Отговори
# 345
  • София
Добро утро.
И аз ще се присъединия към поста на Стелле за възпитанието и случката, видяна от Елзас. Вчера Вики се тръшкаше в количката и искаше да я нося на много голямо разстояние, а като я вдигнех започваше да шава и да се опитва да скочи от мен. Нямаше как да успея. Накрая се наложи да я продълажа напред, а тя да си реве в количката. ТОлкова сърцераздирателно ревеше, че хората се спираха, дори ми казваха - "вдигнете го това дете". Ама аз го правех, точно за да се научи, че не може всеки път щом й хрумне да получава всичко. Вероятно днес някоя майка или баба разказва за мен колко лоша майка съм, а повярвайте ми аз СЪМ ДОБРА майка. Дори твърде мека.

# 346
  • Варна
Добро утро и от мен и аз се присъединявам към поста на Стелле. От тук насетне поне така смятам аз ще ни става все по трудно с отказите и кога да проявим твърдост и кога да сме по меки. Ахони и на мен ми се е случвало малката да не иска в количката и да пери ръцете да я нося само дето не може така и я обръщам към децата или към колите и временно има мир и спокойствие докато се приберем. Пресен пример онзи ден отивам до магазина докато ме видя че отивам към вратата писъци и чудо върнах се и я взех на следващия ден същата история само дето взех я казах й че не може с мен навън и я оставих на баща й да я занимава с нещо и пак имаше мрънкане но не и ревове. Щом й откаже нещо почва едно напъване мрънкане и треперене на ръцете само и само да й го дам казвам не и давам играчка ако ще да ми се тръшка и 20мин. Естествено за тези ми действия от страна на роднините на мъжа ми съм УЖАСНА МАЙКА КОЯТО СЕ КАРА НА ДЕТЕТО СИ. Само дето аз не смятам че съм ужасна а искам от сега да й стане ясно че номерцата й няма да минават така лесно пред мен Simple Smile
Елзас тази картинка която си видяла наистина е потресаваща на мен ми стана мъчно то да сме строги ама чак пък толкова Simple Smileзнам ли всеки си има свое виждане Simple Smile)

# 347
Добро утро, момичета!
Да се похваля, взех упешно изпита! Сега след 2 седмици ми предстои друг.
Михаела тази нощ ме побърка. Зъби ли бяха , не знам, но не спа спокойно.
Относно възпитанието- аз си мисля, че понякога трябва да сме малко по-строги, защото поне аз не харесвам лигавщини, което не означава, че не си обичам детето. Възпитанието е мн важно и все се притеснявам да не изпусна момента.
Момичета, не сте лоши майки, за това, че ги оставяте да плачат.
Лек и усмихнат ден на всички!  Hug

# 348
Добро утро !!! Влизам да почерпя днес че моето мъниче става на 8 месеца  Coffee   party023  .
Мама Ив и ние като вадим заби сме със червено гарло даже и хрема имаме понякога .
Ние от утре сме на кухня .
Много  Hug и приятен ден на всички бебчовци и мами ....

# 349
Добро утро на всички.Честито на порасналите месечинки.
Ахони и Диди и аз съм я оставяла да плаче в количката ако не иска да стой там.А тя е голям инат още от сега и когато не е по нейната плаче сърцераздирателно.Не мисля,че сме лоши майки.Просто трябва да им покажем,че с рев не става.
Лапиовра стисках ти палци и се радвам,че си взела изпита.
Йоанка снощи ме подлуди.Направо незнам зъби ли са,кошмари ли са, какво е незнам не помня колко пъти ставах.
Днес ще ходим до Варна на разходка,да видим братята на мъжа ми и да  купим подарък на детето на една приятелка,което в сряда става на годинка.Много се чудя какво да му взема.
Лек и приятен ден на всички. Hug

# 350
Здравейте и от нас! Да почерпим, днес ставаме на 8 месеца   party023  food010 . Честито и на всички други месечинковци, да растат умни, весели и красиви, обаче най-вече послушни!
Да ви питам бебчовците заглеждат ли се по реклами? Защото Андреа е направо запленена от рекламата на мечетата Барни, онзи ден беше легнала да спи, като чу рекламата стана изгледа я и пак си легна...Вчера пък седеше в едната стая, а в другата телевизора беше пуснат на друга програма и като започна същата тази реклама, тя взе да се върти като сателитче за да разбере от къде е, та на края се наложи да сменя докато свърши рекламата.
Ох да ви оставям, че това малко шило не иска да стои на едно място.

# 351
mamanaAni  честита ви месечинка да сте живи ,здрави и много послушни . Днес  празнуваме  заедно.
За рекламата на Барни и ние много я харесваме каквото и да прави като я чуе и залепва моментално на телевизора .

