Отговори
# 225
Охх аз малко се позагубих...  Blush Mr. Green
Опитвам се да ви чета редовно, и докато се наканя да пиша нещо, или малкия се събужда, или се сещам, че трябва да върша нещо.... беше голяма лудница покрай местенето ни, но поне мина-олекна ми.... Flutter
За памперсите аз ползвам на Хъджис Little snuggles- незнам дали има такива в БГ но аз съм доволна от тях... Да ви питам урината на дечицата ви със силна миризма ли е? Нашата да, и мисля да питам педиатъра другия път дали е нормално....
Иначе растем здраво.. особенно последните дни имам чуството, че със всяка минута се изменя и расте  Heart Eyes Големи сладурчета са! И аз да кажа, че темичката е страхотна както и идеата за снимчиците срещу имената  Heart Eyes Браво Мъниче!!!  bouquet
Ох вие казвате по корем по 7 пъти на ден... а аз понякога и по 1 път не го слагам... ама той хайвана бая се мъчи и нещо не му харесва тая поза и доста мрънка.... Вашите дечица как са, харесва ли им?
Иначе и моята кърма понамаля и понякога се налага да дохранвам с формула.....Иначе малчо е вече 5.800кг и доста бързо качва забелязвам....Имам кантарче в къщи и си го тегля редовно  Blush
Абе не знам за предродилна депресия... ама мен чак сега взе да ме хваща нещо такова май...  Rolling Eyes С никой не ми се среща, всички ме дразнят... и най-вече като вземат да ми бъркат в количката или като искат да го взимат на ръце направо полудявам  #Cussing out  Crazy
И за бибата да кажа- ние я ползваме, малкия се успокоява с нея и заспива по лесно.... иначе от извесно време се е научила маймунката да си бута бибата и да си смуче пръстите  Crazy
Ами това е за сега от нас много прегръдки на всички  Hug Hug Hug

# 226
МОМИЧЕТА ЕДНА ПОЧЕРПКА ОТ МЕН ПО ПОВОД РОЖДЕНИЯТ МИ ДЕН !!!  Laughing

СЪЩО ТАКА ИСКАМ И ДА ПОЧЕРПЯ ПО ПОВОД РОЖДЕНИЯ ДЕН НА МАЙЧЕТО МИ, КОЯТО СЪЩО ПРАЗНУВА ДНЕС !!!  Heart Eyes ДА МИ Е ЖИВА И ЗДРАВА ОЩЕ ДЪЛГИ, ДЪЛГИ ГОДИНИ !!!

# 227
  • Варна
Яничка, честит ви двоен празник! Да сте живи и здрави и дълги години да се радвате всички на щастието Виктория!

Вани, смъкнахе ли температурата? Да ти кажа да внимаваш с хексалгина и да редуваш Панадол с Нурофен. Хексалгин капки не се препоръчват за малки бебета, освен по стриктно лекарско предписание.

# 228
Добро утро! Hug
Да се включа и аз рано сутринта по темата за захранването.
С баткото започнах да давам сокчета от 40-я ден, доверявайки се сляпо на педиатърката (която оказа се нищо ново не научава и нищо старо не забравя). Не е имало някакви фатални последствия, но коликите му се обостриха и детето определено се мъчеше. В резултат на прочетеното разбрах, че даването на сокове толкова рано е абсолютно безмислено, още повече, че нито имат някаква хранителна стойност, нито могат да се усвоят добре от организма на бебето на този етап.
И понеже не съм от най-упоритите кърмачки, този път съм решила да захранвам най-рано на 4 или 5 навършени месеца като започна с оризова безмлечна каша, а после с пюре от картоф, морков, тиква...Този път сокове изобщо не възнамерявам да предлагам. Още повече, че точно през лятото и есента детето ще е в такава възраст в която ще има изобилие от пресни плодове.
Та, такива са моите намерения и опит. Разбира се, само ги споделям и не ги натрапвам на никого!
Спокойни бебчета в този дъждовен и неподходящ за разходки ден ви желая!   bouquet

П.П. Jani4ka , честит празник на теб и твоята майчица!Живи и здрави да сте и много щастливи и обичани!

# 229

Яничка,Честит Рожден Ден на тебе и твоята майчица!
Честит рожден ден!
Животът нека не те плаши,
мечтите да са ти другар,
а щастието с теб да крачи,
като твой приятел стар.

# 230
Jani4ka, честит рожден ден на теб и на майка ти  Heart Eyes Здраве, щастие, късмет от мен  Hug

Юлия, то и при нас нямаше чак фатални последствия от сокчетата, просто бебето получи много силно разстройство, което не можахме да овладеем няколко месеца. Акаше по 15 - 20 пъти на ден тъмнозелено ако като вода и имаше ужасни колики, абе не искам да си спомням. Изследваха ни за какво ли не и постоянно искаха да влезем в болница. Чак и сега ме е яд, като се сетя.

