Вятърко жълти листа разпилява, Юлче вкъщи не се застоява

• 24 517
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
Тея, ти не даваш ли нещо за зъбите? Борис от 3-4 дни го мъчат и е супер изнервен - само на ръце иска да го нося, спи много изнервено и суче ужасно регулярно  Sad Вчера му дадох "Дентокинд" и като че ли малко се поуспокои и поспахме. Днес също е по-спокоен. Иначе много ме умори тези 3-4 дни и ми намаля кърмата Sad

# 631
  • в 1001-та нощ
stone2009 - кошничките ...ммм...как ги обичах като малка, може би защото няха красиви Wink))

а иначе от приятели в чеехия и германия знам, че там си имат традиционни коледни сладки, дано не бъркам, но май бяха твърди меденки, които омекват с времето - може би поемат влааг и се ползваи  за украса

а ние в Бг май си нямаме такава традиция.....освен манджите за бъдни вечер

# 632
а ние в Бг май си нямаме такава традиция.....освен манджите за бъдни вечер

За какво ти е... Аз миналата година ползвах чужбинските традиции. Правих и щолен, и френско коледно пънче. Щолен обаче май втори път няма да се наема да правя.  Grinning

# 633
алена, в Готварския има цяла тема и има уникални неща.Аз ще правя пак Английския коледен кейк, който престоява 1 месец и някакви меденки и сладки, но не знам още какви. Peace

# 634
Тук вярно повечето ни традиции са свързани със манджите Simple Smile

А кошничките вярно са много якии - сестрата на баба ми ги прави много хубави. Може и нея да питам как ги прави. Те сега нали всички баби са мобилни и лесно се откриват - не е само по време на сериалите, когато са в къщата Simple Smile

# 635
  • в 1001-та нощ
 Joy Joy ако реша да правя нещо, което отлежава ...мъжът ми ще го нападне - преди още да е опечено - много обича да се рови и бута на още неготово ядене  Joy Joy Joy пък аз се ядосвам, ама ми е смешно - като кученце врътка опашка около миризмата  bowuu

Щолен-а? какво не Ви хареса - не че знам какво е  Embarassed

ще погледна и готварския, но не мисля да прекалявам  Embarassed

# 636
  • в Кошера
Тук вярно повечето ни традиции са свързани със манджите Simple Smile

Какво по-хубаво от една традиционна домашна българска софра за Бъдни вечер?! Аз пък съм си фен на нашенското, автентичното по тези празници, не че отричам и не взаимствам и от западното, но предпочитам нашето  Wink
Леле, чак ми замириса на домашна питка, сърмички, пълнени сухи червени чушки с кисело зеле, бобец в гърне... мммм newsm22 eat

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 15:59 от Tyra

# 637
Еее това са си традиции. А сладките мисля за подаръци в кутийки да ги правя Simple Smile
Никой няма да заменя БГ традициите Simple Smile Въпреки че аз лично бих хапнала повечко сладки Wink (то затова още не мога да си смъкна килцата от преди да забременея)

# 638
Момичета ето нещо за тези които ги е обхванала коледната вълна.Само че темата е стара и някой от линковете не се отварят но има и интересни неща.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=56292

# 639

А ето нещо и за мамите с по-големи дечица.

http://krokotak.com/vsichko-za-koleda/

# 640
а за чесъна? как му го даваш? на стрък ли? няма ли да му люти? да не говорим за богатството на минерали и т.н. - аз бих се притеснила, но не съм запозната, не споря, стана ми интересно?
аз му давам стрък, но не го яде само го дъвче, дори сокове почти не поглъща, иначе аз съм за чесън, лук и праз да присъстват активно в храната на бебетата  Peace

janiza, благодаря! Heart Eyes

Коледната вечер започва в 00:00, тогава слагаме скарата  Laughing

# 641
Здравийте момичета кокичета,
я някои да сложи една снимка на тези кошнички, че да видя за какво става въпрос. Аз скоро си купих една книга 1001 бисквитки и разни такива (има само сигурно 100 мъфин рецепти) и ме е ударило на сладкарство. А иначе за щолена, ами хич не го обичам, бля. Коледноте сладки тук в ДЕ се казват лебкухен (и тях много много не ги уважавам), ама аз съм малко по смотана затова.
http://de.wikipedia.org/wiki/Christstollen
http://de.wikipedia.org/wiki/Lebkuchen

Ето какво пише и за двете, на немски е, но има и английски. На мен ми изглеждат по добре отколкото на вкус  Laughing

# 642
Джаниса страхотен сайт, аз ако имам време бих пробвала разни неща.
Всички бебоци с никнещи зъбки бързо да ги изкарват и да се успокояват.

# 643
  • в 1001-та нощ
janiza благодаря   bouquet

ТиНе и аз и таткото много обичаме луковите ...чесън, лук....праз....но чесъна го отбягвам, че нали спира кърмата.....а как ми се хапва, но  ... Cry иначе от лука като тръгне една кърма спиране няма  Hug праз - май само готвен сме правили и мисля не се брои Wink))

а за малките - от каква възраст мислиш да ги включваш в менюто и под каква форма?

# 644
според мен на 7-8м. може да се слага настърган и задушен в пюрето, не говорим за големи количества, на върха на ножа

Общи условия

Активация на акаунт