Отговори
# 510
  • Щастлива мама на 3 слънца
Мили мам4ета здравейте
имам едно въпросче ,съжалявам днес не съм чела нищо Simple Smile)
и така малката вече ака на 2 дена по 1 път.Много пръцка и акото и е зеленикаво със тъмни ивици и доста.Мирише мн неприятно.Утре ни предстой ваксина и не знам какво да правим.АКО някой е имал такъв проблем моля да ме посъветва
лека вечер и целувки
бихте ли ми казали каква е процедурата да се провери как е детето със секрет или с ако ?

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 22:20 от *АДРЕНАЛИНКА*

# 511
*АДРЕНАЛИНКА*, най-добре да го види педиатъра, те си ги познават кое какво е. Сигурно си е съвсем нормално.

Дани пък ака много често, но той си е така от раждането насам, та това не му го броя за проблем.

# 512
dessynik1 много се радвам,че си се сетила за мен  Hug
Тези дни съм доста ангажирана.Чета за изпити,имах гости и с грижите покрай малчо ви оставих на по-заден план,но ще наваксам  Peace
Бебко е добре-расте гука и е голям сладур както и вашите мъници.
Лека вечер и здрави бебчета за всички.Като имам време ще пиша пак   bouquet

# 513
Благодаря ви за подкрепата и пожеланията  bouquet

И Влади вече яко блъска по играчките на гимнастиката,върти се,гука им,смее се с глас и надава бойни викове.Днес бях при него бая време и милия се насука едно хубаво,сякаш знаеше ,че ше му избягам пак Mr. GreenКато не го виждам постоянно и ми се вижда за една нощ пораснал Laughingта сега разбирам разни хора дето като го видят след една седмица защо казват "ауу колко е порастнал" Laughing

Лека вечер и бъдете здрави Hug

# 514
Здравейте. Аз да се включа за ноктите. Използвам бебешка ножичка и режа докато спи Simple Smile. Тогава единствено кротува и спокойно мога да ги изрежа. Досега слава богу нямаме проблеми, ама нещо много бързо растат... по два пъти в седмицата се налага да ги режа Simple Smile.

Иначе сме добре, в петък ще ходим до Пирогов на детски уролог да му гледат пишлето. Аз няма да влизам, няма да издържа на процедурата и само татито ще е вътре. Не че отвън ще ми е по-леко, ама поне няма да гледам...

Лека и спокойна нощ и по-дълго да спинкат бебчовците, за да може и ние да поспим Hug

# 515
aissa80 защо ще ходите на уролог? Какво ще му правят на малкото сладурче?  newsm78  Peace Аз си подърпвам пишлето по малко докато сме във ваната....Малко се притеснявам но се надявам да свърша работата както трябва  Peace

# 516
Благодаря ви за отговорите   bouquet  Подсетихте ме за един въпрос, който все се каня да задам на консултантите : Напоследък като суче, не всеки път, но поне веднъж-два пъти на ден - малката започва да буйства - суква малко, пуска цицата, блъска ме, пак захапва, ръкомаха, гърчи се, голяма борба... неспокойна работа. Накрая обикновено се изморява и задрямва, а често и скоро се събужда. На какво се дължи това? И ако може да ми дадете съвет как да се справя  Praynig

# 517
Благодаря ви за отговорите   bouquet  Подсетихте ме за един въпрос, който все се каня да задам на консултантите : Напоследък като суче, не всеки път, но поне веднъж-два пъти на ден - малката започва да буйства - суква малко, пуска цицата, блъска ме, пак захапва, ръкомаха, гърчи се, голяма борба... неспокойна работа. Накрая обикновено се изморява и задрямва, а често и скоро се събужда. На какво се дължи това? И ако може да ми дадете съвет как да се справя  Praynig
Привет fataHug
От колко време наблюдаваш това при нея, свързваш ли го с нещо конкретно? Забелязала ли си дали бебка се задавя при потичането на млякото в устичката? Когато е сънена пак ли суче така неспокойно? Бебето приема ли нещо друго освен гърда - залъгалка, шише с вода, чай или нещо друго?

Ако има задавяне при потичането на първоначалната или следващите порции мляко, би могла да опиташ да я кърмиш легнала или полулегнала по гръб с бебето върху теб по коремче, за да се попречи на гравитацията да изстреля твърде силно млякото към устичката на детето. Ако това се случва само в началото на кърменето при слизането на предното мляко, може да се изцеди най-силната струя и после да и дадеш да суче.

Обичайно децата са по-спокойни, когато се кърмят при ранни признаци на глад, което предполагам ти и правиш. Ако по някаква причина бебето се изнерви или е твърде гладно може да суче малко по-неспокойно. Ако прецениш може да опиташ да я храниш сънена и да видиш дали ще има по-добър ефект. Ако е неспокойна, може да се наложи първо да се успокои, преди да засуче по-добре.

