Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 830 401
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 420
Поръчах мляко, сирене и био моркови от тук .... http://www.facebook.com/naturalmilk  ...

Разочарована съм. Сиренето и млякото миришат, като последното не е узряло напълно. Морковите са като колци  Confused Ще пробвам и брашното като пуснат, но горчивият привкус на прецакване ме мори много.

На надписи БИО и думи на производители не вярвам  Crazy това относно лещата  Peace

# 421
Сиренето и млякото миришат...

На какво миришат?  newsm78

# 422
Сиренето козе ли беше? Защото аз взех такова и миришеше ужасно, изобщо не го ядох. Моя приятелка обаче много го хареса. Въпрос на вкус.
Прясното и кисело краве мляко ми харесаха. Правя си кисело мляко.
Кравето сирене също е ок, те си бяха писали миналия вторник, че е прясно, ама май по-скоро беше неузряло, защото си беше и солено и някак поресто стоеше.
Брашното ми хареса - имайте предвид, че е малко по-едро, като грис.
Граха - малко странно ми миришеше.

# 423
Цитат
На надписи БИО и думи на производители не вярвам  Crazy това относно лещата  Peace
И аз съм така! Особено на голи думи..Но пък лещата наистина увира много добре и е вкусна. Даже съжалявам, че не взех повече.

За картофите според мен вносните и тези, които дълго застояват по складовете, се обработват с химикали. Дали от пазара са чисти обаче, един Господ знае. И там се продават много вносни стоки под фалшиви надписи, че са български.

Заинтригувахте ме с този хляб Елиас. Ще го потърся. Хмел бредът така и не го видях някъде.
Аз купувам най-често пресния хляб със семената от Лидл. Много е вкусен, но за съжаление е от замразен хляб. Не знам това ок ли е?

# 424
  • София
Поръчах мляко, сирене и био моркови от тук .... http://www.facebook.com/naturalmilk  ...

Разочарована съм. Сиренето и млякото миришат, като последното не е узряло напълно. Морковите са като колци  Confused Ще пробвам и брашното като пуснат, но горчивият привкус на прецакване ме мори много.

Странно! Аз си взех също моркови миналата седмица и бяха съвсем ок. Наистина по-груби са на външен вид, но пък на вкус са като моркови, а не като талашит. Взех и краставици, криви, но нямащи нищо общо с био-то дето се продават по магазините, тези опакованите. И кисело мляко съм вземала и не ми е миришело, а брат ми редовно взима прясно и си кваси кисело. Брашното много ми хареса. Станаха страхотни соленки и меденки. Единствено съм със смесени чувства към грахта- на мене ми се развари.
Чакам да пробвам и спанака и червеното цвекло:)

А лещата е страхотна. Нищо, че има за чистене доста:)

# 425
  • София
Някакъв недостатък ли се е появил на Хмелбред-а, че не го споменавате Rolling Eyes?
Напротив, просто открих чудесен хляб във Фантастико и веднага  го споделих с вас

Тази вечер взех координатите на човека с био сертифицирания боб на срещата на Цветна градина - ЗА ЗАЯВКИ 0888 598 259
сорт Арбитус
от био ферма Балкан Фрутс
Разфасован е само по 5 кг, чена на кг 5 лв
една жена взе 15 кг, хората са много доволни,  люлин също писа че е доволна

ОСТАНАЛИ са САМО 50 кг, побързайте!

Те са хората с  невероятните био ягоди, дано сте ги срещнали това лято Simple Smile
аз ги Срещнах на няколко места - на празник в градинката на Кристал и подобни Simple Smile

# 426
  • София
Имам новини и от Хмелбред.
Направили са фирмено кафене точно срещу НБУ - срещу спирката в посока Околовръстен път.
Там пекат КРОАСАНИ САМО С МАСЛО. Има три вида - класик (без плънка), със сладко с горски плодове (може би, забравих) и третия вид... наистина забравих, може би с шоколад.

