Отговори
# 450
Да ви кажа, гледам, че и на нас ни се е отразил Пентаксима  Sad Поду му се мястото на крачето, зачерви се и детето реве цял следобед. А уж според педиатърката ми Пантаксима не давал никога никакви реакции  Outta Joint

# 451
Днес и на нас ни биха Пентаксима, да видим как ще е, не е наддала много само 800гр и 5 см, но тя този месец хич не ще да яде Sad Да ви питам има ли и други бебоци така, притеснявам се много вече, от известно време насам яде по 5 пъти в денонощието. Ето сега е яла в 11 сутринта, вече е 3.30, а тя още не иска, спи си в двора сладко и хич не се и сеща...като и предлагам, когато аз реша, че е време, пищи и не иска, чакам я тя да реши кога, а тя не се сеща да яде въобще. Яде три пъти през деня, един път вечер преди легане и един път в 5 сутринта....
ЛЛЛ и вас да питам, нормално ли е бебе на 2 месеца да яде 5 пъти за дененощие? Наддала е два пъти по малко от предния месец, но все още е в нормата (800гр сега, предния месец, 1.5кг). Гърдите ми се пълнят доста, не ги цедя, нямам време, обикновено съм и по цял ден навън...ще ми намалее кърмата със сигурност, но пък от друга страна ако тя иска само толкова за какво да произвеждам повече....само дето все си мисля, че ще си върне предишния режим и тогава ще и е малко....Храня я само от една гърда и така след като е яла от едната и се получава пауза от повече от 10 часа....не знам дали е нормално?

# 452
Веси, 800 гр. и 5 см малко ли ти се виждат  Shocked Че те са си направо много според мен. .

# 453
Ами по принцип не са малко, два пъти по малко от миналия месец, когато наддаде 1.5кг. Но повече ме притеснява това, че прави много големи паузи, яде през 4-5 часа....и се чудя има ли и други така.

# 454
BUBBAST, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА, МНОГО ЩАСТЛИВА И ОЩЕ ПО-ОБИЧАНА !!!   bouquet  Hug

# 455
vesy_evi , моята госпожица също прави такива големи паузи. Изобщо не я насилвам да яде, ако сама не пожелае, особено пък ако спи. Този месец е наддала 1350 гр, което според доки (а и според мен) е множко.
Добре сте си вие, не се притеснявай.
Сложиха ни и 2-те ваксини, сега наблюдавам малката щателно за реакция.За сега е спокойна и всичко е наред, слава Богу.

# 456
Аз пък се притесних, защото Дани първо много рева, сега пък много спи, което не е характерно за него. Въобще докато изкараме тия ваксини, ще ми побелее косата. Сега пък взе да се смее както спи, явно да ме успокои детето Simple Smile

# 457
  • на североизток
Ами по принцип не са малко, два пъти по малко от миналия месец, когато наддаде 1.5кг. Но повече ме притеснява това, че прави много големи паузи, яде през 4-5 часа....и се чудя има ли и други така.
И ние като сме на разходка спим по 4-5 часа, а вечер откарва по 10 часа сън(в повечето случаи), но пък за сметка на това през времето, когато е будна почти непрекъснато иска да яде Cry А днес като не сме излизали, познайте...цял ден  baby_neutral
Аз пък се чудя как изкарва по цял ден без да спи newsm78 Ето днес откакто се е събудила сутринта не е спала!Унася се докато я кърмя и след 5 мин е свежарка(за разлика от майка си) #Crazy Даже и в кошчето я люшкам и пак не заспива, какво е това нещо, нормално ли е? А не ще и никаква друга занимавка-биберон  примерно, играчките ги заглежда, но бързо и омръзват, на ръце и е много хубаво, ама не искам да прекалявам че после...като натежи...

# 458
Данна, Машонка Hug Радвам се, че са ви харесали моите слънца  Heart Eyes.
Мирка, Сиси игра доста с къщата, дори още играе с нея и с мебелите главно, но наистина заема доста място. На последния тавански етаж си реди количките, защото е голям фен на Макуин Светкавицата  Grinning И тъй като ми се пречка понякога купих от Бриколаж четири колелета и една ПДЧ плоскост и направих нещо като ниска масичка на колелца, на която качих къщата. Сега може да се мести навсякъде. Ако искаш може да снимам, за да ти я покажа. Даже сама си я монтирах с винтоверта  Laughing Сега къщата изглежда доста, хм ... арт, защото малката ползва акрилните ми бои да си оцвети мебелите, а и част от къщата.
Данна - на нас Пентаксима го биха в ръчичката, но не видях да се е подуло. Ако искаш вземи си Туя, това лекарство, което споменавам в предния постинг - то е хомеопатично и в никакъв случай няма да има вреден ефект. На нас доста ни помогна.
vesy_evi - ако това на аватар ти е твоето момиченце, не изгглежда слабо и хилавичко, така че може би това, което изяжда му стига. Аз също се притеснявам, защото Давид пък суче много кратко - 5-10 мин. максимум и също никога не изглежда гладен, изключвам нощем. Все аз предлагам и ако иска яде, ако не - гледам да не настоявам. Вярно, похапва по честичко, но както казах доста по малко. Може би поради това никога не чувствам гърдите си напрегнати. Той също наддаде 850 гр. за втория месец, а първия 1 кг., но педиатърката ме увери, че е много добро наддаването му. Доста е подвижен, ритка много с крачета като е буден и като говорих с консултант от ЛЛЛ ми каза, че е нормално всеки месец децата да наддават все по-малко, защото стават по-подвижни и будуват повече. Последното важи с пълна сила за нас. Това, което ми каза пак консултата е да има 5-6 мокри памперса на ден, тургута на кожата да е добър, да има влажност в устичката и педиатърката да го намира добре. Но ти все пак може да се консултираш с ЛЛЛ.

# 459
  • София
Буббаст, Честит Рожден Ден!!!

Флаш Денс, и аз да те питам и за размерите на вашата дървена къща. Ние подарихме на щерката, която миналата седмица стана на 4, но нашата ми се стори огромна, 114/101/47, вашата с какви размери е и на коя фирма.

Освен това нашата е без мебели и сега допълнитено ще и поръчвам. Въпреки, че не е обзаведена още, Йоана много си играе, подредила е вече разни нещица, кукли, даже сама си направи мебели от едни дървени кубчета. Колкото до мястото ние имаме една излишна стая, която наричаме стаята за игра и там сме я сложили, наред с всички други щурави играчки и замъци.

Туя и аз дадох, даже 3 дена след ваксината по един път. Нашето краче много се беше подуло, но докато купя риванол, то спадна.

ВесиЕви
, 800 гр. си е съвсем нормално наддаване. Аз и друг път съм писала, каката ни наддаваше много малко, но беше здраво и жилаво дете, и от нея се научих, да не се притеснявам по колко качва бебето. То ако Мая беше качила пак кило и половина,това си е по-скоро за притеснение. 

# 460
  • София
Момичета ,стига се шашкахте за надаването при бебчовците!Когато детенцето е спокойно и щастливо ,значи всичко е наред и му стига папкането  Peace !
Припомням ви ,че по принцип бебчетата надават м/10 и 40 грама на ден.На 5-6 месеца удвояват рожденното си тегло.
На моя близка детенцето нададе през третия си месец около 250 гр.  ,но тъй като беше жизнено и здраво ,весело и беше пораснало с повече от 4 см. ,педиатърката им изобщо не сметна този факт за притеснителен

# 461
Здравейте момичета. Относно ваксините и реакциите след  тях.
Ние вчера бяхме на ваксина и понеже аз доста се бях притеснила, попрочетох тук там и поразпитах, а и докторката беше така добра да ни каже за страничните реакции дори ни дадоха листовката и на двете. Нормално е да се вдигне температура и не е проблем да дадете малко панадол. някой тук беше споменал за схема веднага след поставянето и после на 4 часа. Аз точно така направих и съм много доволна. Дадох и преди нощната пауза за да не вдигне докато спи.
Доли вчера цяла вечер беше доста заспала, но не и унила, но явно детето си е такова, защото педиатърката ни предупреди, че може да е раздразнителна и отпусната. При нас само отпускането беше на лице.
за подуването ни посъветваха да направим компрес от риванол. Да сложа памуче и после да го бинтовам, но аз взех от аптеката лепенки които са за това и много лесно поставих и не се занимавах с хамалогия.
Нормално е реакциите да са до 48 часа. Това е всичко което знам Simple Smile  
Дано всички бебчовци да преживеят лесно ваксините Simple Smile

П.С  и аз да се отчета от вчерашната консултация. Доли е вече 5,150 и е висока 58 см. почти килограм и 100 грама сме качили и сме пораснали "само" 2 см Simple Smile , но има време да расте Wink

# 462
BUBBAST, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!    bouquet

Desunique, на Теди има такива оформени гнезда на долния венец, но венеца си е спокоен, не е подут.Има обаче малко по в страни (на мястото на втория зъб) една бяла точка, която на пипане е остра, като ръбче.Та може и да е някое зъбче рано-рано, но си стои в това положение вече повече от месец.
Danielkka, ние пробихме ушите на Вики на 3,5 години, когато тя сама поиска - точно на Благовещение.Обясних, че ще боли, но тя е толкова суетна, че това не я спря.Поплака малко, но послушно стоя и за второто уше.Май аз бях по притеснена от нея.Лично аз не бих пробила ушите на толкова малко бебе, по добре сама да си реши. Peace

Ние в неделя бяхме на сватба, майка ми гледа Теди и трябваше да се изцедя.Много се притеснявах дали ще се получи, защото от самото начало с тези помпи все не успявам да изцедя нищо.Не помня кой беше споменал (дали не беше Фъстъчка  Thinking ), че маха силиконовото уплътнение на авентската помпа, пробвах така и О, чудо!  Simple Smile - стана.Хиляди благодарности. Hug

# 463
Да, знам че 800гр са добре, по-скоро се притеснявма и се чудя защо яде толкова на рядко, тя е така от 5 дена и още не знам как ще се отрази това на наддаването, преди си ядеше към 7 пъти, а сега по 5 пъти, яде в 5 сутринта, след това в 11, в 14-15, в 19 и в 22-23 и това е....малко ми се вижда, а и тя яде по 5-10 минути. Но както и да е, ще видим, може и да не за дълго така, тя си сменя режимите постоянно.
Да, на аватар ми е тя Simple Smile
Дана, и Мая е много заспала днес след Пентаксима, друг път не спи изобщо през деня, само придремва за 15 минутки, а сега цял ден спи, пак по-добре отколкото да реве Wink

# 464
  • София
Ние в неделя бяхме на сватба, майка ми гледа Теди и трябваше да се изцедя.Много се притеснявах дали ще се получи, защото от самото начало с тези помпи все не успявам да изцедя нищо.Не помня кой беше споменал (дали не беше Фъстъчка  Thinking ), че маха силиконовото уплътнение на авентската помпа, пробвах така и О, чудо!  Simple Smile - стана.Хиляди благодарности. Hug

Аз, да... много ми е по-лесно така! Радвам се, че съм помогнала  Hug

За зъбките, и при нас има едно странно плюнчене и ядене на ръце, и гледам в устичката венеца побелял, чак се шашнах, не е ли рано за зъби??? При това е на някой от страничните зъбки, а не на предните.

Общи условия

Активация на акаунт