Любители на котки - тема 44

• 45 088
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Алхимика, и аз дадох една лапа, пожелавам ви успех!

# 616
Алхимика Успех на малкия слънчо.
И аз и Рижко дадахме по една лапа за него.

# 617
  • София
Аз само да споделя - с Мъро готвим. Режем лук и плачем  Cry. И му разправям да си ходи, че поне на него да не му люти, но не! Не се маха от мен  hahaha. Голяма солидарност!  hahaha И стои с почти затворени очички и не може да разбере какво става  Mr. Green.

Дидитка, моята чанта като е с цип, си държа ръката вътре до последно и натискам котката. После не успява да се измъкне през малкия процеп  Laughing.

# 618
  • Варна
Oooo, познато, милият Мъро Crazy Кетя днес едвам я изгоних от мивката, докато режех лук ooooh!

# 619
  • София
Много е сладка снимката на спящия Влади.  Heart Eyes Акаунтът ми във ФБ е замразен, нямаше как да гласувам. Sad

Ето малко снимки и от нас /от 62 до края/.
http://emelcho.snimka.bg/animals/apostil.543145.21589534

# 620
Дидитка, моята чанта като е с цип, си държа ръката вътре до последно и натискам котката. После не успява да се измъкне през малкия процеп  Laughing.

Хаха, добра тактика. Колебаех се и аз за чанта, но като си знам диването как изпружва крака встрани и рита, реших че хлъзгавата повърхност на пластмасова клетка е по-добия вариант отколкото материята на чантата, за която ритащите крака могат да се закачат и задържат, и набутването да се усложни. Но й намерихме цаката на Богданка. Нали се местихме два пъти за една седмица, и събрахме повече опит с клетката  Mr. Green Първия път, хващахме Богданка и веднага я слагахме вътре, съответно тя изскачаше докато затворим вратичката, и дори при затворена вратичка докато я "заключа" дзверът я избутваше из ръцете ми и излизаше навън (всичко това за някакви части от секундата... нейните реакции са по-бързи, за съжаление). Така ни трябваха 4 хващания и изпускания докато я затворим вътре. Но, при второто местене, на мъжа ми му дойде гениалната идея като я надвеси над клетката, просто да я държи гушната за малко. Неговите ръце са достатъчно големи че като я гушне и притисне до себе си, краката й са затиснати към тялото му и няма накъде да ритат. Така тя се напъва с всички сили да избяга известно време, безуспешно, но нали е котка, се изморява бързо и след 1-2 минути просто я пуснахме вътре и тя даже не скочи, само хленчеше и дишаше уморено. Това им е хубавото на котките. За разлика от кучетата, които могат да търчат цял ден все едно нищо не е било, котките се изморяват доста бързо.

Емел, много е сладък Апостилчо с това розово носле. Обожавам спящи снимки  Grinning

# 621
  • In a surreal moment!
Край!
Дойде краята на филмовия уикенд посветен на Джейн Остин.
С Писанчо в краката, Стуенчу в задника и Маша до главата, мога да се похваля, че прекарах повече от приятно!
Жалко, че всичко свърши така бързо...ех...бих си лежала с тях цял живооот...
Апостилчо, мамаааа...искам да съм котка и някой да ме подхвърли на Емел, ще си живея царски като теб...Какъв дибеланку и сладуранку си станаааал...
Тъъъй...с Писан продължаваме да се гушкаме, другите пожелаха да излязат, лека нощ на всички и много целувки!

# 622
Здравейте, да споделя и аз за клетката. Моята е стандартна, с една врата отпред. В началото борбата беше голяма, завършваше с одраните ми ръце, често бяха нужни за процедурата двама. След като смених тактиката, проблем с напъхването нямам вече. Оставих клетката на достъпно място в стаята /дъното покрито с мека постелка/ слагах вътре играчка, някоя гранула или играехме с различни връзки вътре. Сега дори си поспива понякога в нея. Мисля да купя и чанта, все ми се струва, че ще е по-практична за пътуване с кола.

# 623
Здравейте, да споделя и аз за клетката. Моята е стандартна, с една врата отпред. В началото борбата беше голяма, завършваше с одраните ми ръце, често бяха нужни за процедурата двама. След като смених тактиката, проблем с напъхването нямам вече. Оставих клетката на достъпно място в стаята /дъното покрито с мека постелка/ слагах вътре играчка, някоя гранула или играехме с различни връзки вътре. Сега дори си поспива понякога в нея. Мисля да купя и чанта, все ми се струва, че ще е по-практична за пътуване с кола.

Значи си пробвала да пъхнеш котката вътре след тактиката с играчките, или все още само си играете вътре?  Wink Защото това със свикването и ние го минахме - игра вътре, спа вътре, но сега като дойде време да я затворим вътре, пак настава вой. Първия път се излъга - докато беше вътре с играчка просто затворихме вратичката. Веднага усети, че това нещо не е само за игра, и сега знае че винаги има опасност изневиделица пак да стане капан, и вече не можем да я примамим вътре. Доверието към клетката се изпари и се върнахме до начално положение. Може да има по-доверчиви и лесни котки, разбира се, но от собствен опит искам да кажа, че "сприятеляването" с клетката не е гарантиран метод (даже се изненадвам че дава повторими резултати, ако наистина е така с allexa) При нас държа влага само до следващото затваряне, и тогава крехкото доверие отиде по дяволите завинаги (или поне докато забрави, което може да бъде години).

# 624
Да, след това. За сега действа и успявам, ама знам ли докога. Може и аз да съм станала по-сръчна. Влизането е лесно вече, но след като е затворена не е никак доволна и мирна вътре. След няколко седмици ще трябва да пътуваме на около 30 км, ще видим как ще се представи. По-вероятно е първо аз да получа шок от стреса.  Joy

# 625
  • София
 hahaha  Дидитка ме изпревари  Laughing

Алекса, тази тактика е само ако котката не знае, че ще излиза  Laughing. Наш Мъро си е пътешественик, но по принуда. Обикновено 1 път в месеца пътуваме. Само като види, че започваме да редим куфари и чанти и се е покрил привантивно. Обикновено го оставяме за последно и по този случай вдигаме матраци и подматрачни рамки  Laughing. Случвало се е и да му се ядосаме и да го оставим  Laughing. Освен това ловенето винаги е в гръб, защото ноктите са винаги готови да дерат  Mr. Green.

Колкото за чантата - има 2 недостатъка.
 1. В случай на повръщане или напишкване се чисти много трудно.
 2. Дъното уж е подсилено и доста твърдо, но при 6 килограмова котка увисва.
Има и доста предимства - по-топла и уютна е, има колани за закрепване към седалката, 100 ципа за отваряне на всички стени, висящи играчки, с които никога не си е играл  Wink и т.н.

Емел, целувки за розовото носле!  Heart Eyes

# 626
Отдавна не съм показвала снимки, та ето малко от новата къща (домързя ме и снимах с малкото фотоапаратче... сега ме е яд защото не станаха толкова хубави. Много съм се разглезила с Пентакса).

Богданка в характерна женствена поза "круша"  Mr. Green

На катерушката. Пак я качихме на високо, така че най-горното ниво да е почти до тавана. Голям кеф й е да се качва на високо, както на всяка котка, затова поставянето на катерушката върху нещо на високо беше гениално, макар и случайно  Wink

И игра на стълбите.

Досега май не беше виждала и стълбище, и отначало не можеше да му се нарадва - тича нагоре-надолу-нагоре-надолу, подмята си разни работи по стъпалата. Сега любимото й е да се скрие зад перилата и оттам да атакува нещо, което ние й подаваме отдолу. Или пък да се качи на най-горното стъпало, и оттам да гледа надолу към първия етаж и да си мисли че се е качила много на високо  hahaha

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 07:50 от Дидитка

# 627
Да ви посетим, да не ни забравите.
Дидитка, много ми харесва катерушката. Мисля за подарък за Коледа.
Рижко е много палав и неговата катерушка е цветарника. Вече нямаме една здрава саксия, а за последствията да не говорим.
Онзи ден се е качвал на огледалото в банята и беше го откачил, как се беше закрепило и не е паднало да го среже, незная.
Ето го и Рижко.

Да знаете само как отваря пластмасова туба с вода от 5 литра.

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 09:32 от Снежа63

# 628
Добро утро на вас и вашите котета! Всяка вечер им се наслаждавам  Laughing
Досега не сме се представяли, ще ми е приятно да се запознаем - Пърси, на година и 3 месеца

Та от известно време госпожицата има малко странно поведение, как да го разбирам, как да си го обясня  newsm78 - има една мишка, рошава, досущ като истинска; от няколко дни я захапва и я разнася из къщи, като мяука странно - силно, гърлено, като че ли вика някого, но по-различно от това когато е разгонена - и така по няколко пъти на ден. Прилича много на това, когато майките носят плячка и викат котенцата си, за да им я дадат......Наблюдавали ли сте подобно поведение, какво изразява?

Пожелавам ви приятен и мъркащ ден!

# 629
  • България
Пърси е много сладка!добре дошли!то и аз съм от новите тук.не мога да ти отговоря все мъжки котки сме имали и имаме сега.
Богданка как само се забавлява на стълбището!катерушката е страхотно хрумване.
снощи малката ме пита-мамо дядо Коледа ще донесе ли подарък на Макси?!ако няма трябва ние да му приготвим нещичко....може татко да измайстори нещо подобно.
Рижко как си е полегнал-май си почива след поредната среща с цветарника?!
момичета давате ли витамини на котенцата и от каква възраст?
усмихнат и мъркащ ден ви желая!
тук ще е много топло,не зависи му че подухва доста силно. Hug

Общи условия

Активация на акаунт