ЯНУАРЧЕТА 2010 - тема 13

• 27 842
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Добро утро,мами!Ани,разбира се,че детето ти е красиво,въобще не  се кахъри ако има нещо по-късно ще се оправи smile3503 smile3503,като цяло да е жива и здрава,това е най-важното.Да ви кажа бяхме на мнение,че Криси се буди нощем,защото е гладен много,но не мисля вече така.Снощи вечеря зеленчукова каша,2 млекца от сорта на Данонино,после 120мл АМ и пак се събуди освирепял към 2 часа.Вчера и ние си украсихме за Коледа,е, с изкуствена елха,но пак е много хубава,с червени и златни топки и честно казано Криси не и обръща почти никакво внимание Sad.Edna ot nas,аз вече споменах,че тук има само 2 вида памперси(памперс и хъгис),та направо ви завиждам за избора,но напоследък сме само с гащите на памперс,защото другите просто не можеш да ги сложиш,обикаля,тича въобще не стои.Мамо Це,май ти изпратихме снега Grinning.А Коледата я обичам,даже много обичам коледни филми от рода на Сам в къщи...

# 511
  • Чехия
renxy, издай какво имаш купено за каката,  Crazy и дребното.  Hug

Ани,  Hug  Praynig винаги има щастлив край.

# 512
Привет и от нас
Вани вече спи един час и успях и аз да почета малко. По отношение на изграждането на режим, честно казано тотално се провалям. Александър сам си направи такъв и никога не съм му налага някакви часове за ядене, спане и т.н. От около 6-7м започна да спи по цялонощ, въпреки че го кърмих до 9 и никога не  е спал при нас или аз в неговата стая. Още от бебе си беше в самостоятелна стая и си спеше сам, но и никога не ме е търсил да спя до него
При Иван е пълна противоположност. Още от първата вечер си искаше да си спи до мен и сега продължава. Спим на едно диванче в неговата стая. Все пак успявам до към 11-12вечерта да не съм до него, но после не става. Реших че за да го отуча от това трябва да го оставям да будува нощем, а не ми се занимава и много ми се спи. Надявам се че от само себе си ще се променят нещата. Кърменето също играе голяма роля за неспокойното му спане нощем. Засега обаче няма да го отбивам/ не зная как/, въпреки че няма една спокойна и спяща нощ досега.  Laughing

За плача- не мога да го оставя да плаче и 5 минути. А и той е един гръмогласен и като ревне направо ми се къса сърцето Sad

Аз също като Уики обожавам Бъдни вечер. Още като се събрахме с мъжа ми си отвоювах Бъдни вечер да е само за нас и да сме си тримата/ вече 4-ма / вкъщи. Правим си питка, чмушки с боб, тиква, орехи и други постни ястия, сядаме на масата и гледаме да не ставаме, въпреки че е доста трудно с децата. В 12ч си подаряваме подаръците двамата с него, а за малките дядо Коледа трябва да ги донесе до сутринта
На Коледа ходим на обяд при майка ми и бабами, а на вечеря при свекърите, а на 26 почиваме  Grinning
По принцип украсяваме изкуствени елхи и днес, утре ще ги направим, но тази година решихме към 24 декември да си купим една естествена. Много ми харесва мириса и наистина ми напомя за детството и празника тогава  Heart Eyes

Стана дълго много
Пожелавам ви приятен и хубав уикенд   bouquet

# 513
Здравейте и от нас  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Днес Вики става на 11 месеца и по този случай предлагам една виртуална почерпка , честито и на наборчетата и още мъничко и идва ред на големия празник  Heart Eyes

# 514
При Иван е пълна противоположност. Още от първата вечер си искаше да си спи до мен и сега продължава. Спим на едно диванче в неговата стая...
За плача- не мога да го оставя да плаче и 5 минути. А и той е един гръмогласен и като ревне направо ми се къса сърцето Sad

