Нагаина, така е!
Аз си изразих просто мнението, за да имате и едно наум и просто да казжа за притесненията, че педиатрите изписват такива лекарства с лека ръка! Но като има повод за сериозни притеснения - естествено е да се предприеме нещо по въпроса!

Гери Мур -

А мен в Австрия най-много ме плашеше, че дъщеря ми ще стане като тях! Възпитана, неагресивна, но подмолна,игнорантка, интригантка и абсолютно емоционално незаинтересована! За мен това са австрийците и хич не ми харесваше, че не псуват, ругаят, обсъждат или нещо.... просто обръщат глава и подминават, емоционални инвалиди! Хилядите им правила ме караха да се чувствам ограничена, докато тук се чувствам свободна да правя каквото си искам (естествено ограничена от моралните си спирачки)!
Понякога се ядосвам на изродите тук, но съм склонна да ги толерирам, като знам цената на реда!
Здравеопазването им е под всякаква критика - даже с каката щяха да ме очистят като я раждах, а после не съм имала случай в спешно отделение с нея да чакам под 3 часа (а сме били мнооооого пъти с ангини там), а при лична лекарка не по-малко от 2 часа. Най-гадното беше, когато лекарката те преслушва през блузата
)!Образованието им се състезава с българското, но аз съм на мнение, че е ужасно лошо - в първи клас писаха с печатни букви и молив и смятаха до 10. В края на първи клас не можеха да четат, а и още не бяха взели всички букви
. Не изчаках да видя какво ще се случи и преместих щерката в ЧУ!Хубавото на БГ е, че със заплатата на таткото от там и ние тук, можем да си позволим ЧУ и за каката и сега живот и здраве за Марти и още много други неща, за които там само си мечтаехме..., така че стандарта ни тук е много по-високо от там!

И вече махват с ръка и казват "ако не го направя аз, друг ще го направи". Не ми се заминава, ама никак. Но за децата - мисля, че ще е по-добре навън. Аз направих осъзнат избор и останах, сега мисля, че съм сгрешила. Няма какво да се тръшкам, не знам дали тепърва аз бих тръгнала нанякъде, но малките бих опитала да пратя да учат навън. А после - каквото си решат. Ако ме питат мен - да се върнат всички кадърни хора, които се изнесоха на талази преди години и може и да се оправим. Но не ми се вярва. Има вече и такива, дано станат повече. Но мен положението тук ме притеснява.
Относно БГ и извън, съм точно на твоето мнение. Имала съм подобна дилема, отказах се заради почти същата причина (свързана е с мъж ми), но и за миг не съжалявам, защото напук на трудностите тук, успяваме да сме щастливи, а и нашите семейства са много сплотени и не мога да си представя да живея далеч от тях. Много ни е хубаво заедно, много се обичаме и подкрепяме, споделяме и т.н. Ще излъжа, обаче, ако кажа, че има много неща, които супер много ме дразнят и притесняват.... но, аз направих своя избор и ще се боря тук.
Мъжът ми ни издържа, това е добре, но и на мен вече взе да ми доскучава. Ще се погледаме още малко с Кали, но после какво ще правя - не знам...
2 дена вече е със сополи и тя, тръгна и кашлица, много се дави от сополите, вчера 2 пъти повърна от давене с храчки милото. Да не ви занимавам повече с това, де, та да не развалям хубавите раговори
, няма да се срамувам пред приятелите на децата си, я!
, затова когато опряхме до това да решаваме дали да отидем там, погледнахме над ситуацията по различен начин, оценявайци съвсем други, не толкова емоционални критерии. И решихме това, което сме решили... Според мен трябва и двамата родители да се чувстват добре, за да се получи. В нашият случай нямаше да се получи, тъй като сценарият аз да работя, а мъж ми да гледа децата при нас не работи. Не че не ги гледа и не се грижи наравно с мен, не че и не сме били в ситуацията да издържам аз семейството, но това тук е временно, а там щеше да е за постоянно...
Срещам се на входа с майката на едно момиченце от групата на Гого, която е ама наистина мацка. Не се бяхме виждали отдавна и тя като взе да ме хвали колко добре съм изглеждала, колко съм се променила... Ами, явно си е вярно, че човек има значение дали сам се харесва и как се чувства, както беше писала и Рила по-горе.