Отговори
# 480
Добро утро,

хайде да ви поглезя с една закуска в леглото Hug

При Гала дават за бременности с близнаци, на който му е интересно Peace
fata_morgana освен, че режа нокътчетата през няколко дни, през деня седим с памучни гащеризончета, на които ръкавчетата се обръщат като ръкавички ( татито им вика усмирителните ризи Mr. Green), но при нас е не толкова да не се драска, ами се опитвам да я отуча да си смуче ръцете. Ние не искаме биба и сме страшни фенове на пръстчета hahaha

вчера хванахме слънцето, дано и днес да е така, че не се седи само вътре Hug
хубав ден на всички

# 481
  • в мечтите си
Гледам ваксините обсъждате.
Флаш данс е споделила за thuya occidentalis 30CH  .Само да допълня,че същото лекарство + belladona 9 CH ако се дават дена преди ваксинацията,дена на самата ваксинация и деня след нея по 5 гранулки дава много добър резултат.
Ние пропусняхме миналия месец но не съжалявам има време и за ваксини

# 482
Честит имен ден на всички с имената Катерина,Катя,Екатерина,Катрин!!!
Да почерпя защото днес моята кукла е в отбора на именниците! newsm38 newsm38 newsm38

# 483
nat003,
да ти е жива и здрава малката принцеса!
Много да те радва и слуша!

Честито на всички, които днес имат повод за празнуване!

bouquet

# 484
  • София
vesy_evi, и аз да се включа, макар че момичетата вече са те успокоили.
Лора като влезе в 3-ти месец и започна да яде на 4 часа с дълга пауза през нощта - събираха се 5, рядко 6  хранения на ден. И вместо по 15-20 мин, почна да стои по 3-4 на гърда. Аз гонех постоянно детето да яде поне седмица - да не би да заслабне - и накрая се предадох. Беше качила 600 грама за този месец, педи каза че е много добре и аз се успокоих. Единственото неприятно нещо за мен беше, че на следващия месец след като разреди храненията, ми дойде МЦ - възстанови се от раз - нямах пропуск нито един месец до следващата бременност Wink После четох, че като има по-дълги паузи между храненията, е напълно възможно да се възстанови цикъла.
Това положение с храненията се задържа до 6-ти месец, когато почнаха зъбите - имаше нощи, когато ми се е будила на всеки 15 мин и искаше да има цица в устата, нямаше друг начин да я успокоя. И след това беше на периоди - излиза зъб и не спи, като пробие зъбчето - спокойствие  Twisted Evil

# 485
Здравейте и от нас!

Явно вчера е бил ден за консултации и биене на ваксини, че и нас ни озари. Милия от 7 сутринта до 1 на обяд беше спал само 40 мин.  и беше страшно кисел. Биха му ги, педиатърката специално ме попита дали искам да отложа втората, но аз реших, че няма смисъл да отлагам , каквото му е писано-такова, рано или късно все ще му я бият и пак нямам гаранция, как ще я понесе. Отделно лекарката ми каза, че по-голям процент от бебета, нито вдигат температура и да не се притеснявам. Така и стана, но за сметка на това пък спа от 4 следобед до 10 вечерта. И после от 12 до 10. -Това е чудо при нас. И ние ме надали 800гр. и 3 см. на ръст. Каза, че си върви много добре и ритмично. Погледна му зъбките, каза, че още няма наченки.

Иначе две седмици ми стопи лагерите това дете. Спи само по 40 мин през деня и паузи след това по 2 часа, и както се досещате след първия час будуване става много кисел, нито му се яде, нито му се будува, нищо  #Cussing out #Cussing out и почнах вече като е такъв и не знае какво иска да го оставям за 5 мин да си пореве сам едно хубаво и после веднага да видиш как ме цени и се кротва и заспива.  Naughty Naughty Naughty

Иначе аз му режа ноктите когато усетя, че ме дере. Сам не се е драл дори като новороден. Иначе и неговите юмручета все са му в устата, не ги смуче, но си ги лигави.

За второ дете, мисля доста да почакам. Самата мисъл ме плаши ужасно. Евала на тези, които мислят и за трето вече. Това са силни хора със стабилна психика. А аз не съм  от тях.

# 486
Aз Дани го оставям да си смуче ръчичките, той не го и прави постоянно. Нали си им е начин да си опознаят тялото и себе си въобще  Simple Smile И той не ползва биберонче, та само пръстчетата му остават за лапане.

# 487
И аз оставям Дейв да си смуче ръцете. Преди се опитвах да му давам биберон залагалка, защото реве в количката като е буден, но вече спрях да я предлагам, защото не искаше да суче добре от гърдите ми. Почна да захапва и да пуска и така докато се наяде. Беше ужасно. Махнах залагалката и нещата се нормализираха. Но пък се появи смукането на ръцете. Вярвам, че ще го израсте. Освен това нашата докторка хомеопат ми каза, че подобни пориви не бива да бъдат спирани, а да се оставят да си отминат сами. Аз имам чувството че си смуче ръцете, когато е нервен и когато не знае какво друго да прави. Почна ли да му обръщам внимание и спира.
Ето сега от около половин час съм му сложила гимнастиката и голяма игра пада, въобще не се е сещал да си лапне ръцете. Нашата е тази на икея Много съм доволна. Много е семпла, но точно това ми харесва в нея. Играчките са дървени и тракат и дрънкат като ги бута и му много интересно.

# 488
  • Пловдив
Привет Simple Smile
Ние сме кисели от известно време на сам (всъщност - откакто го оставихме на свекървата, а ние излезнахме...) Вече си мисля какво ли не newsm78 Embarassed Повече детето аз няма да си оставя, пък било то и за 2 часа... Не мога да го успокоя от петък насам Sad
После ще ходим на баячка, да видим ще има ли някакво подобрение...

Честит имен ден на празнуващите днес   bouquet

# 489
bubbast , Честит Рожден Ден . на патерица, съжалявам че е със закъснение. Да си жива ,здрава,много щастлива и горда майка.бъди обичана,уважавана и ценена от хората,които обичаш.

И като съм тръгнала със закъсненията да споделя и аз за шезлонга и активната гимнастика - първото изобщо не го иска ,може би в седмицата веднъж да издържи 10 мин. , а гимнастиката съм я сложила в кошарата ( която при нас е само за игра ,отделно си спи в дървено легло) имам две и двете са там една срещу друга,но най-много се радва на една дрънкаща гъсеница,закачена на стената на кошарата и бебка ,като си мести ръчичката и дрънчи и тя се радва.

Ние днес също бяхма на консултация - качила е 1100 гр. и само 2,5 см, но колкото толкова. отложих ваксината,че е разстроена,може би защото изядох една тава с бисквитена торта на веднъж , но кой да се сети ,че е прясно мляко  Joy ,та чак и кървави жилки в акото и докарах  Joy.а за ръчичката и педи се притесни вече  и ми даде направление за Детски Невролог - и ще ви помоля ,ако някой знае такъв да сподели.

оооо да почерпя  днес бебка става на 3 месеца - да ми е жива и здрава

и честит имен ден на всички празнуващи.

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 16:13 от gala.

# 490
Привет

Аз не съм чела много,сега ще се връщам назад да си нпиша домашното.
При нас препядствия има малко,от понеделнк съм с каката в болница,че ми напрваи бронхиолит,милата е на 4 часа на инхалации,АБ и урбазон който все пще и бият и идея си нямам до кога.Сега съм си за малко до нас,а майак ми е принея,че и бебчо си иска неговото.Дойдох да го покърмя,аз се изцеждам в болницата ама не си е работа това с цеденето.И той има сополи и много се надявам да не се влоши,че и на каката уж нищо и нямаше само сополки и в неделя срещу понеделник като взе да не може да диша в чудо се видяхме.

Пазете се,че има много болни,всички  детски отделения на  болниците са пълни ooooh!не ги размотавяйте много децата по молове и затворени помещения с много хора.Егати вирусите егати чудото.

Останете си със здраве и до скоро Hug

# 491
alximika, дано ти се оправя скоро момиченцето, а малкия да не прихване!

gala, честита ви месечинка Hug Вярвам, че всичко е наред с ръчичките, дано ви успокои лекаря на прегледа  Peace

# 492
alximika, много съжалявам за вас ,дано всичко приключи скоро и да се оправи малката госпожичка.

Дана, благодаря.

аз забравих да ви се оплача- ние пак се будим нощно време да яде. е как няма да ми се скара педи ,че доста си хапва.

# 493
Че то и Дани яде по цяла нощ. То затова не само си е удвоил вече теглото от раждането, ами е и с 300 гр. отгоре. Ама какво да направя, трябва и да се спи. Ако не му дам да яде, ще ореве целия блок.

# 494
 newsm78 newsm78 newsm78 ама да бе, какво ми говорят ,че на 6 месеца трябва да го е удвоила - тя сега е точно на три месеца и е 6500 гр. - родена 3050гр. удвоила,че и от горе

Общи условия

Активация на акаунт