Рязко отбиване. Как да намаля щетите върху бюста?

• 2 193
  • 5
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте.
Моят бебчо е на година и 3 седмици и от 4 дни вече не се кърмим. Истината е, че се опитвах още от няколко месеца да го отбия, но просто нямах волята. При всяко проплакване получаваше гърда. Последните 2 седмици обаче беше някакъв кошмар. Не искаше да спи без да ме дъвче (не сучеше, а само ме използваше за залъгалка и придъвкваше с острите си зъбки по цяла нощ  Confused ). Не издържах на болката и недоспиването и направих голяма глупост - отидох при гинеколога ми за да ми изпише хапчета за спиране на кърмата  Rolling Eyes Знам, че не беше добра идея, но само така можех да спра наистина да го кърмя. Просто нямаше да успея да го направя постепенно. Убедих се след 4 месеца неуспешни опити  Sad Та белята вече е свършена - пия вече 4-ти ден бром... (забравих точното име на лекарството) и оттогава бебо не е сукал нито глътка. Истината е, че той го прие много леко. Даже имам чувството, че едва ли не съм го кърмила насила до сега. Преди се будеше по 7-8 пъти на нощ, а сега си спи спокойно до сутринта  Shocked
Проблемът е при мен. От психологическа гледна точка и аз го приемам сравнително добре, не ми липсва много кърменето, но започнах да изпитвам страх на какво ще заприлича бюста ми след това рязко спиране  Confused Все още имам някаква кърма. Първите 3 дни изцеждах по малко 2-3 пъти на нощ (денем нямах никакво напрежение защото отдавна не се кърмехме през деня), но тъй като лекарят ми каза да не го правя сега вече не цедя. Гърдите ми са леко напрегнати и доста твърди. Има болка при допир, но няма бучки... Да продължавам ли да изцеждам по малко или да не го правя за да не стимулирам лактация? Мажа гърдите сутрин и вечер с крема за бюст на Мустела за да овлажня напрегнатата от напращяването кожа, но не знам дали е достатъчно... Какво ще ме посъветвате за да не си навлека проблеми или недай си боже запушване? И до колко мога да минимализирам увисването на гърдите ми след пълното спиране на кърмата?

# 1
  • Карлово
Гърдите ти не е добре да са твърди, изцеждай по малко, за да предотвратиш запушвания и бучки.
Спирането при теб не е съвсем рязко, все пак са били останали само нощните. Така че, каквото е направено за бюста, направено е. При това още по време на бременността.  Grinning Удобен и по мярка сутиен. Контрастни душове. Лека гимнастика. Въобще всичко, което е добре да се прави и не само след спиране на кърменето, за да изглежда бюста добре   Grinning

# 2
  • в 1001-та нощ
аз имах подобен опит през бременността, като проилактика при риск от преждевременно раждане ми приложиха нжекции, от които рязко загибих тегло .....буквално се стопих и бюста ми- както се беше удвоил.....така се смали на 1/4 ....направо гледах и не вярвах .....но не увисна, просто се прибра, като всмукнат и за да няма увисване - мисля изигра роля козметиката и масажите; подбирах - не само хидратиращи продукти, но и съдъжащи колаген и еластан и провокиращи производството им в организна.....

препоръчва се ползването им до 6 месеца след спиране на кърменето Peace

# 3
  • София
Благодаря Simple Smile
За сега бюстът ми си е все още същия, не е започнал да се смалява. Предполагам това ще стане след като напълно спре производството на кърма. Така или иначе винаги съм полагала грижи за него и се надявам да ми се отблагодарят сега, но ще видим  Rolling Eyes Май всичко си е до кожа и е доста индивидуално.

# 4
Здравейте!
Моята дъщеричка е вече на 1 г. и почти 2 месеца. И аз имах същия проблем с кърменето, ох, направо полудявах. Махнахме дневното кърмене, остана само вечерното и по цяла нощ - ползваше ме за залъгалка. И аз така, нямах воля да я отбия, макар че недоспиването ме побъркваше и най-накрая, сега, когато започнах работа, ми се наложи да го направя. Оставяме я да спи при майка ми през нощта и май се получава номера. Не пия хапчета за спиране на кърмата, изчеждах се 2 пъти /не съм я кърмила от вече 4 - 5 дни/ и то по 50 мл. Сега гърдите ми не са напрегнати, дори напротив, меки и ужасни, но все още не са виснали, надявам се така да си останат. Мисля, че кърмата ми спира. Иначе доки ми каза да си вързвам гърдите с пелена или бинт, вместо да пия хапчета. Четох доста кофти мнения за "Бромокриптин" и затова не смятам да го купувам.

# 5
Отбих дъщеря ми навремето точно заради безбройните нощни будения .Беше на година и половина .Буденията не спряха , аз съвсем каталясах , но това е друга тема .
Та две седмици след края на кърменето гърдите и се препълниха и започнаха да капят .
Помогна ми чая от салвия и зелевите компреси в сутиена .
Задължително е сутиена да е мек и удобен и да контрастните душове са много полезни.
Не съм ползвала обаче никакви медикаменти .

Общи условия

Активация на акаунт