Отговори
# 120
  • в мечтите си
Сега прочетох за Бактробана.По мое мнение от личен опит с първото дете да кажа,че на нас не ни помогна,.
С риск да стана досадна с моята хомеопатия искам само да споделя,че по съвет на Д-р Михайлов от форома на часът на мама ,с стафилококциум се оправихме.Там има доста обяснено.
Цеци ми беше с много сериозна инфекция.До 5-я месец не можахме да го оправим,по онава време с помощ от хомеопатка с тези гранулки с 3 приема детето се оправи.Сега отново му се изолираха коки и отново така го лекувам.
Който иска може да се консултира и да пробва!
Успех

# 121
  • Варна
isito5 не не повръща! Гладна е ама неще биберон, на мен кърмата ми намалява и почти нямам!Опитвам се да я дохранвам нестава!

Кога да се цедя на колко време за да предизвикам тази кърма ,или нямам шанс???

# 122
  • София
Привет и от мен в новата тема!  Grinning
С Никола използваме максимално хубавото време и откарваме по цял ден навън. Вече му е интересно какво става около него и иска да зяпа извън количката. Голям е любопитко. Дано да се позадържи още малко топличко, че прогнозите за голям студ през декември направо ме депресират. Макар че стига да има слънце, дори и при температури около нулата май пак ще излизаме. Подготвила съм се за зимата с ново чувалче за количката от агнешка кожа. Миналата седмица зет ми беше в командировка в Добрич и го купи направо от кожарската фабрика. Много е мекичко и топличко. А като се разгъне става и за постелка за земята.
В неделя пък ходихме с родата и приятели до Рилския манастир и даже успяхме да се качим по пътечката до гроба на св. Иван Рилски. Разходката в планината много се хареса на младия турист, а чистия въздух му подейства приспивно.
Да попитам има ли някой от София, който да си е подал документите за еднократната помощ през септември и още да не си е получил паричките? Само на мен ли ми ги бавят...
Приятен и слънчев ден ви желая! Ние отиваме да се стягаме за навън!

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 09:55 от *Мирка*

# 123
mixilena, добре си направила, че си отказала антибиотика.
За чая ще проверя, ако намеря ще ти купя.

# 124
Акаме само с моя помощ .Сама не може ,защото си е по-твърдичко акото,но само в началото.
Съсипах се да търся чай Беавит Л ,за запек и го няма никъде вече Sad
Имам молба ако някой случайно попадне на него моля да ми го закупи.После с наложен платеж по куриер ще си заплатя всичко.Тук в Ботевград го няма ,а и в нета не намирам  Sad .
Здравей от мен Simple Smile
И аз търсих тук това лекарство, но се оказа че вносителя вече е престанал да го внася. Аз също имах подобен проблем. Не беше много твърдо но все пак не беше много редовно и за това започнах да давам доста по-голямо количество чай и Доли от ходене по голяма нужда на два дена, сега ходи по два пъти на ден Simple Smile Не знам дали на теб ще ти помогне, но опитай Simple Smile
Темата е прекрасна момичета Simple Smile

# 125
Здравейте мамии и бебчовции  bouquet
Ние сега се връщаме от консултация -ами цели 6300 кг сме,дебеланката ми тя smile3501 Питах педи за потенето,каза,че нямало проблем на бебетата първо им се потела главичката,пък и тя ми е с доста коса и да не се притеснявам,нямало признаци за рахит,и вече да давам по 2 капки Деавит.
Казаха ми за някаква нова ваксина,която не е по здравна каса,била за вирусните инфекции,тези с повръщането и обезводняването,не е задължителна,но я препоръчват да се сложи до 6 месец и сме в чуденка дали да я сложа newsm78 Пък и цената е около 130-140лв.Може би след празниците ще я сложим.
Mixilena ние също имахме проблем с акането,но откакто минахме на Фризо Вом,нещата се оправиха,може да се дава като добавка или изцяло да минеш на него,аз съм супер доволна,Катрин си ака.Иначе преди бяхме всеки ден на 5мл.Дуфалак и пак имаше случай да не се изходи Peace
Днес май го дават последния слънчев ден,после само дъжд doh така че приятна разходка на всички Peace

# 126
  • Варна
 Някой чувал ли е за тази система за дохранване има линк към магазин Млечко но я няма в сайта???
http://atwins.wordpress.com/2010/01/18/lactaid/

# 127
Mixilena не се тормози и дано скоро се съвземеш. Положила си усилия и си направила каквото е било по силите ти за кърменето  Peace
Аз мога да ти пратя този чай, при нас го има, но аз лично не видях ефект от него и не ти го препоръчвам. Както nat003 ти е писала и ние с Фризовом се оравихме (педи ни го беше изписала) При нас положението също беше много запечено и без помощ не ставаше. Пробвай с Фризовома, чая и без това е много скъп, а работа не върши. Те са на една цена и без това. Аз му давах само по 30мл. което е една мерителна лъжичка към всяко хранене и за 24 часа се оправи.

