На каква възглавница спи дедето ви ? Марка. Височина. Препоръки.

• 10 212
  • 31
  •   1
Отговори
Здравейте на всички. Много ми се иска да ми препоръчате модел и марка на възглавница от която сте доволни и дечицата ви се събуждат отпочинали. Аз не мога да попадна на подходяща възглавница. В началото беше прекалено малка за да каже дали и е удобна възглавницата, после заради заден ринит започнах да я слагам на две възглавници една в/у друга и лошото е, че свикна. Започна да се събужда и да ми казва че и я боли вратлето, но си искаше и двете възглавници. На скоро купихме анатомична, латексова, и запазваща формата си .
Вчера госпожица се събуди и ми каза че преди да се разсъни и да се протегне я боли "опашката". 

# 1
  • София
От ортопед знам, че възглавницата трябва да е толкова дебела, колкото е разстоянието от рамото до шията.
Иначе моят син спи на латексова възглавница, но е бебешка, едва ли ще съм ти от полза.

# 2
Без възглавница спи от бебе. Задигнала съм матрака при главата с едно сгънато детско одеяло.

# 3
Това, което знам и от ортопед и съм чела из разни научни статии е, че спането без възглавница е най-полезно за гръбнака. Досега сме без възглавница. Пробвах 1-2 от комплекти със завивки, но са пълен боклук и ги махам. Въпреки твърдението по-горе, не знам колко още ще е без възглавница. Все ми се струва, че идва възраст, от която просто става неудобно да спиш без възглавница, но може и тотално да греша и кой както е свикнал от бебе, така да му е удобно.  Thinking

Иначе и аз ще следя темата с интерес, за да събирам идеи.   bouquet

# 4
До към 2.5 беше без възглавница, сега с латексова, но не е достатъчно голяма, за да покрие цялото място по леглото, върху което детето се върти, така че поне през половината време пак не спи върху възглавницата.

# 5
  • София
В момента дъщеря ми спи на ето такава възглавница - http://www.mytoys.de/Z%C3%B6llner-Kinder-Flachkissen-Mikrofaser- … a06.03.02/1778159. Съвсем тънка е и все едно няма възглавница.  Peace До преди няколко месеца дъщеря ми спеше между нас на спалнята, без възглавница, но от време на време лягаше върху нашите. За това, когато се премести в нейната стая и сложихме първо една латексова възглавница, но само за малко лягаше отгоре и после цялата нощ спеше отстрани на възглавницата. Сменихме я с тази и вече всичко е наред - хем има възглавница (защото се сърди, ако няма), хем е наистина съвсем, съвсем тъничка.  Peace

# 6
Не ползва възглавница. Не иска, а аз и не се натискам да му предлагам.
Спи на матрак от пенолатекс, явно му е удобно.

# 7
Или без възглавница, или с минимална височина

# 8
Забелязахме, че малката вече си търси възглавница и в петък и купихме такава: http://family-bg.com/prX_4381.htm . Засега сме доволни.

# 9
viva31 виждам че дъщеря ти е на 7 години,моята,голямата е на 5 и имаме също проблем с възглавницата.В чудо се виждам вече,но при нас май ще се окаже че има проблем.
Като бебе спеше без възглавница,след това сама започна да си я търси,слагах една в горния край на леглото защото си удряше главата ако се завърти,та тя сама започна да си слага главата на нея,беше ниска,доста време след това спеше на нея.След това я смених с по висока,все пак детето расте.От скоро време е започнала много на хърка нощем,първо си помислих че е от възглавницата,сменихме 2,но резултат няма.Сега спи на латексова,не се е оплаквала че нещо я боли.Хъркането продължава,но не е от възглавницата.
Твоята дъщеря е голяма и може сама да си каже дали и е удобно или не,отидете в един магазин с по голям избор и започваите да "мерите" докато не каже че и е удобно.
Успех и дано си намери детето най подходящата Peace

# 10
  • София
Спи на такава-http://bulgaria.tempur.com/KOLEKCIA-VAZGLAVNICI-by-Tempur.aspx?% … ;_p=362&_c=72 казва че му е удобна и като го гледам как сладко спи май наистина е така LaughingМалкия спи предимно по корем а тази е специално за спане по корем

# 11
Още от раждането спи с мен в леглото. Всяка вечер го слагах без възглавница и на сутринта беше легнал на моята. Не успях да го начуа да спи без, за което доста съжалявам. Сега спи на такава - http://www.panagiurishte.com/catalog/121/2, която е доста тънка.

# 12
Големият спи на една много тънка възглавничка. Бяхме я купили в комплект с матрака или завивките още като беше бебе. Винаги си му е била любима, но започна да я ползва по предназначение на около 2.5. Сега понякога спи на нея, понякога главата му е встрани. Малкият също има възглавничка в креватчето си, но все още рядко я ползва.
Аз самата дълги години спях без възглавница. Някъде в 9 клас реших, че не ми трябва и си ми беше удобно и без нея. След сигурно десетина години изведнъж реших, че вече не ми е удобно така и пак си сложих възглавница. Лично аз не намирам разлика с или без възглавница - удобно ми е и по двата начина. Единствено не мога да спя на много висока възглавница.

# 13
Благодаря ви момичета. Изчетох всичко. Сега ще разгледам и линковете. Снощи върху "мемори латекса" сложи още една възглавница ,не се разправях , нямах сили,  на сутринта ми каза че я боли гръбнака до опашката. Трябва ли да изкупя всички модели за да уцелим възглавницата. А дали не е от матрака ? Спи на матрак "Стела" 22 см. мисля че е добър , ортопедичен с лятна и зимна страна.  Още веднъж БЛАГОДАРЯ.

# 14
Моето бебче не спи на възглавница - сложила съм му една мъничка, но по-скоро си играе с нея отколкото да спи върху и Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт