Дълго време се чудех защо трябва банята да се попива със "стирката" след душ, въпреки че има огромен прозорец към помещението, което се проветрява и изсъхва по този начин за няколко минути.
През зимата - бойлерът изстивал като има отворен прозорец. През лятото - да не се плъзнеш и да счупиш крак в мократа баня.
И култувото - по лев за бойлер. Решаваш кога ще се къпеш, даваш предварителна заявка и накрая на месеца, получаваш сметка за дните ти за къпане...
Ако ти изнася - къпеш се всеки ден, но няма отстъпка в цената, според броя на къпанията... Ако не ти изнася - имаш алтернатива - към електромера на стаята ти, се включва огромен бързовар в още по-огромен леген с вода
Имах за кратко съквартирантка, която си спестяваше умело разходите по бойлера като си топлеше вода в една малка кофа (да кажем около 10 литра) и с нея успяваше да вземе душ, да си измие косата и да се изпере

Телевизора не й го пипах, но в хладилника се налагаше от време на време да сложа нещо. Например веднъж родителите ми ми пращат някакъв пакет, имаше вътре един плик с ядене, аз го мятам в хладилника, без да погледна точно какво има вътре и изчезвам на лекции. Междувременно се чувам с майка да й кажа, че съм получила нещата, тя поръчва да ги поделя с брат ми, който живее в съседно общежитие. Прибирам се вечерта - мадам ме посреща гузно усмихната и извинително мазна. Много се извинявала, но погледнала какво има в плика ми (беше опакован и залепен, значи го е отворила и разровила) и намерила 1 домашен суджук. Много й се прияло и си резнала. Усладило й се и си резнала пак. И така няколко пъти, докато решила, че остатъкът е прекалено малко, за да ми го остави
Бях й безкрайно благодарна, че ме отърва от себе си
И си чистехме и си готвехме и винаги се съобразаявахме една с друга. Спомням си, че съучениците ни от гимназията предричаха, че ако заживеем заедно с нея на квартира ще се изпокараме, а и до ден днешен сме си най- близките приятелки. А точно тези, които ни предричаха раздяла, не се поглеждат сега.