# 231
  • София
Jani4ka,честит рожден ден на теб и твоята майка!  bouquet PSM, чак сега видях пост-а ти, ние вчера пътувахме за София и затова не съм влизала тук. Селото ни е Семерджиево, но не знам за леене на куршум. Мисля, че в с. Бъзън имало някаква баба, но не съм сигурна - ако искаш ще питам

# 232
Dana_2010 , то и мен ме е яд сега като си спомня как си мичих детето, ама е "късно за китка".
То и за колко още неща се ядосвам като си помисля как съм го гледала, особено в началото, когато се чувствах толкова неуверена и объркана с всички противоречиви съвети, които получавах от къде ли не.
За съжаление не мога да върна времето и единственото, което мога да направя е да не допускам същите грешки и с беба.

# 233
Така си е, в известен смисъл човек винаги е длъжник на първото си дете поради неопитност и незнание...

# 234
Здравейте момичета,

Да почерпя и аз, днес нашата принцеса става на 3 месеца Hug Не мога да повярвам кога мина това време, толкова съм щастлива с всеки изминал ден става все по-интересна - много гукаме, смее е се, пее Mr. Green на мама слънчицето.

Яничка, Честит двоен празник на вас! Да сте живи и здрави, много щастливи и усмихнати и дълги години да се радвате на Вики!

Hug и  Heart Eyes на всички мами и бебоци

# 235
Jani4ka,честит рожден ден на теб и твоята майка!  bouquet PSM, чак сега видях пост-а ти, ние вчера пътувахме за София и затова не съм влизала тук. Селото ни е Семерджиево, но не знам за леене на куршум. Мисля, че в с. Бъзън имало някаква баба, но не съм сигурна - ако искаш ще питам
Питай,ако не те притеснявам.
ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ МАЛКИ И ГОЛЕМИ БОНБОНИ.   bouquet

# 236
  • София
Честито на празнуващите днес   bouquet

Засега обаче клоня към 4-ти месец по начина, по който каза Danielkka:

bless_girl почва се със сокчета от ябълка и морков-ти си ги изцеждай  Peace ,после плодови пюрета,зеленчукови и т.н.Но както казах и одеве,всеки да си храни детето както смята за най добре  Peace !

bless_girl, а защо не почнеш с пюре или с каша? По приницип те не е толкова агресивни към стомахчето, колкото соковете.
И друго предложение - първо да са зеленчуци, а после - плодове. Плодовете са сладки и понякога бебоците не искат зеленчуци след плодове. Имам позната - детенцето е с Лора, даже са в един месец - нейната мадама ядеше пюрета само ако има банан в тях Simple Smile
Това са само предложения, разбира се Wink

Иначе аз лично ще захраня след 6-ти месец със зеленчук. И също ще гледам да давам нещата на серии - няколко зеленчука, после няколко плодчета/каши.

Оф момичета, не знам за вас, ама ми омръзна живота с това връщане ... С каката нямах такива проблеми и сега продължавам да се нервя, въпреки че знам че детето не е виновно и не го прави нарочно. И като повърне - дрехите са мокри, почвам да преобличам - връща, че го клатушкам. А го уригвам, не е като да не го правя ...
Добре че е сушилнята, че не знам как щях да се оправям с толкова дрешки.

# 237
Мами ние още сме с температура  Sad поне я свалихме до 37.5) Искам да кажа,че ПАНАДОЛА Е ПЪЛЕН БОКЛУК(с извинение към тези които са доволни)  #Cussing out Докато не сложих марлички с риванол на глезените не мръдна изобщо термометъра надолу  Tired
Моля да споделите друга бабина рецепта ако знаете за сваляне на Т  Praynig Не искам да давам никакви лекарства на малкия,че и разтройство си докарахме  newsm45 Милото ми такъв тормоз няма.Много ми е жално за него  Sad Плачка постоянно и съм го гушкала цяла вечер.
Към МЪНИЧЕТО ако се включи-беше споменала за сапунени чорапки  newsm78

# 238
  • Варна
За висока Т - вода с оцет 1/1. Мокриш кърпи и слагаш на ръчичките или крачетата. Ако е стигнала 37,5 не давай лекарства повече. Изчакай 3-4 часа ако през това време не вдигне Т карай по бабините рецепти. Ще се оправи малчо  Hug

# 239
Ох, Вани, дано ви минава скоро  Hug

Аз звъннах на нашата педиатърка, че днес трябва да сме на консултация и се оказа, че в момента нямат Пентаксим, а само Синфлорикс. Та се отказах да ходим, ще идем направо другия вторник да ни сложат само Пентаксима.

Общи условия

Активация на акаунт