ОКТОМВРИйчета засмени се преместиха в Родени!

• 22 767
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Аз вече разкопчавам дънките с една ръка и ходя и с нея на рамо Mr. Green
Мирче, тази нощ спах сама с децата и ми беше по-добре от всяка досега, дано и при теб се окаже за добро! Hug

Да си призная и аз - ходя с бебето в слинга, поне имам 2 ръце.  Mr. Green Мислех, че съм единствената шашава дето и там дето краля ходи сам не е сама.  Crazy

# 661
Сестра ми ми подари слинг, двулицев, много е красив - ушила го е по кройка от руски сайт. Сега нямам търпение да напъхам малката в нея, дано да се справя. Само дето трябваше да я къпем, след това спешно трябваше да се храним, че прегладнява след баня, а сега спи детето сладко Simple Smile
Не съм, твоя с халки ли е?

# 662
Може ли и на мене някой да ми каже на лични защо не се прави погачата в събота и защо не венчавали някои вече в събота?

# 663
  • София
Мирче, тази нощ спах сама с децата и ми беше по-добре от всяка досега, дано и при теб се окаже за добро! Hug
Бебзи, мислех сама да го помоля да напусне спалнята, защото нощем нервничи и на мен ми става още по-тегаво и притеснено че детенце вдига шум. Но той пък разбран човек излезе  hahaha

# 664
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Фата, имам и с халки и шал, напоследък ползвам шала, защото е по-удобен за дълго разнасяне на бебето.

Пък на нашият татко ревът на врескалото не му пречи, спи си човека като пън (понякога като дъскорезница).

# 665
pashic, pozitive, да, хомеопатично, което лекарката (хомеопат) на сестра ми ѝ казваше да дава на нейните бубки. Чувала съм различни мнения за приема - два дни преди и два дни след имунизацията или само в деня на имунизацията се дава не знам. Смятам да пробвам варианта 1 ден преди и един ден след. newsm78 Казва се thuya occidentalis и уж помага на организма на бебчо да преодолее реакцията към имунизацията по-лесно. От три до пет гранулки се разтваряли в малко водичка, а тя му се давала на няколко пъти през деня.
Ох, само аз ли не се оправям с този слинг бе момичета? newsm78 Не съм, цял час седях и гледах клиповете в ютюб как се слага бебето, едновременно с това репетирах с бебока и моя слинг, но просто имам чувството че не му е удобно. Изключено е да си пусна ръцете и той да виси така, а да се кърмим в този вид изобщо не знам как е възможно. А уж застава точно както показват в клиповете. Смятам, че трябва да е малко по-голям, за да му е удобно.

# 666
И аз да мина оттук. Първо, честита месечинка на днешните бебоци и ще  взема да честитя и утрепните, че се не знае кога ще мог апак да пиша.
Веси барабеси, гола, по цици - мечтата на всеки мъж  Mr. Green
НИе се дерем чко , но да ви кажа честно почнах да му гася клечки във вода (против уроки) и след това се кротва. Това с ужасния рев и пищене го право откакто излизаме навън. По принцип не вярвам на подобни неша, но...дават ефект.
За ситните пъпчици по лицето и ущетата - Гого имаше такива, стояха доста време, но вече минаха.Мазах ги с Джин Джира , в която има цинк, ама не бях много сериозна в това мазане. Педиатърката каза, че не са проблем и да не мажа, така че проявих самоинициатива. От претопляне беше се изпъпчил целия в един момент. Доста трудно преценявам как да го облека.
nani-banani, аз ползвах  Nurse harveys, но не бях доволна, ефект имаше около час , докато Инфакола държеше повече. Сега давам Колийф и Саб Симплекс , без особен успех, просто ги давам. В тази връзка, чували ли сте че  бебтата се пристрастявали към капките за колики? Една приятелка ме уведоми по телефона преди малко. И още един въпрос. Колко време изкарват вашите малчовци в креватчето? Аз понякога нощно време го вземам да спи примен. Това е в случаите на много рев, когато душата ми спи и не издържам . После чувсвам угризения, че сама си вкарвам автогол и ще го свикна да спи къде ли не, само не в собственото му легло. Лека и безаварийна вечер на всички Hug

# 667
За Туята от д-р Михайлов "Преди ваксинации :Препоръчвам Thuya 15 CH- 5 зрънца ден преди ваксинация, 5 зрънца в деня и още 5 на следващия. И още 3 приема през ден."

Калинче и аз не мога да се оправя със слинга, Евето плаче като се чудя как да я наместя и се отказвам да я мъча.

Нашият тати спи с нас до първото събуждане към 3-4ч., помага ми и отива да спи в другата стая, аз сама го карам, защото работата му изисква много мислене. Една нощ докато я хранех и усетих земетресение така се изплаших, че отидох да си го извикам при нас  Laughing, а вечер като се прибере ми е голяма отмяна  Heart Eyes спокойно ги оставям за да поспя до следващо хранене.

На нас още ни излизат разни пъпчици, но не мажа с нищо въпреки че ме дразнят, минават си сами след време.

Сладки сънища!

