Шуслерови соли - полезни ли са?

• 885 184
  • 2 312
  •   1
Отговори
# 210
Тук    http://schuessler-cell-salts.com/index.htm е същото на английски - 12-те са базови а другите - допълнителни.

# 211
Запис и благодарности на всички, които предоставят информация в темата! newsm51

Jana Ina, солите са във вид на капки и на гранулки /на DHU/ ли?
T.e. като поръчвам трябва да уточня от кой вид като консистенция, нали?  
Благодаря ти!  bouquet

# 212
Запис и благодарности на всички, които предоставят информация в темата! newsm51

Jana Ina, солите са във вид на капки и на гранулки /на DHU/ ли?
T.e. като поръчвам трябва да уточня от кой вид като консистенция, нали?  
Благодаря ти!  bouquet
Имат капки (алкохолен разтвор), захарни гранулки (глобули) и таблетки (с лактоза).
Аз лично ползвам капки.  Peace
Като поръваш казваш кой вид искаш, да.  Wink

# 213
Jana Ina, много благодаря! smile3525

# 214
След като изгледах 'На кафе' от 21-ви този месец, разбрах, че има и още един начин да се приемат Шусл. соли. Относно ревматоидния артрит, д-р Папазова каза, че може от всяка сол, която е за тази цел, да се вземат по 3 таблетки и под формата на гореща напитка, да се пие цял ден. Комбинацията беше от 5 соли - /1, 2, 4, 6, 11 /. Само не ми стана ясно дали се смесват всичките в една чаша или май по-скоро си представям 5 чаши с разл. соли и така се пие малко от едната сутрин, по-късно от другата и така...
Ама не изветря ли тази смес така като се пие цял ден? newsm78 Не, че аз съм по-компетентна... никак даже... просто се чудя. Rolling Eyes

# 215
Bibita, разтваряш по 3 таблетки от изборените соли в една чаша и я пиеш в продължение на 1-2 часа, т.е бавно и на глътки. Същото на обяд и вечеря.  Peace

# 216
Много интересна тема. Можете ли да ме насочите с кого да се консултирам преди да вземам соли,моята хомеопатична лекарка нищо не ми е казала за тях newsm78

# 217
  • София
Много интересна тема. Можете ли да ме насочите с кого да се консултирам преди да вземам соли,моята хомеопатична лекарка нищо не ми е казала за тях newsm78
обикновено хомеопатите ги назначават. На мен ми ги препоръча тази, при която ходих на ирисова диагностика.

Купували ли сте http://www.bgbg-mamma.com/articul/12098/Shuslerovi_soli.html дали е хубава?

# 218
Здравейте! Детето ми е  с хрема и зачервено гърло. Успоредно с другото лечение, лекарката ни  изписа и Шуслерови соли №3. Вчера  следобяд  бяхме на преглед  и ми каза да  процедирам така: до вечерта през половин  час по 1  таблетка (т.е.  общо 3 до края на деня), а от днес  сутрин и вечер по  1 таблетка  (общо 2). Чета, че ги пиете продължително време, а на мен  ми  каза да разтварям и давам цялото количество  newsm78 Има  ли някакъв проблем ако процедирам  така?

# 219
Здравейте! Детето ми е  с хрема и зачервено гърло. Успоредно с другото лечение, лекарката ни  изписа и Шуслерови соли №3. Вчера  следобяд  бяхме на преглед  и ми каза да  процедирам така: до вечерта през половин  час по 1  таблетка (т.е.  общо 3 до края на деня), а от днес  сутрин и вечер по  1 таблетка  (общо 2). Чета, че ги пиете продължително време, а на мен  ми  каза да разтварям и давам цялото количество  newsm78 Има  ли някакъв проблем ако процедирам  така?
Не, давай смело.  Peace Но те съветвам да не ги разтваряш в цяла чаша, а в половин за да имат по-силно действие.  Wink Ако симптомите не са отшумяли още, можеш да дадеш и днес, и утре (т.е. първите 3 дни) по 3 таблетки за деня - по 1 сутрин, обед и вечер. Най-добре 30 мин. преди или след храна да се изпие цялото количество вода.  Peace

# 220
Аз ги разтварям в много малко вода  Thinking  Все още не смея да се радвам, но от вчера до днес усещам голямо подобрение, наистина!  Praynig

# 221
Аз ги разтварям в много малко вода  Thinking 
Още по-добре!  Peace Бързо оздравяване!  Hug

# 222
потърсих , но не открих точно такава информация- нямам силен косопад, но от няколко години косата ми е доста по- рядка. Иска ми се да я сгъстя по някакъв начин- мислите ли че има подходящи соли за мен?

# 223
нямам силен косопад, но от няколко години косата ми е доста по- рядка. Иска ми се да я сгъстя по някакъв начин- мислите ли че има подходящи соли за мен?

Силицея - номер 11

Солта на косата, кожата и ноктите

Силицеята подпомага съхраняването на еластичността, здравината и хидратацията на кожата. Индикации за нея са нарушена структура на косъма, косопад, нарушена еластичност на епидермиса, образуване на стрии. Укрепва функциите на кожата и забавя нейното стареене.

Храни, които могат да спомогнат за успешното лечение с тази Шуслерова сол: ечемик, овесени ядки, картофи, царевица, ръж, червено цвекло.

# 224
Аз  пак имам нужда  от  помощ   Embarassed Колко  време могат да се  дават  солите на дете  на  1,6  год.  Давам ги 3-ти  ден, виждам  подобрение, но докога  мога да  продължа?

Общи условия

Активация на акаунт