Съквартирантски неволи и приключения!

• 65 370
  • 375
  •   1
Отговори
# 195
Aвче , те хубаво новички ,ама не се знае наемодателите дали ще са от лачените. Може да си искат наем и за уредите,на нас ни се е случвало при един оглед-плащаш наем и после допълнителна сума за уредите,които ще ползваш.Кукувци...
Темата е култова!

# 196
И внимателно с договора, да са уредени нещата с дребни и едри ремонти, че обикновено се правят на ощипани като дойде този момент.

# 197
Авче, ако квартирата е в нова кооперация и ухае страхотно при огледа имай едно наум  Laughing Дъщеря ми беше супер щастлива и доволна, че е намерила квартирата на мечтите си, ухаеща страхотно. Оказа се ,че има толкова влага и мухъл, че чак косата и лепнеше от влага, издържа само седмица, като естествено хазайката си изиска 200лв депозит, който не ми върна после. Явно преди уречения час за оглед се е качила и е изпръскала цял ароматизатор. Изобщо за 1 година изгорях с поне 1000лв от депозити, които никой не връща след уреждане на сметките за ток и вода.

# 198
Вие направо ми разбихте представите. Crazy Crazy Crazy Но пък сте много полезни, благодаря за съветите.
В такъв случай, никак не е по темата, но евентуално ако някой от вас е от Варна и дава квартира, или има близък, който дава, да драсне едно ЛС. Laughing

# 199
  • София
Авче, не мога да помогна с контакт във Варна, но искрено ти желая и занапред да влизаш в тази тема само за развлечение, а не да споделяш собствени случки  Hug

# 200
Сетих се за пътя на едни агънца от кошарата на майка ми. Финансово всичко е ОК. Агънцата се плащат, отиват в града, от там в багажното на автобуса, продължават към хазаина на дъщерята на колежка, съответно се приспадат от наема.
Един път и викам - бе да ти го дерна тука агънцето, и да ти сложа вътрешностиште и главичката, по-лесно ще го транспортирате.
 -А, не - вика колежката - важно е да е живо, хазаинът влиза в банята с агънце и скалпел, и излиза с разфасовано и разчленено агънце.
Не обичал костите да са рязани или сякани някъде, патоанатом.

# 201
Пропускате няколко важни подробности - мирише на развалени яйца от километри, по всяко време могат да се намерят поне двайсетина чисто голи старци, къпещи се там, и на всичкото отгоре над него минава плажната алея, та всички хубаво да те видят. Simple Smile
Плюс доволно количество цигани от всякакъв вид, възраст и размер. От горната страна на алеята пък същите екземпляри използват водата за пране. Мъжът ми,след като чу проекта на Морската и Спа комплекса каза "До вчера братчедките с чергите, от утре-спа".
Явно темата с къпането е болна, мой колега живя месец- два на квартира докато му ремонтират апартамента и към края хазяина му го пресрещнал една сутрин пред банята и му казал да го няма утре, много се къпел. Говорим за мъж, в никакъв случай не флегматичен, нямам инфо от първа ръка, но едва ли прекарва повече от 10 минути в банята.
И досега го бъзикам с това къпане.

# 202
Под "много" може да е имал предвид "често".  Mr. Green

# 203
Темата ме хвърли в оркестъра Shocked,никога не съм живяла на квартира с някой и направо съм изумена от намеците за ползването на водата и събиране на левчета за къпане Crazy
Аз самата съм наемодател,но не съм се сблъскала никога с такива случки,като цяло всичко е било коректно.

# 204
Авче, не мога да помогна с контакт във Варна, но искрено ти желая и занапред да влизаш в тази тема само за развлечение, а не да споделяш собствени случки  Hug
Мерси, дано! Hug

# 205
Темата ме хвърли в оркестъра Shocked,никога не съм живяла на квартира с някой и направо съм изумена от намеците за ползването на водата и събиране на левчета за къпане Crazy
Аз самата съм наемодател,но не съм се сблъскала никога с такива случки,като цяло всичко е било коректно.