# 668
И аз не мажа пъпките с нищо по принцип, но вчера се сдобих с мострички на А-Дерма и доволна намазах личицето на детенце и - о, ужас! - още повече й се изсужи кожата Sad А ми я препоръчваха като много качествена козметика...
Да се похваля - нагласихме си в слинга и си кротуваше детето Simple Smile
Туя съм пила аз преди години, а дали може да се разтворят гранулките в кърма вместо във вода?
Седя и си мисля сега  newsm78 (а понякога само си седа Simple Smile) като се вдигне температура, нали значи, че тялото се бори с нещо - тогава защо да я предотвратяваме или при ваксините е различно? Някой компетентен?

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 23:01 от fata_morgana

# 669
  • Sofia
Днес беше тежък ден, дано да успея да напиша някои ред докато всички спят-Дария в количката, а мъжа ми на дивана.
Бебка от сутринта не спинка, мрънка, хленчи, плаче и нищо не помагаше дори на ръце пак беше крива. Аз трябваше да ходя на дерматолог, но как да оставя ревящо бебе на баба му и да хукна да си върша работа, така че без много да му мисля отмених часа и бях готова на всичко, за да успокоя Дари. Но, нищо не помагаше и в един момент така се изнервих не знам дали ви се е случвало. Сега след баня малко се успокои и се моля да е спокойна през ноща.
Във вторник ни биха ваксина и толкова много плака, но някои ми каза, че тази за хепатита била мн болезнена. След ваксината не я къпахме, защото така ни предупредиха.
А, от вчера правя масажче и гимнастика. За сега процедурата е мн кратка за няколко минутки само и я правя след банята, но постепенно като увеличавам времето мисля да започна да я правя през деня. На бебка много й харесва, а като я обърнах по корем веднага си вдигна главата.
Някои ползва ли вече активната гимнастика, чудя се кога да я започна. newsm78
Малко съм притеснена защото имаме сополки, за момента ги почиствам с клечки за уши и физ разтвор, дано да не е нещо сериозно, педи уж я гледа и само подхвърли, че има сополки, но нищо повече.
За усмивките гледам, че коментирате-ние със сигурност раздаваме усмивки, понякога като й говоря, а понякога просто е усмихва сама  Simple Smile
Колажа е супер идея, ще се включа и аз със сними.
Целувки за всички бебчета, ще пиша пак надявам се по-скоро  Hug

# 670
Добро утро  food010

Имам подозрение, че тази нощ масово мамите сме се наспали.Нулева активност smile3521

Моето слънце ми вдигна температурка снощи (37,2) и може би от нея се унесе и спа 6h тази нощ.Сега цоцна много вяло и пак спи.
Нищо не и дадох за температурата, но и не съм сигурна дали в момента има.Докато и я мерех ми подари зелено разстройство Sick
Но ръчичките и определено не парят в момента Ill
Незнам дали да я извеждам днес и да ходим до педи newsm12

# 671
Добро утро!Снощи в 1:30 храня и сменям памперс ,започвам да я закачам и получих усмивки няколко пъти от съзнателните!Та голяма радост! Heart Eyes
Моята бебка обаче е със сополи и мисля днес да не я водя на ваксина,вие как мислите?

Ифома,ние имахме прди дни температура 37,4 под мишницата и дадох калпол 2мл,оттогава не ее имала!

# 672
  • Варна
Почвам подред дано не забравя някой.
Пашик консултирай се с педи, но и аз може би не бих правила ваксина.
Ифома определено отидете до педи, 37.2 не е висока Т но все пак щом и зелено разстройство има.
Ани ние имаме гимнастика, но ми се струва още рано, като го видя повече да се заглежда по играчки и като почне да си ползва ръцете по предназначение тогава ще пробваме.
Фата права си за Т, но Туята е не просто да не вдига Т, а въобще за по леко приемане на ваксината като цяло.
Нашия тати също вече в друга стая, понеже Ники го рита постоянно и не му дава да спи, а бебчо ми спи цяла нощ и не буди никой. Ама на мен ми е хубаво така с двете деца  Mr. Green Само дето направихме детска и цяло лято свиквах батито  Tired
Аримче има време за снимката споко. Тони, Облаче сейфах си вече снимките от личните ви албумчета. Нани правилно си разбрала само личица са, така че няма нужда от костюмчета, аз мога да сложа на всички коледни шапки, ама няма място  Tired
Данимира имаш предвид болничния от педи ли, третия, той не е 60 дена, по точно при всеки е различен брой. След него започва отпуска по майчинство. Трябва на работа да попълниш една декларация, доколкото помня и толкова. Тук да напомня че между  плащането на този болничен  и следващото плащане вече за майчинство пак се получава едно изчакване и обработване от НОИ да не се чуди някой, подгответе се.
Моя лакомник два часа и половина след като изяде 90 мл кърма, ей така вчера реших профилактично да го видя колко яде, изяде 140 мл  #Crazy три часа след това още 110 мл. Ама след 140 те го хванаха едни болки, колики, справихме се, ама лакомийчо  Wink

# 673
Добро утро...и от нас,снощи определено нямаше сън Shocked
Една виртуална почерпка от нас
ДНЕС НАШАТА ПРИНЦЕСА  ДАЛИЯ СТАВА НА ЕДИН МЕСЕЦ Heart Eyes Heart Eyes

..................

# 674

Общи условия

Активация на акаунт