Къде бихте искали да живеете? Кой е вашият град/място? Защо?

• 6 154
  • 75
  •   1
Отговори
Моля да споделите любимите си (мечтаните) градове/места за постоянно живеене.  Heart Eyes
Какво ви харесва и привлича в тях? Действате ли за осъществяването на тази мечта? Готови ли сте при първа възможност да заживеете там или го оставяте за по-късно?  newsm78

# 1
Колкото повече информация имаш, толкова повече места ти се иска да опиташ. Когато станат реалност мечтите обаче, и разочарованието не закъснява. И хората с възможност да следват мечтите си, едва ли биха се заселили някъде наистина за постоянно.

на мен може да ми се живее точно на черногорското крайбрежие, обаче докато не заживея там, как да знам дали ще е за постоянно Simple Smile там, където е спокойно, всъщност става голяма скука. Там, където е интересно и динамично, в един момент почва да те уморява, защото остаряваш и си променяш приоритетите.

затова, когато може, където може, нищо няма да откажем, но от бързане полза няма.

# 2
Не искам никъде да живея, тук си ми е добре..Wink
Но не съм против често да отскачам и да се разхождам из Рим, Сплит, Дубровник, Венеция, Флоренция, Барселона, Брюж, Питер и Москва..

# 3
Палма де Майорка - обожавам плажове и топло време.
Иначе Рим Барселона Мадрид Париж Мюнхен Виена Прага - са много добри градове. Peace

# 4
Ако слушам сърцето си - Рим, ако слушам разума - Барселона  Grinning от българските градове най-много харесвам Варна.

# 5
Рим и Истанбул - на по 6 месеца ще ги редувам, или на по 3 месеца  Thinking  И двата града са ми красиви, уютни и интересни. Не мога да живея в някое градче с 5 000 жители, колкото и красиви плажове да има - до кога ще са ми интересни тези плажове? Искам града да предлага много и различни неща. Хубавото е, че особено в Истанбул можеш да се позиционираш така, че да си на красив плаж, природа и тишина и пак да си в града, а лудницата и живота да са на една ръка разстояние.
Във Варна ми е скучно, много ми е скучно вече. Ако имах възможност да пътувам толкова, колкото искам и не по- малко, вероятно нямаше да ми тежи. Прекарвам тук твърде много време, а града кой знае какво не предлага.

# 6
Мразя студени места,но по ирония на съдбата живея в точно едно такова..Хелсинки. #Cussing out
Със съпруга ми кроехме планове за малка къща на някой бряг/Португалия,Испания или Италия,по..на юг/,но така и не се осъществи тая наша мечта..Едва ли сама с дете бих отишла вече където и да е извън града,освен на почивка..

# 7
Аз бих живяла в Рим, Барселона и може би Каляри - от местата на които съм ходила. Особено Рим - просто няма друг такъв очарователен град... А иначе понякога си мечтая да мога да си сложа дрешките в едно сакче и със съпруга ми да обикаляме по света. Например пътуваме до някоя страна, хареса ни някой град и се установяваме за 3-6 месеца докато ни писне, след това продължаваме нататък  Grinning. Но нито имам финансовите средства, нито смелостта да го направя!

# 8
Като, че ли дотук най-споменаваните имена са Рим и Барселона? Thinking
С какво ви привличат те? Лесно ли се вписва българин там? Може ли бързо да си създаде среда, да го приемат като свой? Simple Smile

# 9
На мен ми се струва, че Барселона излезе на някаква мода, от 10-тина години насама, може би  Thinking Не съм ходила, но вече съм предубедена.

# 10
За мен е въпрос на усещане, Рим е наистина много уютен град, все си мисля, че с години да живея там сигурно пак ще ми е интересен. А за Барселона, аз когато ходих имаше някакви празници на града и постоянно имаше  паради, музиканти, абе забавление от всякъде и аз останах с чуството, че хората в този град постоянно живеят така  Laughing А колкото до това дали лесно се вписват българите - незнам, всичко сега е толкова космополитно, че най-вероятно - да. Имам приятелка, която живее в Барселона и е влюбена в града, преди това се е опитвала да живее в Мадрид и не се получило.

# 11
Варна.
На второ място класирам едни много симпатични селца в Югоизточна Франция, малко преди испанската граница.

# 12
  • Пловдив
На мен тук ми е добре.Но куфара за нощен Рим винаги ми е готов.Италия ми е слабост като цяло.Флоренция и Сиена са ми много на сърце.От скоро имам и нова любов-Прага.Иначе пак бих се върнала за  разходка в Барселона и Валенсия.

# 13
  • Пловдив
Айде и аз да помечтая Mr. Green
Бих заменила Пловдив само и единственно, за някой град в Италия, без претенции кой, влюбена съм във всички  Crazy като поодъртеем още малко бих заминала да живея там без да се замисля Heart Eyes

# 14
Май не видях някой да не харесва Италия ?
Аз също съм за Рим , но живота/наемите  са изключително скъпи и ще е необходимо наистина човек да се занимава с нещо много  доходно.
Може би бих живяла в Лондон , защото стандарта позволява да се пътува изгодно до всяка точка на света  , а Испания е просто без пари.
За Рим също един живот не стига...Няма такъв град !
Абсолютно прав е бил писателят, който някога е казал: "Да ти омръзне Лондон означава, че ти е омръзнал животът
Само време да има  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт