Германска нова медицина - 6 тема

• 53 873
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Мария, не мога да ти кажа със сигурност, но по описанието - висока Т, нещо приличащо на абсанс и последващо подобрение - мога да предполагам, че това трябва да е било епи-кризата. Но естествено Крис е по-компетентен от мен...

За тези, които вярват, че има вируси, разбира се. Тук май такива няма, ама аз да си кажа.
Вярата е убеденост за неща, които не се виждат и не са сигурни.
Ако има доказателства, че въпросните болестотворни вируси са наистина изолирани, ще ги приема, няма да им вярвам. Но тъй като в момента такива доказателства няма, наистина може само да се вярва, че има вируси, имунна система, метастазиращи клетки и други подобни медицински ХИПОТЕЗИ, въз основа на които се градят доктрини.

# 406
  • София
Моите познания са други, но няма да споря. И няма да повтарям, че за ГНМ СПИН е алергия към смегмата, а варицелата е конфликт на раздялата или териториален, не помня. Спорът наистина ще е безсмислен и карайно излишен. Аз си споделих какво преживях като майка, на никого не налагам мнението си.

Какво е "епи-криза"?

# 407

Спорът наистина  е безсмислен и карайно излишен  Peace
докато не прочетеш  Simple Smile

и наистина-моите деца изкараха една безобидна шарчица,когато баща им отиде да работи на 200км миналото лято-дотогава дори за обяд се връщаше  Simple Smile

# 408
Епи-криза е епилептична/епилептоидна криза, случваща се по средата на лечебната фаза - за справка Втори биологичен закон от сайта.

Варицелата е конфликт на раздяла.

# 409
  • София
Ама тя е била в съзнание и е говорела, освен това се е смеела...
Тази епилептична криза с различна клиника ли е от традиционната? Традиционно познатата имам предвид.

Мамагемелар, цялата група на сина ми в градината изкара варицела, класически, в определения за целта срок след първото разболяло се дете. Включително и аз се разболях след сина си. Никаква раздяла не е имало в семейството ни, нито в обкръжението ни, нито в градината.
Моля те, наистина е излишно да спорим. Дай ми един здрав човек, неболедувал от варицела, без никакви конфликти в момента, да го срещна отблизо с болен от варицела и просто изчакай 11-21 дена. В тази връзка, сигурна съм, че децата ти, които нямат полови контакти и няма как да имат алергия към смегмата, не би ги подложила умишлено на заразяване с ХИВ, за да ми докажеш, че вируси няма, нали?
Където има здрав смисъл - има, където няма - няма!

# 410
Ааа, Клонка, специално за варицелата имаше една много култова тема преди време - "Да заразя ли детето си с варицела?", беше пусната от Ню, беше завела детето си при болно дете и след това го пратила при баба му, та да не се зарази и тя. Познай дали се опъпчи детето накрая. Не. И в темата статистиката беше горе-долу 50:50 на тези, заразили се с варицела след контакт с болест, въпреки 98-те процента контагиозност, която традиционно се дава. Имаше включително братя/сестри, спали в едно легло и т.н. Та недей тъй категорично Simple Smile Иначе моите деца си изкараха варицелата като по учебник, както и аз самата преди време (на стари години, но доста преди децата) /не съм се ровила твърде за конфликти/.

# 411
  • Пловдив
За варицелата: при дъщеря ми - 2г. поред в групата в ДГ имаха варицела, тя не се разболя, ходеше през цялото време на ДГ и беше контактна...
Разболя се на третата година, веднага след нея я изкара и малкият - имаше раздяла в семейството...
Говорила съм с учителките - при 32 деца в групата - всяка година боледуваха по 5 -6, а другите не, въпреки че са контактни.

Аз също изкарах тогава варицела /много леко с един лек обрив, но специфичен за варицелата - според ЛЛ/, въпреки че, според здравния ми картон и според майка ми /а и според моите детски спомени/ съм я карала като по учебник на около 5 -6г.... Confused

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 13:53 от *Бенджи*

# 412
КЛОНКА,всяко правило има изключения  Peace
не казвам,че винаги,на 100% намирам конфликтите си,нито че успявам да ги избягвам
казвам,че има случаи,в които ГНМ се потвърждава на 300%

майка ми е карала варицела,заедно с мен-на 4г тогава, а сестра ми-бебе в онзи момент-не се е заразила
изкара варицела сестра ми,преди година
тазгодишният страшен грип,повали мен и едната ми дъщеря само,при все че  24/7 заедно бяхме  5 човека вкъщи
е,не ги виждам тия доказателства за „заразността“на вирусите

# 413
Забравих също, нещо което исках да напиша - че със самото идване на варицелата в една група, вече има раздели - защото едни деца отсъстват, т.е. липсват на другарчетата си, а много често точно със завръщането им (разрешаване на конфликта), се опъпчват следващите.

# 414
  • София
Ааа, Клонка, специално за варицелата имаше една много култова тема преди време - "Да заразя ли детето си с варицела?", беше пусната от Ню, беше завела детето си при болно дете и след това го пратила при баба му, та да не се зарази и тя. Познай дали се опъпчи детето накрая. Не. И в темата статистиката беше горе-долу 50:50 на тези, заразили се с варицела след контакт с болест, въпреки 98-те процента контагиозност, която традиционно се дава. Имаше включително братя/сестри, спали в едно легло и т.н. Та недей тъй категорично Simple Smile Иначе моите деца си изкараха варицелата като по учебник, както и аз самата преди време (на стари години, но доста преди децата) /не съм се ровила твърде за конфликти/.
А това дете според ГНМ би трябвало да се разболее, защото майката го е пратила при бабата, та няма как да не е имало конфиликт на раздяла. Mr. Green

Непрекъснато се разделяме с някого и нещо, но веднъж боледували от варицела, просто не боледуваме повече. Освен това, ако не прекараме варицела, не се разболяваме и от херпес зостер, веднъж попаднал в нас, вирусът на варицела зостер може да се активира в херпес при тежки настинки, различни инфекции, стрес и т.н. Ясно, че и това са конфликти, но е факт, че ако не си боледувал от варицела, и да се скъсаш от конфликти, от херпес зостер не можеш да се разболееш. Но...наистина е излишно да спорим.
И синът ми не се разболя при първата вълна на варицела в гардината, както и при друг един контакт с болно дете. Зарази се от третия път. Аз самата се заразих от него. Mr. Green Никакви раздели не сме имали. Все едно.
А това със разделите в групата, за моето момче мога да гарантирам, че никога не е забелязвало даже кой отсъства, че чак пък да страда и да ма конфликт на раздяла в градината.
КЛОНКА,всяко правило има изключения  Peace
тазгодишният страшен грип,повали мен и едната ми дъщеря само,при все че  24/7 заедно бяхме  5 човека вкъщи
е,не ги виждам тия доказателства за „заразността“на вирусите
Е, кой говори за 100% заразност. Винаги може да се избегне, иначе всички щяхме да се натръшкаме. От друга страна, помисли - ако това не е от вирус, а е породено от конфликт, като семейство би следвало да ви порази всичките. Пък и наистина е доста странно, че определени заболявания са сезонни. Все пак за конфликтите няма сезони, нали.

Все едно.
Дълбоко вярвам, че психологическите проблеми влияят на здравето ни, но това го знае и баба ми, не е новина. От друга страна, не всичко идва оттам. Падаш, получаваш сътресение на мозъка или някаква още по-тежка травма, оттам развиваш и куп други усложнения и заболявания. Раждаш се, нараняват ти главата или се задушаваш, уврежда се мозъкът, оттам куп други последствия...
Просто наистина няма как всичко да се обясни с някакви конфликти.

# 415
А това дете според ГНМ би трябвало да се разболее, защото майката го е пратила при бабата, та няма как да не е имало конфиликт на раздяла. Mr. Green

Непрекъснато се разделяме с някого и нещо, но веднъж боледували от варицела, просто не боледуваме повече.

Може би щеше да си права за дете, което е свикнало да е само с майка си, и такава раздяла да му дойде изневиделица. Но това дете ходеше на градина, беше свикнало с баба си и т.н. Всъщност тази възможност, точно така формулирана, се обсъди в темата - може да я изровиш из архивите, ако ти е интересно.

А за второто - не всяка раздяла е конфликт. Има си определени критерии, които трябва да бъдат спазени, за да се превърне една ситуация в конфликт за даден човек.

# 416
  • София
Е, не...като стигнем до различните вратички, че и до интерпретации, това вече съвсем излиза от сферата на сериозното.
И при вирусните инфекции е същото - може да има бурна реакция, може да е слаба, може и изобщо да няма. Зависи от имунната система. Може и изобщо да не се заразиш.
Майка, например, се е заразявала няколко пъти от нас през зимата и почна да носи маска, докато я посещаваме с разни симптоми. И престана да се разболява жената. Е, последния път й рекох, че няма да ходим вече, ако ще ни посреща все едно сме чумави и тя си я махна. И се разболя, естествено. Оттогава даже аз настоявам да си слага маска. Тя не ще, а аз искам hahaha

Общо взето, всяка зима следва един и същ сценарий - мъжът ми се разболява леко. Само подсмърча и го боли глава. След два дена му няма нищо, но се е разболяло детето. То реагира по-бурно - хрема, кашлица, температура и така един ден температура, седмица хрема, две - лека кашлица и никакви проблеми. Следвам аз. Никаква температура, почва леко гърло, на следващия ден е кашлица, която се засилва до степен да не мога изобщо да спя и да няма миг покой, без да кашлям. Това продължава по 2-3 седмици, накрая съм толкова изтощена, че посягам към антибиотик. И на следващия ден съм оправена. Mr. Green Mr. Green Последна е майка - тя направо почва да кашля и така си кара по 2 месеца. Тя не пие антибниотици, просто изчаква пролетта, кашляйки Joy
Това е всяка година от 5 години насам. До тази година,когато за 24 часа от обикновена болка в гърлото се оказах с абцес на сливицата и кофти прогноза. Естествено, добра доза антибиотик оправи тая работа. Няколко дни по-късно, след мен, от една температура и болка в гърлото, за 24 часа синът ми направи ларингиален спазъм. И последва спешно болница, урбазон и антибиотик. Нямам идея какво беше това чудо, но много агресивно...

И аз разсъждавах дали все пак не е някакъв конфликт, защото този абцес се разви адски бързо, както и при детето беше свързано с гърлото и скоротечно, но нямам идея...за себе си съм склонна да приема, че е конфликт, в съчетание с кучи студ навън. НЕ ми приличаше на вирусна инфекция. За детето обаче...нямам идея какво беше това, но ми изкара акълът.

# 417
От друга страна, помисли - ако това не е от вирус, а е породено от конфликт, като семейство би следвало да ви порази всичките.
грешка-няма как да ни порази всички,защото представи си аз и едната ми щерка чувстваме едно/и в главите ни това си е наш конфликт/,а за останалите няма проблем в ситуацията
както и да е,лично е,за да го разнищваме тук
Просто наистина няма как всичко да се обясни с някакви конфликти.
тук си права-ако се порежа,то конфликта ми е с острият нож  Laughing Peace

# 418
  • София
Естествено, че всеки преживява нещата различно и тъкмо затова е трудно да се повярва, че като се разкашля един, а след него всички останали, това е конфликт. А ако пък не се разкашлят всички, тогава пак е конфликт, но това е защото не всички имали конфликт при една и съща ситуация.
Защо, например, като говорим за заразни и нфекциозни заболявания, в повечето случаи в семейството се разболяват поне двама от 4-ма души. Това са си 50%. А при другите болести си имаме само един болен и това си е. Значи сополите все са масови някак си, а коксартрозата само при бабата. Е, не ми се връзва. Mr. Green

Като и да е.
Има си конфликти, имат си отражението, но нещата не се изчерпват с това.

# 419
КЛОНКА,
Радвам се,че поне се опитваш да си обясниш някои неща и сьм сигурен,че рано или кьсно ще разбереш и останалото.
Много конфликти са типични за определена вьзраст.
Децата нямат конфликти с пари или с обезценяване чрез оставяне в старчески дом.
Бабите нямат шарки защото са преживели много раздяли и това за тях не е приоритет в тази вьзраст.
Колкото повече растем ментално,емоционално и духовно,толкова по различни конфликти стават приоритет в живота ни.

Това,че инфекциите се получават като по книга ще ти кажа друго.
Точно защото така се е наблюдавало с векове,точно на тази база са писани книгите и учебниците с малката подробност,че не се е доказало,а само се твьрди.
Разбира се,че е удобно нещата да бьдат обяснени така,че да са от полза за някои.
И няма никаква полза да са по друг начин.

Ти си в дилема защото и традиционната медицина не ти предлага това,което всьщност трябва да предложи и затова тьрсиш,но не намираш,а много лесно да се отпуснеш и да се вгледаш в себе си,за да го откриеш.

Ти си перфектен организьм,който знае подсьзнателно какво иска и какво може.Природата те е искала и те е сьздала,за да оцелееш колкото се може повече.Това е единствения й приоритет.И няма никаква логика сьздателят ни да иска да ни убие.

По повод примера ти за спазьм и кортизон,ДА,налагат се традиоционни мерки и това ГНМ не го отрича,а напротив.Не си чела достатьчно!
Не бьди предубедена и се отпусни.Проглеждането идва бьрзо. Peace

Общи условия

Активация на акаунт