Отговори
# 465
Преди малко и ние се върнахме от ваксиниране, но още няма реакции. За сметка на това се случи нещо прекрасно! За пръв път съвсем съзнателно нашата дъщеричка ме докосва с отворена ръчичка! Толкова е сладка! Досега налагаше играчките на шезлонга със свито юмруче, и ги улучваше по-скоро на късмет. Страхотно е да гледам как се развива и открива света!

# 466
  • на североизток
ФлашДанс, и аз много харесах снимките на семейството ти, но особено ме впечатли снимката на каката в огледалото, много готино се е получило Wink

Машонка, разгледах и твоите снимки във фейсбук, нали сме приятелки там Laughing, и вие сте много сладки, с най-различни тоалети Two Hearts.Особено харесах червеното боди, щото количката ни е в червено и аз все търся по магазините нещо в този цвят, но много трудно се намира, и още чаршавчетата с мечо пух, супер са smile3521

Да не забравя и да честитя рожденния ден на BUBBAST newsm59 и да пожелая много здраве и радост вкъщи smile3525

# 467
Машонка, разгледах и твоите снимки във фейсбук, нали сме приятелки там Laughing, и вие сте много сладки, с най-различни тоалети Two Hearts.Особено харесах червеното боди, щото количката ни е в червено и аз все търся по магазините нещо в този цвят, но много трудно се намира, и още чаршавчетата с мечо пух, супер са smile3521
Ивчи мерси, много мило. Wink Имаш предвид сигурно червения гащеризон. Наистина е много хубав, ама не е български. Всъщност имаме няколко червени дрешки от чуждестранни фирми. Явно българските предпочитат по-стандартни цветове (розово за момичета, синьо за момчета). За съжаление го облече точно 3 пъти и й омаля. А чаршафите с Мечо Пух и аз много ги харесвам, те всъщност са на брат й. Аз си купих плат, а майка ми ги уши.
И аз съм разглеждала твоите снимки - имаш разкошни дечица!  Peace

# 468
  • Пловдив
Здравейте мами и бебоци сладички Simple Smile!
bubbast, честит рожден ден!!!Много щастие ти желая на теб и на семейството ти!!!

Честит имен ден на Александровците на ilik123, Baby Doll, Kirra, sparkiii и Александрите на Emilli Arie и brilliant, а също и на Александрина на Лили!!! Да са живи и здрави малките сладури и нека името им носи много щастие и късмет!!!  newsm51
Благодаря!Не знаех, че имаме отново имен ден Simple SmileЗначи, Александровците празнуват по 2 именни дни Simple SmileЧестито на останалите мами на бебенца с име Александър/Александрина!

Днес и на нас ни биха Пентаксима, да видим как ще е, не е наддала много само 800гр и 5 см, но тя този месец хич не ще да яде Sad
Ние и двамата през третия месец наддадоха по 800гр и бяхме "заклеймени" като дебели от педиатърката.Храним се 6 пъти по 120мл Нан.По-назад като четох, че някой бебенца ядат по 160-180мл направо се опулих.Вече сме 6050гр. Александър и 5700 Кристияна.Което значи, че сме повече от удвоено тегло.
Даниелка, ние също пием сокчета и ядем плодови пюренца.Малките са "луди" по тях и за сега няма никакви лоши последствия.Акаме редовно по 1,2 пъти на ден.Смеем се вече с глас /на кака/ и този звук е нещо прекрасно Simple Smile!!!
Лека нощ на всички Simple Smile!

# 469
iv4i_79 благодаря ти  Hug Снимката с огледалото наистина стана интересна, правена е между двете врати на гардероба  Grinning
Фъстъчка - къщата я купихме от един сайт, български - беше 80 лв някъде с доставката с куриера. Опитах се да намеря сайта, но нещо не успях. Ето такава е
Ето и размерите, които свалих сама 55см/30 см/70 см височина. Иначе докато я търсех попаднах на това http://smehurko.com/catalog/product_info.php?products_id=2290&am … 014a54e6df0d6b1af ако ви трябват за къщата. Подобни съм виждала и в английския ибей. Много ми хареса и тази къщичка http://www.pillisminis.de/maeuse_ger.htm.
А за обеците - на Сияна й ги пробихме около седмица след раждането на Давид. Тя сама поиска. Още докато бях бременна ходихме да си избере обеци, но я беше страх и не я насилихме, само й обеснихме как ще стане. После докато бях в болницата няколко пъти са ходили с баща й, но тя все не се решавала. Накрая ведъж изненадала татко си и се съгласила. Мъжа ми каза, че само трепнала като щракнал пистолета, но не е плакала въобще и даже кръв не е имало. Дойде си щастлива у дома и ме изненада приятно. Радвам се, че сама си взе решението и че я изчакахме докато стана готова.

# 470
Здравейте и от нас! Ние днес бяхме много добри докъм 16.00 ч. щот цял ден се возихме в колата, но след това диването ме качи на черешата... hahaha. Сега спинкаме! Ходихме до София до НКБ за профилактичен преглед. Всичко е наред!  Hug
Някой беше питал за пазаруването от Mother care. Онзи ден получих първия колет от там – дрешките са много качествени и хубави. А и цените са добри  Peace!