Във Варна наемът е доход от край време, заради морето и студентите. Алчни хора винаги има, но тук е по- вероятно да се срещнеш с тях под формата на хазяи Simple Smile, защото кандидат наемателите са много. След 89-та сигурно е станало по- зле, ясно е че пенсионерите с малките си пенсии разчитат на наема и ако режийните са по- малко, толкова по- добре. Като добавим и сблъсъка на поколения и ето ти обяснението.

Но като ти тръсне хазяйката - ще ви вдигна наема с 20 лв, заради амортизация на мебелите (мебелите са от 75-та, когато е купено жилището) или няма да ви върна депозита (при платени сметки), докато не намеря нови наематели, защото аз депозита трябва да го взема от тях..... е всякакви обяснения ми се изпаряваха от главата Simple Smile.

# 206
Ех, сетих се за една наемодателка. Търсим квартира  с колежка и попадаме на:
- Сега момичета, лампите гасим в 9:00, най-рано можем да ги светваме в 6:30 часа. Бойлера се пуска веднъж в седмицата. Ако искате да перете нещичко, ще ви покажа ей тук на близо има обществена пералня. Тока и водата делим на три и всеки си плаща, то туй че си ходите събота и неделя к`во значение има? Ключ за входната врата на блока имам само аз. След 20:00 не ми звънете, изобщо няма да ви отварям- изключвам звънеца.
Тихо, бавно и полека се измъкнахме, че може би още правила щеше да изрежда.

# 207
Като се запознахме с мъжът ми той живееше на квартира с хазайка и негов състудент. Един ден хазайката:
- Аз влязох във вашата стая да изчистя и видях шунката и много ми се прияде и си отрязах едно парче...
(нямаше я половината шунка от кълъп от тези които са по кг и нещо...)  Laughing Laughing Laughing

# 208
О във Варна хазайките с конкурс са избирани. Една леля до пожарната ни каза,че не може да ядем в стаята.Давали била стая само за спане и учене. Друга пък искаше 1.75 за амортизация на бойлера и душа на къпане. Бабите от чайка масово гонеха студентите в началото на Юни, че идвали курортистите. Кой ли 1995 ходи на море на частна квартира. Но те им казваха да се махат и тожа по време на сесия. Затова стигнахме до решението самостоятелен апартамент под наем.
Сега с новото строителство предполагам нещата са се променили.

# 209
Не аз направо съм същисана от всякъде,за Варна бях чувала,че и роднини имам и са ми разправяли за такива абсурди,ама чак пък толкова,направо ужасно звучи.
Сега в моя апартамент,който е ново строителство в Пловдив и обзаведен  с нови мебели от 2005г.(не 75) хи хи имам един мъж,който е софиянец,много сме доволни двамата един от друг.
Той ми споделя,че друга такава наемодателка не е имал,толкова коректна,и,че жилището е на добра цена наема му.Дано все така да сме в добри отношения.
Преди това имах 2 момичета студентки,бяха 3 години и половина,дефакто аз го направих за себе си апартамента,живях 5 месеца,запознах се с мъжа ми и се преместих в София.
Наеха си го чисто новичък,всяко лято им санирах стените,никога не съм ги притеснявала.
Пазих им го две лета за без пари,не сме ги притеснявали никога,парите за наема ми ги превеждаха по карта,но си бяха двете мърлячки малко и леко номера на края се опита да ми прави едната.
За тия години да не си купят една прахосмукачка за да си изчистват,като напуснаха едвам им обрахме косите,всичко беше запушено от косми,изгориха чисто нова готварска  печка.
Абе то като си даваш под наем жилището,трябва си наясно с някой неща и ,че чужд човек няма да ти го пази,но все пак и наемателя,който го наема трябва да има малко обща култура и хигиена.

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 15:54 от анаморф

Общи условия

Активация на акаунт