На половин годинка става вече МАЙското човече! №11

• 23 408
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Привет майчета  bouquet, нещо се позагубихме тези дни... Много ми стана тъжно зо болните бебчета - нека оздравяват бързо и радват всички с усмивките си!!! newsm51 newsm51 newsm51
Ние днес (да се похвалим)  feeding feeding feeding- изядохме си и пръсчетата чак - вкуснотийка се оказа, че  забъркала - задушени броколи с ориз и капчица зехтин- по този повод от днес вече се сдобих с олио от рапица и съм много хепи - дано и Нори е на това мнение... Ние утре се отправяме на уикенд туризъм до Рибарица, пък и таткото ни е рожденник, а аз вече тотално давам на късо.... И аз да помоля за паролата за албумчето...  bouquet

# 421
Като чета състава на кашите виждам, че само на Хип и на Милупа са с АМ. Останалите са с обикновено сухо мляко. Поне така пише.  newsm78

А давали ли сте каша от елда?

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 22:09 от грахка

# 422
  • Sofia
Mir4o, лоша работа при вас  Confused Дано вече се оправяте  Praynig Praynig Praynig Поздрави Danly от нас   bouquet
Вили, БЛАГОДАРЯ за рецептата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Точно тази е и нашата (чела съм съставките) и имам някакъв спомен  Peace
kapchica, ти ли сготви броколи с ориз? Пасира ли ги? Друго освен рапичното олио слага ли? Чудя се да взема и аз да бъркам нЕкви манджи  Thinking Иска ми се да свиква на по-гъсти консистенции, че с пюретата е много лесно - лапа и гълта.
Аз малко съм зациклила с храната - все още не мога да преценя какво ново да дам - карам си на зеленчуково на обяд и плодово с АМ/каша следобяд  Rolling Eyes

Кой писа за сълзящо оче? Забравих  Embarassed Според мен има вирус, който протича И с това като симптом - Криста вчера беше така, мен лявото трети ден си ме сърби. На нея й капя Тобрекс в нослето и оченцето - почти сме напълно ОК  Praynig

# 423
Привет. Hug
Аз докато се включа и вие сте изписали темата... ooooh!
Много съжалявам за Денли и Мирчо..дано се оправят бързичко малките сладурчета.Ужасно е да гледаш как страдат милите душички. Cry
Аз тази година се родих с баткото в тази градина.Вярно частна е но досега не ми е донесъл дори и един сопол.Много ги пазят децата.Сутрин на вратата ни посреща една лекарка или мед.сестра и ни оглежда от главата до петите... Mr. Greenа си сополив а си ходиш в къщи.И така вече знам че той няма да лепи вируси...Миналата година и той изкара една пневмония и знам колко е ужасно.Моля се за душичките бързо да се въстановят.
Грахка аз каша с елда не съм давала но на баткото правех беше пълна гадост... EmbarassedНе ми се ще да й давам и на нея но иначе била полезна...Още си й бъркам банан с ориз...  chef Simple Smile
Аз тази седмица въведох месните пюрета.Започнах с пиле с тиква...лелел няма такова ядене омете 180гр....дето до сега от зел.пюрета хапваше около 120гр.Много й хареса.Дадох на Бебивита.  chef Wink
Аз нещо пък се изчерпах с мойте домашни приготовления и започанах да й давам и купени че то нямам за сега много избор.. Blush
Херцок наистина малкия Джулиан ще е висок и снажен мъж.. Hug Peace
Раличка добре дошла и от мен.Голяма хубавица е малката. Peace Simple Smile
Аз не съм качвала снимки от давна трябва да я покажа малката... Crazy Mr. Green
Иначе ние сме добре.Мисля към края на седмия й месец да въведа глутена.За сега още не смея...
аЙДЕ ЧЕ МАЛКАТА РЕВНА...нЕ ЗНАМ КАК ЩЕ СЕ ОТБИВАМЕ.аМА ХАЙДЕ РАНО Е ОЩЕ ДА МИСЛЯ ЗА ТОВА. Crazy Laughing

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 22:51 от mira sm

# 424
Много лошо, че има толкова болни бебета! Чак и с пневмония е мъничето на Данли!  Weary  Да оздравяват бързо всички.

Нас май тиквата ни запече, давам му я от 3 дни и от тогава не е акал... Въпреки, че изяжда само по 60 мл на ден. С какво да регулирам нещата? Кисело мляко с плод? Някой вече дава ли кисело мляко?

# 425
Херцогче знам че киселото мляко е за по-късно ,но ако въвеждаш плодове и по-точно круша или синя слива действат безотказно за разхлабване  Peace
Да ви кажа на нашето момченце хемоглобина е супер 123 ,но почти всички други показатели са или малко под нормата или малко над нормата  Simple Smile

# 426
  • София
Здравейте Майчета,
От десетина дни не съм се навъртала насам и не бях Ви чела, но ето че си наваксах. Дребния заспа в 20 часа и аз от два часа кисна тук и си чета наволя  Simple Smile.
Днес бяхме на консултация, сложиха ни противохепатитната ваксина. Малкия само като видя доктора и се разплака и така докато излязохме от кабинета. Такова чудо досега не ни се беше случвало. Качили сме 400гр. и само 1см. за един месец. Вече сме 7650кг. и 66см. Със захранването го караме бавно. Досега сме яли само зеленчуци на обяд, след това бебо суче. Нямаме заместено хранене, но според доктора вече трябва заместим обедното и постепенно следобедното. По съвет на доктора следобед ще започвам да давам млечно плодова каша без глутен, която ще редувам с кисел.
В тази връзка имам един въпрос към мамите, които са заместили хранене и бебето е на кърма: към пюрето дабавяте ли АМ/кърма? За сега ме устройваше варианта първо пюре, после кърма, но ако трябва да замествам млечно хранене незнам как да процедирам newsm78. Досега след около 100гр. изядено пюре винаги суче с охота и не ми е отказвал нито пюре нито кърма. Опитвам се да се водя по бебето и ми се стува, че не е готов да се откаже от млечното си хранене.
и още един въпрос: като се въвежда кашата пак ли се дава една-две лъжички като за начало или може по-голямо количество?
Май малко дълго става, но приключвам вече че е време за зареждане на батериите!

# 427
 СЕга пък аз съм болна:(( Писна ми вече, влязохме в някакъв цикъл тук, ту мъжо, ту Бела, ту аз... Дребният крепи фронта, добре, че е кърмата...

Да дам отчет след консултацията. Май моят левент ще излезе най-хилавия в майския отбор. За почти месец- от миналата консултация- не е качил нито грам. И двата пъти кантара се закова на 6020. Пораснал със сантиметър и половина/66см/. Колкото и да си казвам, че тоя път няма да обръщам внимание на мерки и теглилки... Бела поне по 100 грама качваше... Тия дни ще се боря с урината и ако се преборя, ще видя как са му изседванията, дано всичко е ОК. Много си е добре иначе, но чак пък хич да не качи за почти месец.. Не му сложихме ваксини... докито каза в първия миг, в който всички вкъщи сме здрави, да тичам да го боде. Ще дойде ми такъв момент Rolling Eyes

# 428
Всички болни да оздравяват веднага  Praynig
Dilqnski и аз смятам, че е хубаво да се водиш по детето. Аз мога без проблем да ѝ дам на обяд каша (прибавям и пюре към нея) и да заместя храненето. Яде докато се нахрани. Засища я, но не иска да пие вода и след половин-един час иска да цокне малко. За това прецених, че е по-добре да и давам по-малко количество каша с пюре (около 80-100гр) и веднага след това суче, колкото иска, т.е. поне зсега не замествам обедното хранене.
А кашата въведох така. Давах си пюрето на обяд и по някое време през деня направих на мен от нейната каша   chef да видя вкусничка ли е  Crazy Дадох 1-2 лъжички и на бебочка. А на дригия ден, вече си приготвих специално за нея
В момента със зеленчуковите давам оризова каша, а към плодовите слагам от една бананово-прасковена. Ама май е време да почна самостоятелно кашите следобяд, а на обяд само пюре. Ама това следообяд при нас е вечеря, защото тя яде 9ч, 12-13ч, 17-18ч, и после още 2 кърмения ама различно всеки ден. Абе съвсем точна схема и график е трудно да се следва  ooooh!

# 429
Херцогче знам че киселото мляко е за по-късно ,но ако въвеждаш плодове и по-точно круша или синя слива действат безотказно за разхлабване  Peace
Да ви кажа на нашето момченце хемоглобина е супер 123 ,но почти всички други показатели са или малко под нормата или малко над нормата  Simple Smile

Тук по принцип са много ЗА НЕзахранването преди 6-тия месец като цяло, но специално киселото мляко (органично и пълномаслено) го дават като идеална храна заедно с оризовата каша и някои плодове и зеленчуци за 6 мес. +  Нас пък като малки едно време са ни хранили точно с кисело мляко още след втория месец. Не казвам, че и това е правилно. Но нали знаете, че 100 книги и педиатъра, 100 мнения. Затова и питам някой вече давал ли е. Аз сякаш не се притеснявам вече да го въведа, може да се пробвам тези дни. Но ще пробвам и с круша и синя слива!  Peace

В тази връзка, вчера на консултацията сестрата като даваше на Джулиан оралната ваксина, и му казваше, че си е друго мляко да пие, но ще трябва да я преглътне, моят мъж се изказа, че той вече всичко ядял, и нямал проблеми с някакви си ваксини. Сестрата вдигна вежди и попита как така всичко, при което последва отговор: шоколад, сладолед, фъстъчено масло, торта... Не мога да сваря да обяснявам, че едва по 60 мл на ден изяждаме, и то съвсем отскоро, и е ял само оризова каша и няколко плода и зеленчука до сега. Дали ми повярваха, не знам.

Също се чудя има ли генетично онаследени алергии към храни. Моята свекърва например е алергична към всякакви млечни, плюс яйца и някои меса. Верно през едно поколение, но ще се гръмна ако детето ми прояви такива алергии като нейните. Или нея ще гръмна  smile3532

# 430
херцогче, хранителните алергии са наследствени и след като свекито ти е с такива внимавай за Джу  Hug

добро утрооооооооо!

# 431
  • Sofia
херцогче, хранителните алергии са наследствени и след като свекито ти е с такива внимавай за Джу  Hug

Naughty Peace аПсолютно - особено пък щом е към белтък, май е по-добре да изчакаш с киселото мляко  Rolling Eyes

# 432
Момичета, да ви почерпя - днес ставам на 35 години #Crazy Кога минаха, така и не разбрах!!!

# 433
Добро утро момичета ,макар че за мен не е добро newsm45

Вчера го водих на частен център за детски болести и сме вече с бронхит smile3518

Слязъл е надолу секрета и температура снощи вдигна и отказа въобще да яде това дете Cry

Направо ми се реве,мойта лекарка е за убиване #2gunfireТолкова време не успя да овладее положението,нито му пусна носогърлен секрет,нито ме насочи към специалист УНГ...Иначе само ме вика "А оправи го че да му бия ваксините,че сте много назад"....Тъпанарка...Само това я интересува...Ще я сменям сега от декември месец.Тя е и на двамата ми маника и въобще не съм доволна от претупаното отношение..
Особенно ме е яд на малкия,защото заради нея се стигна до тук #Cussing out

Извинете за тъжния пост...Виждам че има повод за празненство....

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН РАДУНКА!!!МНОГО ЗДРАВЕ ПРЕДИ ВСИЧКО И МНОГО ЩАСТИЕ С СЕМЕЙСТВОТО!!!!

# 434
  Радунка честит рожден ден!!! Жива и здрава бъди!!! Мъжете ти  само да те радват  Hug
  Мирчо много съжалявам  Confused Сега поне имате поставена диагноза и лекувате Rolling Eyes,дано бързо се възстанови малчо Praynig

Общи условия

Активация на акаунт