# 471
Момичета,благодаря ви за пожеланията!

Ивчи,червено ще ти предложа товаhttp://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11734/en/z … RISTMAS%2BPYJAMAS и това http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11734/en/z … RISTMAS%2BPYJAMAS.Одеве ги  видях на живо и са хубави.

Дана,и Ивайла деня след ваксината много спа и беше отпусната.Но на следващият вече беше на шест. Peace

# 472
Влизам да пожелая лека нощ и да ви пратя едно клипче уникално Peace   http://www.facebook.com/?ref=home#!/video/video.php?v=1658955567 … 4212&comments

# 473
  • Пазарджик
...
ЛЛЛ и вас да питам, нормално ли е бебе на 2 месеца да яде 5 пъти за дененощие? Наддала е два пъти по малко от предния месец, но все още е в нормата (800гр сега, предния месец, 1.5кг). Гърдите ми се пълнят доста, не ги цедя, нямам време, обикновено съм и по цял ден навън...ще ми намалее кърмата със сигурност, но пък от друга страна ако тя иска само толкова за какво да произвеждам повече....само дето все си мисля, че ще си върне предишния режим и тогава ще и е малко....Храня я само от една гърда и така след като е яла от едната и се получава пауза от повече от 10 часа....не знам дали е нормално?

Здравей vesy_evi,

момичетата са ти отговорили много добре, както виждам. Абсолютно не е необичайно за бебетата да променят навиците си на хранене. Не може да се каже, че за тази възраст 5 хранения на денонощие са обичайно нещо, но пък при положение, че детето се чувства добре, спокойно е, наддава добре (800 гр. е чудесен резултат), пишка нормално, кожата и лигавиците изглеждат добре, то най-вероятно няма място  за притеснение. Бебчетата заякват с всеки изминал ден и е напълно възможно Мая да е станала толкова силна и умела в сученето, че за 5 хранения да си доставя необходимата ѝ храна за деня.

От това, което пишеш, разбирам, че ти се доверяваш на Мая и на тялото си - не се цедиш допълнително в момента и оставяш Мая да регулира производството на мляко спрямо моментните си нужди. В повечето случаи това е добра тактика. В случай, че в даден момент Мая се нуждае от повече кърма, най-вероятно ще започне да суче по-често и по този начин отново естествено да увеличи производството.

# 474
Вие как опазвате бебчетата си да не се драскат? Толкова са мънички тези ноктенца, няма нищо за изрязване, а все ще успее да се одере.

# 475
Благодаря на всчики за отговорите Simple Smile Дано е това, което пишеш, mimsat. А иначе наддаването от 800гр е все пак за изминалия месец, а тя е така от около 5 дена, ще видим какъв ще е резултата от тези 5 хранения, от които днес почти отказа едното, цокна малко и това беше, значи някъде 4 и се събират, то аз съм яла повече днес....ужас! Иначе, да, не се цедя, не виждам смисъл да поддържам излишно повече прозиводство от необходимото Wink

# 476
Поздрав за всички кърмещи мами...http://www.youtube.com/watch?v=xhV3REtKuKY&feature=player_embedded

# 477
dianjelly, разчувства ме  Hug

# 478
Здравейте и от мен!

Bubbast честити рожден ден малко със закъснение  bouquet  bouquet  bouquet Желаая ти да си жива и здрава и много много усмивки

На Ния обеците ги сложихме като беше на 5год. и аз изчаках сама да пожелае. Причината да изчакам беше, че на племеничката ми ги сложиха като беше малко бебче и с израстването на черепа и ушенцето дупките й се изместиха. Сега са толкова нагоре, че има халкички, които изобщо не може да сложи горкото и не изглежда никак добре. Сега мисля пак да изчакам.

За килограмите - аз съм 4кг надолу откакто родих, но ги смъкнах съвсем в началото  и от тогава край. Вече си мисля, че кантара ме познава, докато ме види и замръзва на 65кг  Mr. Green

# 479
  • в мечтите си
Добро утро!
Ммомичета много бързо пишете,не ви изчитам.

Отново Цеци ми е болен този път с гнойна ангина  smile3511 .Сега е при свекърва ми.Незнам какво става с това дете.Измъчи се просто.
Ако някой знае добър алерголог или такава клиника в София моля да сподели,вече съм 100 % убедена ,че е в следствие на алергията му.
За капак малката цяла нощ не спа.Едни гъсти секрети се стичат към гърлото и се дави.Рева и бяше ад...
И не на последно място преди 2 дни ми дойде МЦ.Е изгубих сигурно литър кръв,направо върви все едно съм пуснала чешмата,а в същото време кръвното ми е високо 130/70 което за мен е абсолютно неадекватно.
Оплаках се   Sad . Вече един месец ни е подхванала тази лоша поредица и съм се отчаяла...
На малката ваксината дето е в рамото се поду и набра малко гной.Ушашках се,но с реванол се поуспокои.
Надявам се всички да сте добре!

Сега ще се помъча да ви изчета!
Лек и слънчев ден от нас!

Общи условия

Активация на акаунт