Арвен, и ние сме така. От 2 месеца през нощта Вито спи легнал на скута ми, а аз полу-седнала полу-легнала на дивана в хола. Като заспи тихичко го слагам на леглото му, но той е толкова чувствителен и почти винаги се събужда, надига се и мрънка. Ако го оставя, ще зареве... Та така си спим двамата сладко - сладко, гушнати през цялата нощ. Има случаи когато е дълбоко заспал и тогава го оставям в леглото му, но обикновено се събужда след около час и пак трябва да го взема да спи  при мене. Свикнах с тази поза и добре се наспивам. А той е щастлив и спокоен, че е с мен. Когато иска - си суче, когато иска = го обръщам от другата страна и готово.  И за плача сме така - 5 минути не мога да го оставя. Може понякога да ме манипулира, но по-важно е да е доволен и спокоен, отколкото да се чувства самотен, отчаян и отблъснат. Всъщност на мен си ми харесва така да спим заедно гушнати!!  Hug
  В тази връзка, Tattit, радвам се, че вече няма да оставяш Марина сама да плаче в креватчето.  Може ли такава хубава принцеса да се чувства изоставена! Какво обучение, какви пет лева! Принцеса Марина иска гушкане, внимание и ухажване!  Heart Eyes Hug   Heart Eyes

За коледната украса - още не съм я сложила. Имаме елха в двора, та мисля нея да я украся.

Ани, ва една моя позната внучето, което също е януарче 2010, е родено с хемангиом под едното око, но наскоро са го оперирали и всичко е ок.   Hug  

Редче, много правилни впечатления имаш от въпросната съфорумка с линка, дето беше пуснала.  Wink  

Танчелина, честито на Вики!!   bouquet

Hug

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 16:49 от sunrise7

# 515
Само ние ли не празнуваме коледа? И двамата с мъжа ми не го обичаме този празник. За нас нова година е по-важна Simple Smile.
Е, то се знае, че ще започнем да празнуваме. За децата това си е емоция и нямаме право да ги лишаваме. Но ще го правим по наш си начин. Не ми харесва начина по който се възприема от повечето хора. Не сме религиозни,  пък и има доста проучвания, които сочат, че Исус няма как да се е родил по това време на годината  Wink.
Не ми харесва сечта на дървета, искаме да си купим живо дърво... и това ще направим по-натам. Сега ще си украсим лимоновото дърво, или една изкуствена елхичка, според зависи кое ще е по-безопасно за малкия.

Да ви похваля моя син. Вече няколко пъти заспива сам, или с татко си Heart Eyes. Преди не можеше да се случи в мое присъствие това, сега остава и да почне да спи по-дълъг интервал от време и ще съм на върха на щастието. Той се буди по 5-6 пъти (поне). От скоро пробвам, като се събуди да не го кърмя, а само да гушкам, понякога си заспива отново, друг път не.

Мамо Це, какво става със Сами? Продължава ли да спи дълго, или е било инцидентно? Дано е първото!

Хайде лека нощ!

Едит: току що гледахме прогнозата по ТВ7 с Минчо Празников, е няма такъв смях.
Цитат
...уважаеми зрители, няма да ви напомням да се обличате добре, когато е студено, защото вие сте интелигентната част от телевизионните зрители...
newsm78 hahaha цитата може и да не е съвсем точен, но имаше и още Grinning.

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 22:59 от _valkiria_

# 516
Благодаря ви, момичета Hug Вярвам в добрия край на всичко, само се моля да е по-скоро и най-малко травмиращо за детето.

Думите на Валкирия ме карат да напиша нещо.
Аз също не съм особено вярваща и никой от моята рода не е. Но откакто се помня винаги сме празнували големите християнски празници още от татово време. Просто баба ми, пълна атеистка, държеше изключително много на традициите, на единството на семейството и съоветно на празниците. И винаги у нас имаше една такава трескава празнична подготовка... В една възраст, когато по-активно търсиш себе си и ми бяха интересни различни религии, суеверия, течения. Но в момента, когато наистина усетих, че имам нужда от религия, реших, че това ще е Православието. Съвсем просто по географски и етнически принцип.
В семейството на мъжа ми е различно. Свекърва ми е вярваща християнка, но не православна. У тях обаче обикновено работата е много по-важна от празнуването ( не по нейна вина). Нещо, което мен ме побъркваше и ми отне много време да посвикна и много опити да променя малко нещата.
Сега държа да науча детето си да се радва, да цени и уважава празниците и не толкова подаръците.
А че празниците са опошлени, комерсиализирани и т.н. съм съгласна, но който както си го направи. Като погледна детенцето до мен успявам да се отърся лесно от нещата, които ме дразнят. За мен най-неприятното нещо са пиратките, а вече почнаха да гърмят.

Отплеснах се. Сега Дилянка е легнала перпендикулярно на спалнята и  трябва да я разбутвам да си направя място. Започва едно въртене, едно дупене. Накрая си опира главичката в таблата на спалнята, кротва се и пак заспива дълбоко.

Лека нощ  Hug

# 517
Здравейте и от мене, мами!

Съжалявам, че отдавна не съм писала, нещо не мога да си разпределя времето.

ЧЕСТИТО на всички за пропуснатите от мене рождени дни, годишнини и имени дни!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ИВАН И ДИМАНА!

Скоро ще почнем да си честитим годинката, още не мога да повярвам!

Чета, че има група във Фейса: ще се радвам да ме добавите, аз съм Violeta Cone (http://www.facebook.com/people/Violeta-Cone/799923349). Там ще ни видите подробно как растем и хубавеем Simple Smile

За нощния сън: и Анна се буди много пъти (3-4 пъти, а понякога на всеки час) и не винаги е гладна. Знам, че зъбчета вади, ама от юни та досега? Сигурно щото си бяхме свикнали да си спим и се бяхме разглезили  Laughing Сега знам, че не винаги я боли, просто спи неспокойно. Тук всички, включително и педиатърката, ми обясняват как трябва да я оставям да плаче, ама като повечето от вас сърце не ми дава, бихме били абсолютно същата картинка като Татит и Марина Simple Smile))

Помощ от таткото имам за безсънието по нощите, че иначе нямаше да се справя, не държа на безсъние много. Особено до преди месец, като си имах и анемия. Сега ям телешко и дробчета и имам повече енергия. Готви, но не успявам много да го убедя да помага в чистене и пр., ама ми е жал като го гледам как се влачи недоспал и работи по 12 часа. Сигурна съм, че това ще ми излезе през носа някой ден  Rolling Eyes

Ани Такова, дано наистина малката сладурка не усети никакъв травмиращ ефект  Hug

Дълго стана, съжалявам, ама като не пиша често... ще пробвам да съм по-редовна    bouquet

# 518
Първо да честитя на малката Вики!!!Да е жива и здрава!!!
Ани-кураж мамче, както казаха мамите важното е да ти е жива и здрава, другото ще се нареди.Всички деца са красиви!!!!!Това ме подсеща за една мама,  с която бяхме в една стая в болницата, като раждах.Бяха я докарали малко преди да ме изпишат.Аз всъщност я познавах отпреди, покрай мъжа ми.Отдавна знаех че не се отличава с много ум.Та да продължа.Като донесоха дъщеричката и, тя имаше малко хематомче на главата от раждането, което щяло да премине след време.Но майката не спря да се оплаква на всички, които и се обаждаха да и честитят, че детето е с подутина на главата и е грозна!!!Представяте ли си? #2gunfire Още не бях срещала майка, която ще твърди че детето и е грозно.Зъбите продължават да ни тормозят.Снощи бяхме на рожден ден на една приятелка на дъщеря ми в едно ресторантче с детски кът.Бяхме се събрали и няколко майки с бебета.От17ч до 20.30 нашият не се спря.То не беше обикаляне, търкаляне в топките и накрая каталяса и се почна едно мрънкане...Като се прибрахме заспа от раз. LaughingПораснаха дечицата ни, нали?Вече ще стават на по 1 година.А до скоро, като че ли бяха мънички бебешочета, които само спяха....Все повече се усещам колко ще ми липсва това време, като ме завърти живота....Днес при нас е студено, май наближава зимата.Сега ще се облечем хубавичко и ще излезем.Малкият се събуди.Приятна неделя на всички!!!

# 519
Валкириа, споделям донякъде това, което казваш Simple Smile, но вероятно знаеш, че християнското Рождество всъщност има много по-дълбоки корени. Това си е езически празник, който чисто и просто християните са взаимствали както и много други неща впрочем Simple Smile По това време на годината /25-ти декември/ в Древен Египет примерно са празнували раждането на бог Озирис, а присъства и в много други езически вярвания, не само там. Затова аз вярвам, че има нещо магическо по това време на годината, някакво тайнство ако щеш. А дали е Исус или друг бог - кой както иска да го разбира. Аз самата също не съм особено религиозна. Тази тема е безкрайно обширна и мога да пиша много, но понеже не ми се пише Wink само ще кажа, че за мен важна е ВЯРАТА, в каквото искаш вярвай, но го прави чисто и искрено, с цялото си сърце, и тогава се постигат невероятни неща, а самата религия - това е нещо направено от хора и съответно несъвършенно. Религията като институция има много пошлости, затова и продажни попове и маса неща, които се правят уж заради религията, а всъщност за нечии интереси - примери безкрай. За мен това е един семеен празник - топъл, уютен, стоплящ душата заради това, че сме се събрали най-близките, затова именно всяка година го празнувам с огромен кеф. Simple Smile

# 520
Само ние ли не празнуваме коледа? И двамата с мъжа ми не го обичаме този празник. За нас нова година е по-важна Simple Smile.
Е, то се знае, че ще започнем да празнуваме. За децата това си е емоция и нямаме право да ги лишаваме. Но ще го правим по наш си начин. Не ми харесва начина по който се възприема от повечето хора. Не сме религиозни,  пък и има доста проучвания, които сочат, че Исус няма как да се е родил по това време на годината  Wink.

Валкириа, споделям донякъде това, което казваш Simple Smile, но вероятно знаеш, че християнското Рождество всъщност има много по-дълбоки корени. Това си е езически празник, който чисто и просто християните са взаимствали както и много други неща впрочем Simple Smile По това време на годината /25-ти декември/ в Древен Египет примерно са празнували раждането на бог Озирис, а присъства и в много други езически вярвания, не само там.

М..да.....И за нас новата година е по-големия празник и споделям напълно написаното,че Исус не се е родил по това време на годината, и че това с раждането е взаимствано от езическите обичаи.....По принцип казват,че Исус може би е роден някъде септември - октомври....Това е дълга тема, не напразно е избрано точно това време.....Едно време египтяните се страхували,че бога-слънце ги напуска(деня намалява) и са искали да го омилостивят по някакъв начин и са започнали да му се кланят.....И хоп - около 24.-25.12. се установява,че деня макар и по малко започва да се увеличава и започват едни празненства, едни поклони за това....Защото бог-слънце се е върнал при тях......Това е обширна тема......Обичаи и традиции има и при Великден от езичниците, но......всеки е свободен да вярва, да чества, да празнува това, което той иска и всеки избира сам своите празници.

Ани, едно голямо гуш от нас! Да нагушкаш и нацелуваш Дилянка! И да, тя Е прекрасна! Всичко ще мине с по-малко травма за детенце, вярвай в това! А и тя няма да помни след време нищо от това! Може ли само да те помоля да ни държиш в течение с това, което става около Дилянка! Благодаря ти,че споделяш! Желая ти сили и нерви за да можете всички заедно да преминете през това изпитание! Вие ще се справите чудесно и ще бъдете победители! Hug

Приятна неделя! Hug

# 521
Честита месечинка на Вики на Танчелина!  Heart Eyes  Hug

Тези дни изобщо не ми остава време, с две деца вкъщи е пълна лудница!  Crazy В понеделник пак ще пращам баткото на градина, че вкъщи ще се пребие от скачане и беснеене, давам му профилактично осцилококцинум, дано пак не ни докара поредния вирус, засега благодарение на осцилокциума Светозар пропусна последните 2.  Crazy

Последна редакция: нд, 05 дек 2010, 11:23 от little rabit

# 522
  • Madrid
Точно така стоят.Коледарите,краваите,ходенето от врата на врата,коледарските песни,са именно от езическия празник.Няма общо с рождество христово.След приемането на християнството,се сливат в едно.

# 523
Влизам набързо да се оплача...Михаела най-вероятно ще я приемат в болница, със съмнение за бронхопневмония, Кико също кашля много лошо и е с температура. Кофти ми е, защото преди две съедмици я лекувахме с антибиотици (същия вирус беше лепнала в яслата), много и се насъбра.  Cry ConfusedТози път обаче доста се влоши, не яде, повръща и не сваля високата температура. Кристиян е с ниска температура и за сега се храни, дано го изкара по-леко. Praynig полудели сме вкъщи, на мен ми е едно такова кофти, тъжно...

Съжелявам, че ви развалям празничното настроение Simple Smile

# 524
  • София
Катинче, много жал ми стана! Милото детенце! Heart Eyes Дано поне бебчо се размине!  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт