ОКТОМВРИйчета засмени се преместиха в Родени!

• 22 845
  • 744
  •   2
Отговори
# 405
Честити месечинки на родените бебоци на днешната дата  Hug
Тини страхотен е този прожектор, супер е че Алекс се забавлява , при нас започнат ли колики ни играчки, ни песнички или картинки нищо не помага.
Оф и аз имам много работа - пране,простиране , готвене , гладене и утре ще имаме гости и на пазар трябва да се ходи и да чистя  ooooh! как ще смогна незнам.
ЗА Памперсите и аз май ще взема по-големи тези вече доста го пристягат.

# 406
Рашик, аз и преди бях писала че имам приятелка, бебето беше до 3 месеца с жълтеница и не спря да го кърми  Peace
Ле ле като ви слушам как сте справяте с двете деца...ще е весело и при мен след 1 седмица Simple Smile

# 407
Моми4ета като ми изте4е 42 дневният болни4ен , кой трябва да ми издаде следващият??????

# 408
  • Германия
Бебз,прочетох статията!И какво сега спорен е въпроса дали да се преустановява кърменето?Определено отговаряме на симптомите за кърмаческа жълтеница,ако не дам АМ до 3месеца ли ще е с жълтеница?Какво ли да правя....
към консултантите-какво се прави при кърмаческа жълтеница.Необходимо ли е преустановяване на кърменето ?Билирубина е изследван и е висок!Назначиха ни за два дни НанСензитив!
Разбирам тревогата ти,  Sad  Има случаи, в които жълтеницата се изчиства чак след седмици.
Принципно не е нужно да се спира кърменето, ако наистина е кърмаческа жълтеница; лекарите споменаха ли ти за съпътстваща фототерапия освен добавката с НАН? Друга препоръка, която понякога се дава - пропуснатото кърмене, което е заместено с АМ, да се изцедят гърдите и да се превари кърмата. По този начин се променя белтъка в млякото. Най-добре би било да се обсъди още веднъж с педиатър каква терапия би била най-удачна при вас.  Peace

# 409
tini_pini , педиатъра или в краен случай  личния лекар

# 410
  • Стара Загора
Моми4ета като ми изте4е 42 дневният болни4ен , кой трябва да ми издаде следващият??????
Пиша ти както е при мен - педиатърът не е личен лекар на детето ми, др. е личният му лекар и именно той ще ми издаде болничен Peace

# 411
Личния лекар издава последния болничен,като ако си родила преди термин,допълва болничния с тези дни до получаването на общите 135 дни. Peace

# 412
  • Варна
Марис до 05.12
Мила това ще е една голяма снимка на първат страничка със снимки на всички бебечета, украсена коледно. Да видим какво ще скопосам  Crazy
Пашик много странно. Нас ни изписаха с билирубин 100. След като ни приеха в интензивното и коментирахме това, също казаха че 100 е ок  Thinking  
Тини от лекаря на бебето.

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 15:24 от Lady V

# 413
  • Бургас
Здравейте милички  Hug
Много отдавна не съм влизала да ви видя и ето, че вече дори сме се преместели в Родени! Още ми е като на сън не мога да се осъзная, толкова неусетно минаха 9 мес. и то благодарение на всички вас  Hug

Първо да не забравя специално искам да честитя първата месечинка на бебенцата родени на 15 октомври ! !Бебе Мартин на мама Iren-B , Бебе Симона - на мама Pashic , бебе Ева на мама Noel, бебе Александър на мама skorpion4eto3, бебе Ники на мама RadiValio, бебе Ева на мама Marvelous , бебе Димитър на мама Mama_muminka newsm67

За нас да напиша накратко... Доста си ни е ревлив, и понеже се гледаме сами , понякога ми идва малко в повечко , но съм казала , че няма да се оплаквам  Simple Smile Дундуркаме го с таткото , гушкаме го и това е . Мъжа ми малко се поизнервя , но и вече напсихарени от първия път сега все го гледаме под лупа , но слава Богу младежа си похапва добре и наддава , така че затова може би аз не се притеснявам толкова от плача, че може да е нещо по  - сериозно като проблем. В четвъртък сме на консултация и май ще ни забелват пишлето , та какъвто ни е ревлив не знам как ще го успокояваме. Нека майките с момченца да кажат на вас казали ли са ви за пишлето нещо по  - специално да правите?!

Прегръщам ви силно и се надявам, че скоро младежа все пак ще се успокои и ще мога по  - често да надничам и да ви наглеждам

# 414
Благодаря ви за съчувствието!малко ми е криво ,но по -добре да се оправи ,а може би от жълтеницата е поспалива,суче все по вяло от ден на ден!Купих нан сензетив и я нахраних .Пише 120мл ,тя изпи 90.И с кърмата е така не яде колкото е за нея!Но ще се възползвам двата дена на цедене да похапна нещата ,които ми се ядат =веднага започнах с мандарините  Crazy
pashic, дано бързо се оправи малката!
А какво даваш на Габи като е болна? Този Тайлол хот даваше ли го за деца дето е?
Моника вчера беше по-добре, ама днес продължава да й тече носа и да кашля от секрета. Температура няма.
Аз сама си я лекувам от известно време!Много ни помага изопринозин(имам си купен и го почвам докато я усетя),нурофен,капки,загряване (къпе се по продължително с по-топла вода и я мажа с хустагил гърдите и гръбчето),тантум верде спрея!Днес е трети ден и накашля няколко пъти,затова я заведох да я прослушат ,била добре само сироп й включиха Ен-ти-тус.

Мила,мнго хубави снимки видях в фейса  Peace  И ние сме така,кърмя,пишем домашните ,готвя ,всичко накуп ,а таткото все е мн уморен,от какво не знам!За билирубина виж ,ако ти е интересно статията дето пусна Бебз !Аз и в книгата на д-р Спок погледнах и там пише преустановяване на кърменето за 48часа!

Нани,значи малък ревльо казваш....хм щом не сме го чули у нас значи преувеличаваш! Hug

# 415
Pashic, нас ни сложиха под лампата щом билирубина стана над 300, по принцип се препоръчва над 350, но понеже тенденцията беше към покачване решиха да не чакат. През времето когато беше под лампата аз бях почти през цялото време до него, изваждаха го да го кърмя. След всяко кърмене изцеждах. През нощта се прибрах вкъщи да спя, а те са му давали от изцедената кърма, само едно хранене е било с АМ. На сутринта аз отидох пак в болницата и си го накърмих. След терапията стойността на билирубина беше паднала на 200. После ни викаха само веднъж на контролен преглед, като билирубина отново беше леко покачен, но казаха че е нормално и не е нужно повече да ходим.
Сега ми се струва, че е доста побелял, но сигурно не се е оттървал напълно от жълтеницата, то си трябва време за да премине.
От това, което прочетох за жълтеницата навсякъде изтъкваха колко полезна е кърмата за преодоляването на жълтеницата. Успех! Hug

# 416
Здрасти и от нас!
Преди малко се върнахме от разходка, вече четвърти ден сме навън, всички ми разправят, че е мъничка ама просто е грехота да го изтърва това слънчице, че не се знае кога пак ще има...

Имам въпрос към консултантите: Вече втори ден Адриана връща на фонтан и съм малко притеснена. И двата пъти по един и същи начин - плаче, че е гладна, като започна да я кърмя суче известно време и заспива непробудно на гърдата. Като я сложа обратно в креватчето, след 20-30 мин се събужда и търси да суче пак. Хапва пак малко и като я изправя да я оригна избълва доста сериозно количество кърма, след което заспива на момента... Чудя се дали е от нещо, което ям, понеже не се ограничавам и хапвам от всичко умерено (включително шоколад и цитруси) или пък преяжда. А може ли да е настинала от тези разходки и затова така да повръща?

И въпрос към всички останали: Говорите за лепенки за пъпче, на Ади й падна вчера нейното, но имам чувството, че и е доста изкочило. От аптеката взех едни лепенки, водоустойчиви и дишащи, за баня и се чудех дали са същите за прибиране на пъпчето и по колко време могат да стоят, понеже аз я махнах веднага след баня. 

Мерси предварително за отговорите   bouquet

# 417
Пашик, попрочетох и аз за този билирубин, ама тук из холандските сайтове.
Но нещата са както Флъфи ги описва. Резултат 200 се счита за нормален и кърмене не само не се спира,
ами се и препоръчва. Както и лампа при завишени стойности.

Но...всеки лекар си има мнение. Аз си спомням, че Мила по-дълго беше жълта и ме караха  да дигам щорите и да я слагам на светло.

Гледам повечето бебета връщат. И Нико е така, че и на фонтан.
Смятам и аз да питам др.седмица на консултацията дали това е проблем.

# 418
Момичета, тези които ползвате Био Гая, как я давате ? Може ли да се пият в комбинация с други капки, какви, или само Био Гая ???

# 419
Момичета, тези които ползвате Био Гая, как я давате ? Може ли да се пият в комбинация с други капки, какви, или само Био Гая ???
Аз давам 5капки, същевременно давам и Ентероконд

Общи условия

Активация на акаунт