесвам пончотата, но не ми се виждат практични за работа.
Кога си носите вие пончотата?

Бъдещи проекти: болерце за малката по модела на сбъди, ръкавици без пръсти, гети и шапка за каката- купих прежда на Габрово- мерино за целта(ако някой има предложения за модели да свирка). Довършване на миналогодишното и започнато(нещо като елек без копчета и богата обърната яка- на нея съм през седмица  Mr. Green)....лелеее колко съм бърза  Laughing

# 427
ankas! Прекрасни са!! Hug Hug

еat. sleep. knit...

# 428
Сиси, Чантата е трепач! Обаче...признайте си...ако нямаше такава завършваща изработка с кожата...нямаше да има същия перфектен вид. Искам да кажа, че мен все това ме спира...че ще оплета- ще оплета...обаче после...трябва да се дооправи от други майстори за да е перфектна.

аз друго мисля, и щях даже да го пиша, че тази чанта и без кожа щеше да изглежда много хубаво. И не само тази чанта. Вярно, хубаво е една плетена чанта да има елементи от кожа или интересен плат, токи и други декоративни елементи - но не  е задължително. Кожата придава здравина и форма при отвора на чантите на две куки плетени - иначе малко като торбичка ще стоят. Но може и друг вариант да има.

ankas, не се подценявай, изпипала си нещата!

# 429
  • ...до морето..
Здравейте момичета   bouquet

Както съм писала и преди, рядко пиша, но редовно ви чета и се дивя на красотите които творите. Благодаря на всички които се отзоваха на  питанките ми   bouquet

Сега както обещах да се похваля и аз със нещо малко и не е кой знае какво, но като се има предвид, че не съм такава майсторка като вас, а съвсем начинаеща аз, съм доволна все пак от себе си  Embarassed

Много са хубави, поздравления!И аз търсех точно такова моделче за едно бебенце на моя приятелка.Преди години бях правила нещо такова,но вече не си спомням  Embarassed
Мога ли да помоля за схемичка?
Хубав ден на всички момичета,страхотни сте  bouquet

# 430
Аз да покажа мъжки шал-яка с качулка.
http://picasaweb.google.com/savanna1972/MyCrochetAndKnitting#5540248518188246306 - от тук и няколко следващи снимки. Simple Smile

Абе, лека-полека "прихващаме" и мъжете около нас  Joy Joy Joy   Повечето съм сигурна, че са гледали несериозно на плетките ни, но нещата се променят. Големият ми син/да не повярваш/ взе да си носи шапката, която му изплетох, даже сега е на училище с нея - голямо постижение.

За пончотата - и моите стоят предимно в гардероба. Хубави са, но не са най-удобни, ама като се замисля - напоследък плета все неща, които няма къде да нося, облека ги по един път  и ги прибирам...............

# 431
Сиси, чантата е невероятна!!!   bouquet
Свещичка, много гъзарска шапката!   bouquet
ankas, baba_mravka страхотни плетива!   bouquet

но ви моля да споделите някоя плетка за шал, на 2 куки, за която ходи по-малко прежда, за момиченце иии... да може да го разбере блондинка  Laughing
Аз мога да ти дам няколко идеи за лесни плетки, но не знам коя ще е най-икономичната относно разход на прежда.  Blush Но си мисля че за детско шалче ще ти стигнат 100гр прежда, за този шал (ширина 18см, д-на 135см, 10см ресни) ми отидоха около 150гр акрилна прежда (100гр/240м) на куки 4мм.
 Най-лесната е
* жартиерна плетка, плетеш на всички редове само лицев или само опаков бод;
* оризова плетка;
* ластична плетка - тук има доста варианти: ластик 1лицева/1опакова, 2л/2оп, 2л/3оп... малко по-сложен ластик, които много красиво седи, според мен, не му знам името
* с плетеница
* how to knit a scarf
* разни плетки малко по-сложни са

# 432
  • София
Радвам се, че ви хареса! Simple Smile
Зоо, ако говориш за спайдърменска шапка, би било престъпление да не я носи! Simple Smile

Този шал всъщност е сниман върху един мой клиент, който го хареса и се съгласи да позира, а и е напълно в неговия стил (ще мупредам овациите към модела Laughing). Иначе е правен по поръчка за един познат, който ме видя, че плета ръкавички и поръча да му направя шал и ръкавици. Казах му да не очаква стандартни такива и човека се съгласи.  Laughing Надявам се да му хареса и на него, защото още не съм му ги предала, т.к. плета и ръкавици, но с един пръст.  Mr. Green Но пък мъжа ми като го видя и си поръча същото, тъй че наистина ги прихващаме.  hahaha

# 433
Леле,направо незнам от къде да започна newsm78.Какви работи сте изплели и за бебоци,и за младоци-направо красота :hug:Sisi_vas,перфектна работа!Браво и на Мирелка,Иник,anvas,Хриси,Бабо мравке,много красоти,много нещо #CrazyСвещичка,поздравления,много добро тинейджърско попадение!Модела изглежда доволен  bouquetДано не съм пропуснала някой  Hug
Снежи,много добре изглежда наметката с този цвят,успех Laughing
А сега искам да попитам,някой плел ли е с тази прежда и какво http://alexanderyarn.com/promo/koprinena-lenta-ednocvetna.html Как е при носене,разтяга ли се и накъде newsm78 Всяка информация ще ми е от полза.
И последна молба.Може ли превод на тази козирка ,изглежда ми добре.Ето описанието на руски
Для козырька на средних 26 см вязать ст. б/н укороченными рядами следующим обра­зом: в 1-м р. в каждую 2-ю п. предыдущего ряда связать по 2 ст. б/н, 2-й-5-й р. связать без прибавлений, в 6-м р. в каж­дую 3-ю п. предыдущего ряда связать по 2 ст. 6/н, затем связать ещё 7 р. без прибавлений, при этом каждый ряд вязать на 4 п. короче предыдущего.

# 434
за козирката, върху средните 26 см плетете нисък пълнеж/стълбчета без наметки/ със скъсени редове по следния начин:
1 ред - във всяка втора бримка на предния ред плетете по два ниски пълнежа;
от 2 до 5 ред плетете без наддаване;
6 ред: във всяка трета бримка от предния ред плетете по два ниски пълнежа;
изплетете още 7 реда без да наддавате, но всеки ред изплитайте с 4 бримки по-малко/вероятно от двете страни да скъсяваш с по 2 бримки/

Общи условия

Активация на акаунт