Каква е истината за кокосовото масло?

• 71 613
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
l`ange ,

благодаря за цитата!  bouquet

според него се оказа, че кокосовото масло е уникално  като действие в/у метаболизма и тялото ни като цяло
и не може да бъде сравнявано с никое друго масло, било то растително или животинско Grinning Peace

ще споделиш ли дали ползваш такова?
аз точно се чудих дали да го пробвам и под формата на "здравословен маргарин"

# 16
Наскоро попаднах на сладкарска рецепта с кокосово масло. Започнах да рърся БИО  и купих от Zoya.
Сладките станаха много вкусни но оставят послевкус и тежест.  Не вярвам на нито едно изречение написано от Продавачи на хранителни добавки и супер храни.   Потърсихме материали в библиотеката и в интернет.   Никаква организация или сериозен научен труд не потвърждава полезността на пламовите и кокосови продукти.  Шум около евентуална полезност вдигат заинтересовани търговци в бранша. Във Филипините и Таити употребяват  каквото расте по нивите. Нали не мислите там да раста  рапица или слънчоглед и маслини ?  Средната продължителност на живота на кокосовите нации е по ниска от Българската. Изводите са само косвени, но нищо не доказва каквато и да било полезност. Напротив везните накланят към доказана вредност.
Каквото и да пишат медиите,  опитайте за да изберете за вас. Аз избрах какаовото масло а кокосовото заклеймих.
Catherine Whitney прави задълбочен анализ по темата и открива сериозни алергични реакции сред  Европейските нации и никакви сред Филипинците.   Кога да обера кокосите от двора ?  Simple Smile  

# 17
Е как да не си намерила информация за полезността на суровото кокосово масло, като аз само такива книги имам. И не са на продавачи, а на лечители. Това е все едно да кажеш, че кокосовия орех не е полезен.
Да не говорим пък за информация на английски в нета.
А какаовите зърна кога ги береш от двора си?  Wink
Наскоро имаше скандал в страните поризводители на какао заради натровени какаови зърна.

Ето например тук от океана с информация:
http://public.thinkmoreraw.com/superfoods
Има и електронна книжка за сваляне, а продавачи не виждам.

Един сайт, който харесвам:
http://www.living-foods.com/articles/coconutbenefits.html

Научни трудове доказващи полезността на какаовото масло имаш ли, chelidonium2 ?
Не отричам нито едното, нито другото. И двете ги ползваме, стига да са сурови.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 05:38 от Вери

# 18
Привет!

Вери, линковете са много интересни. Имам желание да кажа следното.  Много хора биха имали емоционална или здравна полза от кокосовото масло. Като всеки растителен продукт и то съдържа букет от ценни вещества.  Тези ценни вещества, телата на различните хора и нации определят дали да имат поносимост и радост от консумацията или не. Важи за всяка храна. Нека не вярваме на медийната реклама. А относно статута на Викторас Кулвинскас, Гейбрил Казънс или Дейвид Улф, според мен са точно в бизнеса с хранителните добавки. В биографичните им данни трудно може да се разбере дали са постигнали щастие и здраве след консумацията на лансираните от тях продукти, или са натрупали стабилни банкови сметки от продажбите  и  с тези банкови сметки  постигат мигновено изцеление ( емоционално и физическо ).
Общите приказки на страна. Докато бяхме в Германия, опитах да пия няколко пъти мляко от млад кокос. Обичам аромата на кокосовите стърготини в сладкишите. И децата ми ги харесват. Обаче тук си говорим за почти хомеопатични количества на върха на лъжичката.    Да си призная след изпиване на чаша прясно източено кокосово мляко почувствах тежест в корема и силно неприятно емоционално усещане. Купихме и готово Тайландско Био мляко от супермаркета. То беше още по неприятно заради пастьоризацията.   Може би е въпрос на сортове и партиди, знам ли !?

# 19
Дейвид Улф лансира по-скоро какаовите продукти.
Казънс изобщо пък не се занимава със супер храни и хранителни добавки.
И изобщо лечителите натуропати най-общо казано съвсем не се изчерпват с тези 3 имена. Даже Улф не ми е известно да е такъв.

Така и не каза какви са предимствата на какаовото масло, което м/у другото ни рекламираш Wink, пред кокосовото? Защо едното е за боклука, където го прати д-р Папазова без да обясни защо, а другото не е за там? Не каза също така дали си береш от двора какаови зърна и къде можем да погледнем за научни трудове относно полезността на какаовото масло.  Laughing

Извинявай, но не си права и си противоречиш. Това пък за хомеопатичните количества съвсем няма да го коментирам. Явно не си наясно с хомеопатията. Simple Smile

Става ясно, че на теб не ти понасят по някаква причина кокосовите продукти, но това не ги прави автоматично вредни и за боклука.
А като не искаш да си купуваш от разни забогатели дистрибутори кокосово масло, можеш сама да си го произведеш.

# 20
Това ,че в кокосовото масло преобладават наситените мазнини го прави най-добрия избор за пържене да речем,тъй като е много устойчиво и не се окислява,другия вариант е свинска мас например ,но мисля че никой няма да я предпочете ако поне малко се интересува от здравословно хранене.А освен наситеността на мазнините,има и друга класификация- късоверижни,средноверижни и дълговерижни молекули на мастните киселини-чел съм че кок.масло е със средноверижни мастни киселини и това е едно от най-ценните му качества-обяснението беше ,че този тип мастни кис. се метаболизират по различен начин в черния дроб,подробности не помня,но то давало бърза налична енергия,а друга част се складирала като гликоген.

# 21
Дайте идеи как да си направя домашно кокосово масло от кокосов орех.
Нямам преса за масло обаче. Sad Ако пасирам кокосовото месо и прецедя дали ще стане нещо?

Или ако се сетите за някоя рецепта с пресен кокос.  Hug

# 22
В България има ли пресен кокос?
Или ти нямаш предвид млад кокос...Аз правя аналог между двата. Simple Smile

Иначе кокосово масло си добиваме със сокоизстисквачката, която не е центрофужна, но май на теб това не ти е от полза...С пасиране не съм пробвала.

# 23
Вери, не млад кокос. Нормален кокосов орех имах предвид. А сокоизстисквачката ви сама ли се справя с маслото или се слага специална приставка?

# 24
С приставката за сокове, която си е основната.

Ето една рецепта с кокос:
http://www.recipemagician.com/recepti/sladki-izkushenia/kokosovi … demki-sys-stevia/

По принцип там, където има кокосови стърготини в самата рецепта, а не за овалване, можеш да си ползваш кокос.

# 25
С приставката за сокове, която си е основната.

Ето една рецепта с кокос:
http://www.recipemagician.com/recepti/sladki-izkushenia/kokosovi … demki-sys-stevia/

По принцип там, където има кокосови стърготини в самата рецепта, а не за овалване, можеш да си ползваш кокос.

Благодаря, Вери! Гледах и видеото за добиване на кокосово масло в домашни условия. Много полезно!  bouquet

# 26
Здравейте,
относно кокосовото масло, но не в козметиката, а за консумиране - може ли да се използва от диабетици?

# 27
# 28
Здравейте.От къде мога да си поръчам кокосово масло за консумация.А някой знае ли в Бургас дали има магазин в който го продават.

# 29
  • Бургас
На ул.Сливница ,срещу Триата има магазин за био продукти,и на Фотинов срещу китайския ресторант.Тези знам в центъра,дано съм ти била полезна.

Общи условия

Активация на акаунт