София.ДРУЖБА.

• 67 137
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Cuckoo нас дружбенки, чистите ясли никак не ни вълнуват, най-близката май е около Плиска някъде...

В Слатина има 2 или 3, а пък и Плиска не е на Луната. За съжаление не всички деца от Дружба са приети в нашите си ОДЗ-та.

# 631
Те да вземат да ги въведат в системата, че вчера като гледах още ги нямаше (или поне аз не видях).. Peace Но така като прочетох оттук-оттам разбрах, че няма шанс да ни приемат и на ясла, защото до края на 2011 г ще важат хартиените молби, които са подадени и тъй като те са с по-ранна дата имат предимство пред системата...Така че за нас ще е все тая, пак опираме до частната ясла Sad Ама ще си чакаме и ще се надяваме и нас "да ни огрее слънцето" септември... Praynig

# 632
Cuckoo нас дружбенки, чистите ясли никак не ни вълнуват, най-близката май е около Плиска някъде...

В Слатина има 2 или 3, а пък и Плиска не е на Луната. За съжаление не всички деца от Дружба са приети в нашите си ОДЗ-та.

В групата на малката има 2-3 деца от Слатина, така че едва ли ще ни огрее нас да ходим там, там местата са още по-кът...

# 633
Клуб Бел съществува ли още?
На първа страница пише "затворен", но мисля, че скоро имаше среща на дружбенки там  newsm78
Ами беше ремонтиран и отворен отново, значи трябва да работи Thinking

# 634
  • София
Копирам си питането от друга тема, надявам се на отговор:

Отдавна се каня да ви питам нещо и все забравям. Нали Агенцията по заетостта осигурява хора, които искат да гледат деца? По тв даваха преди време нещо в смисъл, че хората не знаели и не търсели тази услуга. И оттогава баща ми ми надува главата да се поинтересувам. А тази сутрин мернах по тв някаква реклама точно за такива услуги. Разбира се, имам доста резерви към това да оставиш кой да е да ти гледа детето, все пак не става дума за проверен човек от агенция, но все пак имате ли някаква представа?

# 635

Отдавна се каня да ви питам нещо и все забравям. Нали Агенцията по заетостта осигурява хора, които искат да гледат деца? По тв даваха преди време нещо в смисъл, че хората не знаели и не търсели тази услуга. И оттогава баща ми ми надува главата да се поинтересувам. А тази сутрин мернах по тв някаква реклама точно за такива услуги. Разбира се, имам доста резерви към това да оставиш кой да е да ти гледа детето, все пак не става дума за проверен човек от агенция, но все пак имате ли някаква представа?

За това ли става въпрос  newsm78

http://www.az.government.bg/Projects/Prog/Maiki/Frame_maiki.htm

# 636
  • София

За това ли става въпрос  newsm78

http://www.az.government.bg/Projects/Prog/Maiki/Frame_maiki.htm

Да, сега се разтърсих повече из форумите и открих, че така се казва програмата. Проблемът е, че нямам предвид някой близък или роднина, освен това май е трябвало да подам документи преди 2 години на детето.

# 637
В Агенцията имат информационен център- звънни там или директно отиди до Социалните в Дружба, те ще ти обяснят Peace

# 638

Здравей,
ние се поинтересувахме от тази програма и истината е толкова розова колкото я представиха по новините.Истината е,че ти трябва да си намериш човек с който да отидете и да кандидатствате заедно един за друг.Човека го осигуряват на 240 и взима чисто 190 и за "останалото както се разбере" ми казаха в социалните.Ти трябва да си в отпуск за гледане на дете до 2г. възраст, за да кандидатстваш, не трябва да си се върнала на работа.Казаха ни,че ако няма човек с когото сме се уговорили, работата става почти невъзможна Sad
Човека който кандидатства не трябва да е пенсионер.
Това е което се сетих, питай ако съм пропуснала нещо Wink

# 639
  • София
Здравей,
ние се поинтересувахме от тази програма и истината е толкова розова колкото я представиха по новините.Истината е,че ти трябва да си намериш човек с който да отидете и да кандидатствате заедно един за друг.Човека го осигуряват на 240 и взима чисто 190 и за "останалото както се разбере" ми казаха в социалните.Ти трябва да си в отпуск за гледане на дете до 2г. възраст, за да кандидатстваш, не трябва да си се върнала на работа.Казаха ни,че ако няма човек с когото сме се уговорили, работата става почти невъзможна Sad
Човека който кандидатства не трябва да е пенсионер.
Това е което се сетих, питай ако съм пропуснала нещо Wink

Много благодаря и на теб, намерих такава тема (то в бг-мама май няма нещо на света, за което да няма тема). Оттам ми казаха, че и след 2-те години трябва да си взема неплатения отпуск и тогава да си подам документите. Но не знаех това, че толкова малко са кандидатите да работят това.
Масовата практика е да се наемат роднини, особено майки. Но при мен не става така, а наистина ми трябва човек за гледане.

# 640
Аз предлагам по добре ние от форума да се обединим и да си направим програма да се редуваме да гледаме бебоците и така да не се притесняваме че няма кой.  Joy

# 641
Аз предлагам по добре ние от форума да се обединим и да си направим програма да се редуваме да гледаме бебоците и така да не се притесняваме че няма кой.  Joy

Може да се организира един родитески колектив  Mr. Green

# 642
Аз предлагам по добре ние от форума да се обединим и да си направим програма да се редуваме да гледаме бебоците и така да не се притесняваме че няма кой.  Joy

Може да се организира един родителски колектив  Mr. Green

Аз се пошегувах но реално не е чак толкова лоша идея. Наистина може да си организираме един Родителски кооператив .
Ето и едно линкче към тема в бгмама http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=487123.0 . Можем да си направим за мамите от Др за да можем като имаме нужда да не се чудим къде да оставяме децата

Допълвам се че даже има и по евтини терени в нашия квартал. http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2b130742667010390&f1=details

Направих една бърза сметка много образна разбира се. Ако наема около 300лв на месец ние сме горе долу 40 майки ни излиза под 10лв на месец за наем. А храненето разбира се има много варианти. Дали ще се поръчвам за по малките детска кухня. Може ние мамите сами да им готвим от вкъщи и така. А за обзавеждането ще трябва да се направи сметка и да се съберат някакви пари примерно но то ще бъде еднократно. Разбира се на първо време може и с лични вещи и играчки. На всеки който му е излишно нещо в къщи може да донесе и така могат и да се получат нещата в реално време. А не само да си говорим. Мисля си че ако сами си гледаме децата като се редуваме няма да ни излиза много по скъпо от колкото в яслата. Но не знам как ще стане когато някой от децата тръгнат на нормална ясла.  newsm78

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 12:31 от ˙·٠•●СРАМЕЖЛИВКА●•٠·˙

# 643
И аз много съм си го мислила този вариант, но по-скоро на шега... Дали няма някакво изискване  за лиценз или нещо подобно, като става въпрос за гледане на деца  newsm78

# 644
И аз много съм си го мислила този вариант, но по-скоро на шега... Дали няма някакво изискване  за лиценз или нещо подобно, като става въпрос за гледане на деца  newsm78

Ми нямам представа и аз това се замислих но все пак говорим че ние ще си ги гледаме по между си няма събираме пари за да правим бизнес а само за разходите. В край на сметка си мисля че не би трябвало да ни трябват лицензи или разрешителни при това положение. То ако трябва значи и примерно не може две - три майки да си водят децата една на друга като има нужда  Hug

Общи условия

Активация на акаунт