Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 829 838
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 6 795
Здравейте, от години купувам пилешко месо от Чифлик Ливади, Амброзия, Съни Фарм, с надеждата, че са без хормони.
Последните пъти, в които купувам от магазина на Амброзия филе забелязвам, че изтича доста вода - все едно е размразявано. Има и специфична миризма. Някой друг има ли подобен опит?

За Амборзия не мога да коментира, но за Съни Фарм - определно, да. Бутчетата, които бях, взела, бяха ненормално големи за щастливо и свободно отглежани пилета, а и имаха на някаква много специфична миризма, наподобяваща антибиотици. Не повторих повече от там. Чета, че и мнозинството отзиви за тях вече са по-скоро отрицателни.

# 6 796
Здравейте!
Имате ли наблюдения върху стоките от "Хора от Народа"?
Загледах се в луканката, ще купя за опит.

# 6 797
  • пустинята Гоби
И аз не бих купила от тази марка, защото отдавна не искам да пробвам производители от села и паланки, но искам да кажа, че съм ходила в Историческия парк на Михайлов, и храната и напитките там бяха добре приготвени и имаше замисъл в предлагането им. Нямаше боклуци и полуфабрикати като на повечето такива места, а интересни български ястия. Не симпатизирам нито на партият му, нито на него, даже напротив, но на бялото черно няма как да кажа.

# 6 798
Аз съм доволна от магазин Хора от народа. Купувам определени неща. Само българско производство е всичко. Предпочитам да дам повече пари за качество. И не виждам смисъл да вкарвате идеология тук. "Демократите" от последните 35 г. като вкараха чуждите хранитени вериги и унищожиха родното производство по-добри ли са?

# 6 799
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 6 800
Много благодаря за всички, които отговориха на въпроса ми за Хора от ...
Да кажа за моите наблюдения. Луканката нямаше някаква миризма, но вкусът й не бе лош. Отстани беше твърда и керемидено-червена, в средата по-скоро сива.
Много отдавна не купувам колбаси, заради нитратите и нитритите в тях като на пакетираните е написано наличието им. Другото, което мен ме дразни са подправките, които са толкова много, че не се разбира какво се яде.
В случая нямаше надпис за нитрати и нитеити, нямаше подправки и имаше лек вкус на старите луканки.Тъй като темата е за чиста храна ще кажа, че няма как да знам от какво е приготвена.
Още веднъж благодаря на всички!

# 6 801
  • София
Много благодаря за всички, които отговориха на въпроса ми за Хора от ...
Да кажа за моите наблюдения. Луканката нямаше някаква миризма, но вкусът й не бе лош. Отстани беше твърда и керемидено-червена, в средата по-скоро сива.
Много отдавна не купувам колбаси, заради нитратите и нитритите в тях като на пакетираните е написано наличието им. Другото, което мен ме дразни са подправките, които са толкова много, че не се разбира какво се яде.
В случая нямаше надпис за нитрати и нитеити, нямаше подправки и имаше лек вкус на старите луканки.Тъй като темата е за чиста храна ще кажа, че няма как да знам от какво е приготвена.
Още веднъж благодаря на всички!

Бихте ли  купили отново от тази луканка?

# 6 802
не може да няма подправки - поне сол и кимион.

# 6 803

Бихте ли  купили отново от тази луканка?

Да.

не може да няма подправки - поне сол и кимион.

Има, естествено. Черен, червен пипер също се долавя. Имах предвид, че не е непоносимо за ядене както при другите луканки, където от подправки нищо друго не се усеща. Много се надявам само да не е сушена с нитрити, краищата бяха доста сухи и твърди.

# 6 804
Позволих си да пусна новата тема, преди да са заключили тази:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1788911

Извинявам се на потребителката, която я е започнала, но виждам, че не е влизала тук от няколко дни.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 15:22 от Tatti

Общи условия

Активация на акаунт