Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 4 014

Българска Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ) http://www.babh.government.bg/
Подаване на сигнал в БАБХ http://babh.government.bg/bg/signal.html

ТЕЛЕФОН НА ПОТРЕБИТЕЛЯ 0700 122 99


Ето и старите теми:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=34470.0 - тема 1
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=282775 - тема 2
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=379321.0 - тема 3
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=519510.570 - тема 4

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 15:54 от agnesana

# 1
  • Мнения: X
Аз купувам химаалйска сол на по-едрички кристали и я меля в кафемелачката.
Не виждам как биха боядисали едрите кристали, а и водата не става розова.   Laughing

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 1 810
В черния списък слагам луканкови или пушени не помня точно тънки наденички от Кауфланд - не можахме да ги ядем, понеже имаха нещо като жили и кости вътре  Sick

# 3
  • Мнения: 15 379
Никакви колбаси от години не купувам. Още в миналата тема писах, че месото за готвене го варя до готовност, изхвърлям водата и го измивам.

Кисна във вода, като предварително съм измила старателно всички зелении, репички, луци и пр.

# 4
  • Мнения: 539
Хималайска сол аз взимам от дистрибутор,сега като се замисля-то ще стане като с кафявата захар-боядисана бяла.Как да разберем че хималайската сол не е боядисана,моята не оцветява,обаче и не соли толкова много като готварската.
Аз да се оплача от пушена риба от Метро-по принцип си взимам сьомга,но сега реших да опитам и другите видове-едната от пъстърва(бива),а другата от лефер-в едни вакуумирани пликчета са,няма такава гума,ако не знаех че е риба,бих си помислила че е нещо изкуствено.Но и едното пликче сьомга (малките разфасовки са черни и сини,едното е пушено,другото веяно,или нещо подобно)-синьото,в срок на годност,вътре рибата беше развалена.

# 5
  • София
  • Мнения: 413
Цитат
Никакви колбаси от години не купувам.
Аз също. Правя изключение само с една марка от Лидл, в която има само полуготови нитрати Laughing, но половинката не може да ги откаже, за мое огромно съжаление.

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 16:54 от Слънчев ден с превалявания

# 6
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 876
Запис  Hug

# 7
  • Русе/София
  • Мнения: 1 764
В черния списък слагам луканкови или пушени не помня точно тънки наденички от Кауфланд - не можахме да ги ядем, понеже имаха нещо като жили и кости вътре  Sick
супер отврат са

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 16 955
И аз да си кажа за хималайската сол,ползвам я,но не соли достатъчно...
Също кафявата захар не е много сладка,както бялата...

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 16 955
Никакви колбаси от години не купувам. Още в миналата тема писах, че месото за готвене го варя до готовност, изхвърлям водата и го измивам.

Кисна във вода, като предварително съм измила старателно всички зелении, репички, луци и пр.

Не мога да си го представя какво е на вкус премитото месо,а и манджите с него също  ooooh!

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 1 810
Никакви колбаси от години не купувам. Още в миналата тема писах, че месото за готвене го варя до готовност, изхвърлям водата и го измивам.

Кисна във вода, като предварително съм измила старателно всички зелении, репички, луци и пр.

Не мога да си го представя какво е на вкус премитото месо,а и манджите с него също  ooooh!

Пробвай и може да се изненадаш, не е зле.

# 11
  • Мнения: 2 209
Купувам хималайска сол на една пловдивска фирма Вивена ЕООД , с адрес , с всичко. Искрено се надявам , че не е фалшива иначе , да , не соли като другата . На опаковката пише чист нерафиниран продукт 100%, пък кой ги знае . Бях чела някъде , че няма кафява захар, всички са рафинирани , едната просто е оцветена и по-скъпа  #Crazy.

# 12
  • Sofia
  • Мнения: 16 955
Как да няма кафява захар,от тръстиката точно кафява си е,меласата е тъмна дори,но после с рафинирането нещо и правят да е бяла и по-сладка....А за българските опаковки с кафява имам подозрения,че е оцветена

# 13
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 298

Предполагам, че е шега newsm78 Или има наистина такъв термин #Crazy

# 14
  • Мнения: 2 209
Мда , има кафява захар , но не и у нас явно Peace
Съмнение, че кафявата захар е истинска, буди и цената й, която у нас е с около лев по-скъпа от бялата. На международните борси тръстиковата захар се предлага от 7,85 до 69,85 долара за килограм. Ето една извадка, която намерих и това затвърди убеждението ми, че у нас най вероятно в масовите мага зини няма такава . Да не говорим , че в статията става дума за съвсем друг вкус и сладост Peace Аз поне честно казано не намирам разлика във вкуса и не ми мирише на нищо като бялата. Почти съм убедена , че е боядисана с меласа или карамел и поради тази причина се боря мойто семейство да яде МЕД.

Общи условия

Активация на акаунт