# 128
  • в мечтите си
Много благодаря за отговорите!
Щом казвате ,че няма смисъл от чайчето няма да го вземам.Аз от вчера й давам този дето е за успокоение и сън.
А за фризо вома вие като добавка ли го давате или сте само на него?
Защото ние сме на Лактана Био и ме е страх ако ги смеся /две различни марки млека/ да не стане по-зле и да й докарам колики.
Много се обърках с тези млека .
Ще пробвам с повечко чайчета,дано да има ефект.А и фризото ще взема.

# 129
Kalinastamatova тази система със сондата не бих я ползвала (имай предвид, че аз съм доста смела). Моето момченце се храни със сонда около 2 седмици(нали се роди в седмия и в началото не можеше да се храни по друг начин) и много добре ми е известно как се прави. За не квалифициран човек е лесно да обърка и да постави сондата неправилно. Това е много лошо и води до други проблеми, един от които е сериозно повръщане, особено ако преди броени минути е яло и в коремчето на бебето има прясно постъпило мляко.

Mixilena можеш изцяло да даваш само Фрозовом

# 130
Здравейте, момичета!
mixilena, и аз като теб се поизмъчих, когато кърмата ми намаля, а после и съвсем спря. Честно казано още ми е кофти понякога, но определено го преживях тежко. Сега обаче съм добре и мисля, че щом и малкия е добре няма защо да се съсипвам. За акането - и ние бяхме така, когато минахме на АМ. Минахме на Фризолак и ни помогна да акаме веднъж на ден, а сега успявам да пробутам и малко чай ( той не иска да пие вода и чай и досега, но малко когато чаят е малко подсладен, успявам да го излъжа да изпие 10-20, а понякога и 30 мл на ден) и акаме даже по2-3 пъти на ден.

Tommelise, и ние сме в чуденка точно за това. Ти си редовна студентка, нали?...Или нещо аз греша? Аз съм редовна студентка, но още не са ми превели паричките, иначе съм одобрена де.

За еднократната помощ - не съм от София, от Пловдив съм, но не само еднократната, ами и никаква помощ не са ми превели още. От социалното по телефона ми казаха, че ще преведат паричките след 25 ноември. А бе то детето на 3 месеца ще стане, те помощ ПРИ РАЖДАНЕ ще ни дават! Луда работа...

Ох, Ицко откакто заспа по коремче в мен в 7 часа, и досега спи на спалнята така. Само ходя да го наглеждам, преди малко гледах дали диша даже! Винаги се събужда, когато го оставям, а този път си спииии човекът. Чудя се дали да не го будя, започнах да се тревожа..... лелеееее събуди се Simple Smile

п.п. Защо не мога да използвам усмивки?!

# 131
Да, има някакъв проблем с емотиконите

# 132
Отдавна не съм писала и сега да наваксам, ха-ха-ха Simple Smile

Kalinastamatova забравих да споделя моя опит с цеденето. И аз като повечето майки тук си "губих" кърмата 3-4 пъти. Цедене на 3 часа, включително и нощем, защото тогава сигналите за засилване на лактацията са най-силни (това е времето в часовете меджу 2-7). Ако бебето има желание най-добре е да го слагаш на гърда да цока. Освен цедене не забравяй, че това да си отпочинала и спокойна, нормалния прием на течности и храна са от съществено значение за лактацията. Ако има нарушение в едно от тях, колкото и да наблягаш на цедене само, няма да се получи.

Да повдигна една до скоро дъвкана тема - памперсите. Въпроса ми е към тези които ползват Pampers Premium Care. Как ви се струват след като смениха дизайна им? Сякаш сега са малко по-големи, но така миришат на химия Sad а не бяха така преди. Аз ползвах за малко Libero и не са лоши, но не ми харесва, че са трвърди, в сравнение с Pampers Premium Care. Като ги свърша мисля да пробвам и Pampers Active Baby.

# 133
  • Варна
 Е няма гладна е обаче неиска шише реве и това е!!! #Cussing out

# 134
desunique, мои приятелки използват Премиум кеър и казаха, че са ги развалили. Даже ми и показаха нагледно старите и уж подобрения памперс - ужас , разликата е видима и осезаема, даже и на новите отзад към дупето не са сложили абсорбиращата част. Пак са предобрили нещата  #2gunfire А от 3 дни му слагам актив бейби и засега няма проблем. Само дето ми се струват по-ароматизирани от нюборн 2та. Като цяло от Памперс съм много доволна - засега. Само 2-3 пъти ми е пропускал, но е било по моя вина, че не го слагам добре.

Общи условия

Активация на акаунт