Кроасаните са замразени.  Там има и хлебчета,  нататък щели да ги пекат и тях на място, пак от замразени.

и понеже участвах в люти спорове с разни поризводители на кроасани, че кроасанът винаги е с маргарин и това е!
та са ми обещали документ за кроасаните, че имат имат акива в които мазнината е само масло

# 427
  • Дивия Северозапад
Момичета, купих моркови от Моравско село. Ееее, няма такава измама! Какво био? Може ли един морков да тежи 200гр? Огромни и са отвратителни на вкус. Никога не съм виждала подобни дървета, само цената им е био. Защо се спекулира така?

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 13:47 от Петлето

# 428
Сиренето беше козе, да! Киселото мляко - краве! Обаче козе сирене, пък и всякакви други миришещи млечни са такива, само ако хигиената е ниска. Живяла съм на село, баба и дядо са гледали животни и смея да твърдя, че ми е ясно почти вс свързано със зеленчуци и животни  Simple Smile Примерно морковите .. е няма как да станат такива големи, само от една гола земица ...нещо са им слагали.

Боб си вземам от няколко години от един бг производитил, дето цяло лято продава дини близо до парка Заимов. 3.50 на кг, харесва ми. Био боб не бих взела ... боба си расте без нищо, дори вода не иска, та не бих купила био. Намирам го за спекула.

Какво стана със съботния пазар, дето щеше да се организира в парка Заимов. Май се провали организациата или аз съм го изпуснала  Crazy

Близо до София има една фабрика, където правят точно токива замразени кроасани с масло, та май те са плъзнали из София.

# 429
Петлето, в "На път" доста хора описаха преди време тотално разочарование от Моравско село. Защо се занимаваш с толкова далечни търговци, намери ли хората от линка, който ти пуснах?

Явно се е свършил боба сорт "Еликсир", който е нормална големина боб. Питайте този, който е останал каква големина е, защото имаше дребен. Не че има значение за вкуса, но да няма разочаровани.

Shada, как така да не иска вода? Ако полива небето - да, но това лято беше абсолютно сухо. Хората поливаха постоянно. Да не говорим колко градини бяха зарязани заради скъпа вода или липса на каквато и да било вода. За торенето - и аз не съм виждала някой да тори боб, или преди боб, но не съм експерт. Бобът оставя наторено след себе си.

# 430
Shada можеш ли да ми обясниш къде е този боб до Заимов?
Ето нещо интересно, може и да сте видели: http://bgkoreni.com/bg/magazinut/

# 431
  • София
Shada, за козето мляко не си права. Миризмата не е от хигиената. Зависи от храната  на животното /някой растения, които пасат / и от породата на козата /просто си има "смръдли  Joy" /, а дядо ти и баба ти са ги селектирали по един или друг начин  Peace

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 05:46 от Слънчев ден с превалявания

# 432
  • София
Дами, като взимате мляко от natural milk, успяхте ли да получите информация от къде идва млякото, къде се гледат тези крави? На мен така и не ми отговориха и след няколко поръчки спрях да взимам... Имам лични съображения да се колебая, без да знам повече в кой точно район на Средна гора...

# 433
Казаха ми на 15 км от Панагюрище.

# 434
Слънчев ден с превалявания, права си, има смръдли. Известно ми е всичко, което си написала и много се радвам, че го написа - аз не посмях  Laughing Та, ние също сме отглеждали смръдли, ма такава смрад не е била. Както и да е, всеки си има мнение  Peace

Люлин, ние сме садили боб и на ниви, без никаква вода. Тазгодишното горещо лято не е първото, няма да бъде и последното  Wink

maita5, човека продава на ъгъла на бул. Дондуков и Кракра. Точно на светофара е струпал камара с тикви и боб. От другата страна е Първа английска гимназия. Дано съм успяла да те упътя. Тиквите също не са лоши, но има и зелени... та ако решиш да купуваш, внимавай  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт