Любители на котки - тема 44

• 45 068
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
Момичета Жоржетка снощи почина, голям рев му ударих.
Много съжалявам.

# 511
Съжалявам за починалото котенце!  Sad
И аз не намирам нищо за този вирус в страницата им. А котето ваксинирано ли беше? Може да е било панлевкопения, калци или херпес вирус.  Thinking

# 512
  • София и Морето от време на време
Съжалявам за Жоржета,  Hug

Дано да са добре дечицата и и да не са се заразили и те.

# 513
Според мен болестта на Жоржета не е същата като тази в предупреждението. В него се казва че ваксинираните котки го преболедуват по-леко, и по принцип изходът е летален само ако не се вземат мерки навреме. Също така се казва да се ваксинират котките без симптоми. А лекарят на sisiTR явно настоява че лек няма и дори за котенцата, които доколкото разбирам нямат симптоми, е отказал да предприеме каквото и да е било. Според предупреждението, те трябва веднага да се ваксинират, и тогава имат шанс. Пък и за Жоржета, все си мисля че не са я чакали до последния момент да я прегледат, затова "ако не се вземат мерки навреме" ми се върти в главата от предупреждението - ако е била тази болест, и са били взети мерки, значи е имала шанс. Така че, или болестта е напълно различна от тази в предупреждението, или лекарят и представа си няма какво става... или и двете...  Sad Затова ми е много любопитно да видя какво е името аджеба на тая болест, и как така се предава от стопаните, защото тоя лекар не ми звучи много читав  newsm78

# 514
  • Някъде в търсене ............
Много съжалявам за Жоржета .
Дано малките да имат силна имунна система.

# 515
И на мен ми се струва, че болестта е по-различно отколкото в предупреждението. На страницата в коментарите бяха писали, че е "По всяка вероятност става въпрос за мутирала форма на калицивирус или панлевкопения, която успява да премине защитата на ваксините.Симптомите са комбинирани от двете заболявания".  И на мен нещо този лекар не ми вдъхва доверие, ще е добре, ако sisiTR успее да пише какво точно е казал лекарят.
И аз храня един куп "добитък" и ги мисля, но да не се плашим излишно за сега.

# 516
Значи Жорко така я наричахме  Cry преди една седмица започна да се храни малко трудно, т.е имахме чувството че нещо не наред с устата й и ветеринарния й даде сторжил по 1 хапче до събота ядеше сама, и в събота след обед отказа и започна да отпада. Вет. предположи за инфекция на гърлото и й сложи 2 инж. антибиотик след което за малко силите й се върнаха, на сутринта спря да яде сама а ние й давахме със спринцовка,сложиха й пак 2 инж. и останахме да чакаме но след обед в неделя вече нацяло отпадна и дори не можеше да си държи главата изправена после вече в понеделник си отиде.Така за 3 дни вече я нямаше. Това е цялата история
Беше на 9 години и не беше боледувала досега. Всичко което е трябвало сме правили за тях. хапчета ваксини.

# 517
sisiTR, много, много съжалявам...  Cry

А аз за пореден път се убедих, че котетата ни усещат какво чувстваме... Вчера исках да гушкам Заки, а той не ми даде, хапеше ме, играеше с нокти и зъби, бягаше...едва го намачках на две на три. Днес обаче съм много тъжна, а той не се отлепя от мен и мърка ли мърка... Heart Eyes

# 518
А аз за пореден път се убедих, че котетата ни усещат какво чувстваме... Вчера исках да гушкам Заки, а той не ми даде, хапеше ме, играеше с нокти и зъби, бягаше...едва го намачках на две на три. Днес обаче съм много тъжна, а той не се отлепя от мен и мърка ли мърка... Heart Eyes

Да, има нещо такова. Сега след операцията Богданка не се отделя от мен и само ми се гушка. Миналата година с първата операция беше същото. И кучетата усещат, и хората. Абе то си е видимо когато си унил и не ти е весело, или се залежаваш много. Пък и нали животните усещат промяната в хормоните и другите химии в организма, които съпътстват промяната в здравето и настроението.

# 519
Ето, затова обичам котките и искам да ги имам за приятели. Никога не е нужно да им казвам, че съм тъжна, те си знаят. И мога да им говоря часове без да ги отегча особено *ако не броим заспиването, ама пак ме слушат с едно ухо  Mr. Green А и като гушна нещо пухено и така ме успокоява, пък ако и мъркаааа  Crazy А Дара е фабрика за мъркане, само по име да я викнеш и се започва  Whistling Но Заки тая вечер така ми пооправи настроението, престанах да мисля, за каквото и да е и започнах да се занимавам с него, да се гушкаме и то хоп - мина ми, стана ми по-добре  Hug Обичам си пухчетата!  Heart Eyes

# 520
  • България
Значи Жорко така я наричахме  Cry преди една седмица започна да се храни малко трудно, т.е имахме чувството че нещо не наред с устата й и ветеринарния й даде сторжил по 1 хапче до събота ядеше сама, и в събота след обед отказа и започна да отпада. Вет. предположи за инфекция на гърлото и й сложи 2 инж. антибиотик след което за малко силите й се върнаха, на сутринта спря да яде сама а ние й давахме със спринцовка,сложиха й пак 2 инж. и останахме да чакаме но след обед в неделя вече нацяло отпадна и дори не можеше да си държи главата изправена после вече в понеделник си отиде.Така за 3 дни вече я нямаше. Това е цялата история
Беше на 9 години и не беше боледувала досега. Всичко което е трябвало сме правили за тях. хапчета ваксини.

съжалявам много!пиши как са другите котенца.

# 521
  • Кюстендил
sisiTR, много съжалявам за Жоржетка Hug

Моят Мъркачев си нарани едното краче преди малко, а аз така и не разбрах какво става. Бях угасила лампите, катереше на стола зад мене, и изведнъж измяука силно и продължително на два пъти, падна долу и като стана накуцваше, и легна на земята, не иска да ходи Cry Сега ми спи в скута и като опитах да го пипна по крачето мяука и се върти да ме хапе Sad

# 522
sisiTR, Съжалявам за Жорко  Hug

Трепет... сигурно си е закачил лапата някъде по стола... заведи го на вет... дано да е само навехнато. Виж дали го движи. Сигурно много го боли, но ако болката намали скоро не е страшно. Аз изпадам в ужас когато мойте си закачат лапите на фотьойла докато ги точат, че се дърпат ожесточено понякога в стремежа да се измъкнат... стискаме палци да не е сериозно.  Hug

# 523
Трепет, и аз стискам палци да не е сериозно. Сигурно е само навехнато, но можеш да го заведеш на преглед за всеки случай, да не е счупил нещо.

Аз пак да си кажа, подрязването на ноктите много помага против такива закачания тук-там. Сега ми се налага нашата лудетина да я следя още по-изкъсо, защото в новата квартира всички стаи са с мокет, и като тръгне да търчи или да си подмята играчките, много се закача  Sad Мислим да купим килими и да ги сложим върху мокета, защото за разлика от мокета, който е на "примки" които се закачат лесно, на килимите пухкавото са просто единични кончета, които не се закачат за ноктите.

# 524
  • Кюстендил
Движи го, като го пипам реагира, но не твърде агресивно. Сега ми спи в скута, но дишането му е толкова учестено...не знам... Притеснявам се много, а утре ми е ужасен ден и няма да имам врме да го заведа на лекар, а няма и кой друг, дано мъж ми се навие. Sad

Общи условия

Активация на акаунт