При една голяма част от бебетата, които приемат залъгалка или шише също се наблюдава подобно приемане и отблъскване от гърдата. Ако ти и предлагаш нещо, може да е вариант временно да спрете, поне докато проблема отшуми.

Дали има друго, което да ти е направило впечатление? От едната гърда ли суче тя към момента и успява ли да я изпразни добре? Ти си доста интуитивна и я следиш добре, така че се надявам, скоро да намерите по-спокоен начин, за да се храни  Heart Eyes

# 518
  • Sofia
Здравейте и добро утро от нас с малката Мира! Simple Smile
Чета ви, но няма какво да пиша, затова и не се включвам често. Ние сме добре, растем и гукаме постоянно, а пък като почна да й пея тя ми приглася доста добре.  Grinning
Ноктите ги режа с ножичка и то докато спи, защото иначе нямат спиране тия ръчички.
Това е от нас, бъдете здрави. Аз отивам да будя баткото за градина, той от близо месец насам е постоянно влюбен, но всеки ден в различна девойка, зависи коя му е дала играчката си да я види. Grinning

# 519
Добро Утро,мамчета с бебчета!  Hug
Кафенцето,за ободряване е от мен днес

Слънчев и усмихнат ден  Heart Eyes !

# 520
Добро утро и от мен!

Имам въпрос към консултантите по КЪРМЕНЕ - от близо седмица Теди заспива между 22 и 23 часа и се буди сутрин чак в 5 или 6 часа, получава се пауза понякога от по 8 часа.Това проблем ли ще е за кърмата?За сега не усещам да е намаляла, Теди е спокоен, хапва си през деня на често през час- два, но пък е минала малко време.
Та въпроса ми е да оставя ли така нещата?Ако евентуално кърмата намалее и е гладен, предполагам че ще почне да се буди пак по на често нощем?Или да се цедя?

# 521
  • София
Добро утро и от нас с Вероника!

И аз имам въпрос към консултантите по КЪРМЕНЕ. От две седмици наблюдавам следното, сутрин при храненето към 10-11, бебка не яде съсредоточено. Смуква един два пъти, пуска го и търси контакт с мен като ми се усмихва и гука, после пак смуква един път и пак почва да се усмихва и пак и пак. Забелязвам, че това става само на едната гърда, лявата. Обикновена след 15тини минути усмивки я оставям на мира и я махам от гърдата.   
Дали го прави защото не е гладна? (Следващото хранене обикновено си е след 3 часа, не иска по-рано)
.
Дано не ви се стори глупав въпроса ми, но аз наистина се чудя какво да правя, дали да се правя, че не я забелязвам (това не помага много, защото тя ме бута с ръчички докато се обърна към нея и почна да и се усмихвам в отговор) или да се опитваме между усмивките да изядем и малко мляко.

# 522
Здравйте и от мен!  bouquetНе съм писала от много отдажна,но все проблеми имаме.Баткото постоянно е болен от нещо,пък и мен на всичкото отгоре ме оперираха от апедницит.Иначе да се запиша макар и късно-Бебе Рая,родена на 23.09.,нормално раждане.Почвам да ви изчитам,че имам много да наваксвам и по-късно ще се включвам по темите.

# 523
  • в мечтите си
Добро утро!
Виждам се в чудо вече.Педи предписа Цилоксан и хремата се пооправи с 2 капвания,но снощи ни разказа играта.Такива колики,че нищо не помогна.4 -5 часа само я носихме на почивки,а тя все пищя милата.
Но по-големият проблем е,че щом станат 2.5-3 часа огладнява и настава рев.Правя млякото ,но вместо да суче добре,опищява света  Sad .Бута се не иска и реве.Така на сила изяжда до най-много 60 мл. Преж нощта става по 2 пъти да яде горе долу по 70 мл.Но през деня е аз.Днес ще я водя при педи да я прегледа,че незнам на кой свят се намирам.Вече 4 нощи няма спане.И вместо да яде по 150 мл по 5 пъти  на ден,тя яде с рев 8 пъти по 60 мл.,което е малко за месеците и теглото й.
Ако някой има подобен проблем да сподели.Не вярвам да е от шишетата,тя от началото си е на Авент. newsm78

# 524
Добро утро!
Днес времето е слънчево при нас и пак планирам да прекараме по-голямата част от деня на вън.
alximika , оздравявайте бързо и се прибирайте у дома. Hug Миналата година точно по Коледа бяхме в болница със сина ми. Знам колко е неприятно, особено пък ако има и бебе в къщи, което се нуждае от теб...Представям си какво ти е на душицата.  Sad
Дана, при нас ваксината мина доста леко. Само вечерта след поставянето имаше зачервяване на едно от крачетата около мястото на убождането, което до другия ден отшумя.

Общи условия

Активация на акаунт