# 352
Здравейте и от нас.Минавам да ви поздравя и да видя как сте.
По въпроса с възпитанието наистина е сложно.И аз съм виждала такива майки, но откакто и аз съм майка си давам сметка, че наистина пнякога няма друг начин освен да го оставиш да поплаче.И на мен ми става мъчно за детенцето, но се поставям и на мястото на майката, понеже и ние сме имали такива моменти.
Мама Да, благодаря ти за мнението.Във вторник ще видим какво ще кажат.
А да попитам майките, които кърмят и им е дошъл цикъла дали са забелязали някакви промени в кърмата?На мен вчера за първи път ми дойде.
Лапиовра, честито за изпита и стискаме палци за следващия
Честити месечинки на всички порастващи бебоци.Да растат здрави, умни и послушни дечица.
Ами, това е от нас.Днес сме си вкъщи, че навън е много неприятно.
Лек ден на всички.

# 353
Здравейте и от мен и нашето вече 8 месечно вълшебство Simple Smile
Месечинката ни беше вчера, но просто не ми остана време да поседна и да ви почерпя  party023 Coffee
Честита месечинка на празнуващите днес, много усмихнати и слънчеви дни, да са здрави и послушни.
Иначе и Ния е малко кисела напоследък, предполагам, че от зъбите. Вторият е почти пробил. Има малко сополки, киха доста често...а от петък има и конюнктивит и сме на капки.....голяма борба  и плач падат.
Педито каза, че имало вирусен конюнктивит в момента и имало много бебенца с тези симптоми. Вече се повлиява от лечението, защото оченцето не и е зачервено като в началото, но е много неприятно.
Хайде ставам, че тлябва да ядем пюре Simple Smile
Прекрасна неделя на всички.

# 354
  • София
Здравейте,
tincheto, на мен 2 пъти ми е идвало и двата пъти ми се стори, че понамаля кормата ми преди това. Честито! Аз пък от както родих се сдобих с предменструален синдром. Никога преид това не съм била изнервена преди цикъл, а сега е просто ужас.
Честит месечинки на всички.
Мама да, радвам се, че се появи. Мисля да дойда на 15 на коледното парти в Джамбуре. И много ще се радвам да се запознаем на живо.

# 355
Майчета, въведохте ли вече риба и жълтък?

Аз вече давам за втори път рибено пюре със зеленчуци, веднъж седмично. Купувам от тези на ПЛАСМОН и допълнително слагам домашно зеленчуково пюре. За сега й дадох Пъстърва и Моруна. ЯДЕ ГИ.

Жълтък, по препоръка на моя колежка, щях да давам след 10-я месец, но ако я запиша на кухня, там ще има жълтъци в менюто, и за това реших днес да й дам четвъртинка. Изяде го, но след това като си изпи и малкото (80 мл.) АМ и повърна. Ще видя утре, ако няма странична реакция в продължение на седмица - две през ден ще й давам по четвъртинка.

Сега съм й дала една бисквита в ръцете, да гризе. Малко да отдъхна и аз, че тук два дни каталясахме с баща й от разходки.

# 356
Привет! Аз също съм навита за Джъмборето и изобщо за всякакви мероприятия с майки и бебета (а и без бебета за по-малко).
За цикъла - на мен кърмата ми значително намалява преди да ми дойде.

Това със строгите майки е много тънка тема и много ме е стах дали и как ще се справя. По принцип съм доста твърда за всичко и с всички понякога, но се улавям, че все още не мога да си изградя някакъв постоянен подход към малкия - понякога съм доста по-мека, отколкото трябва. Но определено съм ЗА, че децата трябва да бъдат весели и усмихнати, но не това да се постига с разглезване!!!!!!

# 357
Здравейте момичета.Четох,че днес си говорите за взаимодействие между кърмата и цикъла и се обнадеждих,че затова може би днес ми е толкова малко кърмата.Досега не ми е идвало откакто родих и незнам.Днес обаче е много малко количеството направо се отчаях.
Ходихме до Варна днес,но времето беше крайно неприятно и само в "кауфланд" се разходихме.Купих на сина на моята приятелка за р.д-то говорещо телефонче-много е готино и смятам да купя и за Йоана.
Хайде лека вечер от мен. Hug

# 358
Привет Simple Smile

Чета дискусията ви за възпитанието на децата. Споделих конкретна случка, която ме разстрои, но в никакъв случай не смятам, че на децата трябва да им се позволява всичко или да им се угажда при всеки рев. Не бих си позволила да "съдя" никоя майка за това как възпитава децата си, защото аз самата не бих искала нежелани съвети или коментари за това. Но истината е, че има много да уча относно правилните подходи за възпитанието...надявам се да се справя добре във времето Simple Smile

Поздрави на всички  Hug

# 359
Момичета гледам че обсъждате цикъла и кърмата. Нормално е да намалява по време на цикъл защото по време на цикъл намалява нивото на хормона пролактин, който стимулира образуването на кърма така че не се притеснявайте това е нормално. Лошото при мен е че от както съм родила ми идва на около 40 дни, не ме боли корема, нопък много ме боли главата  newsm78 Днес Дани цяла вечер повтаря ТАТАТАТАТАТАТА и тати е на върха от щастие   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт