Шест месеца до изтичане на паспорта....

• 817
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!!!
Интересува ме един въпрос относно червения паспорт.
В повечето сайтове на ТА пише,че паспорта трябва да се валиден 6 месеца преди да изтече.
Има ли го това изискване или не?
Защото получавам и противоричива информация и от ТА.

# 1
За ЕС - не. Все пак там може и с лична карта.

За страните с визов и друг тип пропускателен режим - понякога го изискват. Друг път самата страна има някакви нейни си изисквания. Във всеки случай не съм видяла някого да са върнали, ако изтича след 4 или 5 месеца - но ако си близо до края на валидността, може да е проблем.

# 2
Зависи от държавата, до която ще пътуваш. Най-добре питай в тяхното консулство.

# 3
Ами смятаме или за Мексико или Домениканската.
Става въпрос за паспорта на мъжът ми, смятаме края на март да пътуваме .А неговия е валиден до средата на август.

# 4
Не рискувай  и нека да си поднови паспорта.
Особено в тия латино  държави каквото и да пише  , ако те изненада  някой митнически служител със свои виждания на летището в Мексико  или Санто Доминго шокът ще е голям.
Осигурете си спокойствие .

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 19:05 от mallkata

# 5
еими, аз също те съветвам да провериш в посолството, аз ще пътувам за Индия декември и сега ще си сменяме и 2-та паспорта, защото искат да е валиден поне 6 месеца след датата на връщането. Моя изтича май, а на съпруга ми- март, обаче и 2-та нямат 6 месеца след датата на връщане, която за нас е 2-ри януари.

# 6
Не рискувай  и нека да си поднови паспорта.
Особено в тия латино  държави каквото и да пише  , ако те изненада  някой митнически служител със свои виждания на летището в Мексико  , или Санто Доминго шокът ще е голям.
Осигурете си спокойствие .
Абсолютно подкрепям. Аз миналата година за една Турция не рискувах за 2-3 дена от момента за връщане изтичането на 6 м. срок, камо ли за държави на майната си Embarassed, да ме прощаваш, Ейми. Имате време, сменето го.

# 7
Май найстина ще го сменим.Но първо ще се спитам в посолството,поне да знаем със сигурност.
А ето какво ми казаха от ТА
за Дубай-3 месеца
за Америка -6

А за Турция били 2 дни след датата на завръщането.А ги разбери  newsm78 а до скоро навсякъде пишеше изрично до 6 мес.

# 8
... а до скоро навсякъде пишеше изрично до 6 мес.

Или са се престарали, или е било просто някаква тяхна препоръка.
Най-общо казано, държавите, които имат визов режим за гражданите на друга държава, искат и 6 месечен остатък на паспорта. Има и изключения, но редки.

Общи условия

Активация на акаунт