Шуслерови соли - полезни ли са?

• 891 531
  • 2 312
  •   1
Отговори
# 240
Да, до 12вкл. ги има в България!

# 241
Не, няма да правя забележки, похвално е, че имаш литература по темата.  Hug
Надявам се, че имаш инфо за всички шуслерови соли от 1 до 27  Peace
Точно за това и препоръчвам соли, които са 13-27.  Wink Иначе нямаше от къде да разбера, че има такива...
А в България има 1-12 на Биохимия, до колкото знам, но във всяка аптека могат да бъдат поръчани 13-27 като се посочи наименованието, потенцията и се каже, че производител е ДХУ. Внасят ги от Германия и трае няколко дни.  Peace

# 242
Аз лично препоръчвам да се отиде на шуслеров терапевт, хем ще разбере от какво има наистина нужда пациента, хем ще даде и солите/ ще направи крем или тоник ако се наложи/, няма нужда да се поръчват! Той ще проследи причината за акнето /в случая/, която може да идва от дебелото черво или друг орган, ще регулира него и съответно организма ще започне едно възтановяване. Идеята ми е, че може доста да се навреди когато имаме абцеси, фистули и прочие, да дават се 11 или 12, но според зависимост от това дали имаме отворено изходно отверстие или не, задължително се прибавя сол която да регулира PHто на кожата /прави се успокояващ тоник или крем от същата сол/, и най-важното да не пропусна...много голямо значение има дали имаме възпаление и в кой стадий е, след което се добавя съответната сол. Но ако не ви се ходи на специалист /поради финансови или др. причини/, то поне си направете една детоксикация за 10 дни-това поне няма да ви навреди!  Simple Smile

Забравих да вметна, че Шуслеровите соли СА биохимия, д-р Шуслер е въвел този термин който означава "химията на живота" и другото - DHU произвеждат до сол №24 !!!

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 12:44 от tzuratzura

# 243
Аз лично препоръчвам да се отиде на шуслеров терапевт, хем ще разбере от какво има наистина нужда пациента, хем ще даде и солите/ ще направи крем или тоник ако се наложи/, няма нужда да се поръчват!

Забравих да вметна, че Шуслеровите соли СА биохимия, д-р Шуслер е въвел този термин който означава "химията на живота" и другото - DHU произвеждат до сол №24 !!!
Ами тя темата е точно за това - да си говорим за солите, което включва и споделяне на мнение какво би помогнало в даден случай. А е ясно, че всеки, който иска да се лекува с тях, трябва да посети терапевт! Не виждам нищо лошо в това да си обменяме опит.  Peace
ДХУ произвежда всички 27 соли. Аз лично имам и 27.  Wink

# 244
А има ли някой който ползва комбинацията Шуслерови соли за отслабване?Интересува ме какви са резултатите?

# 245
DHU произвеждат до сол №24 !!!

Ами тя темата е точно за това - да си говорим за солите, което включва и споделяне на мнение какво би помогнало в даден случай. А е ясно, че всеки, който иска да се лекува с тях, трябва да посети терапевт! Не виждам нищо лошо в това да си обменяме опит.  Peace
ДХУ произвежда всички 27 соли. Аз лично имам и 27.  Wink

DHU произвежда до номер 27. Аз също  имам от тях. Номер 25  го купих по съвет на Jana Ina. Много съм доволна и отново и благодаря   bouquet.
Jana Ina, зная, че в други страни можеш да си поръчаш която искаш сол, но сега от теб разбирам, че може и в България. Говоря от 13 до 27 номер. Другите от 1 до 12 номер, ги има отдавна,  в наличност вече.Още утре ще си поръчам 25.   bouquet

Наскоро използвах номер 3 - ферум фосфорикум, в начален етап на настинка. Помогна ми веднага.  

# 246
Не, няма да правя забележки, похвално е, че имаш литература по темата.  Hug
Надявам се, че имаш инфо за всички шуслерови соли от 1 до 27  Peace
Точно за това и препоръчвам соли, които са 13-27.  Wink Иначе нямаше от къде да разбера, че има такива...
А в България има 1-12 на Биохимия, до колкото знам, но във всяка аптека могат да бъдат поръчани 13-27 като се посочи наименованието, потенцията и се каже, че производител е ДХУ. Внасят ги от Германия и трае няколко дни.  Peace

Аптеките в България нямат право да внасят нищо от никъде.За това си има вносители и складове.Налагало ли ти се наистина да внасят конкретно за теб продукт,който тук не е регистриран за употреба и продажба и наистина ли срока е бил няколко дни или всичко това са твои свободни съчинения?

# 247
Аз доколкото знам в момента тече одобрението за останалите соли и кремовете. Подобно нещо според аптекарят, който ми го каза, траело около 2 години, а е в процес от вече близо 1, та догодина може и свободно да си го поръчваме в бг аптеките, сега ако има такива вероятно нещата ще стоят по различно.

# 248
Спокойна
Провежда се СЛЕД НОВОЛУНИЕ.По 2 табл от всяка сол на прием за 2 седмици

Сутрин      обед      вечер
Понеделник   8      9      10
Вторник           3          3      3
Сряда      4      5      6
Четвъртък           7      7      7
Петък      1      2      12
Събота          11      11      11      
Неделя   почивка   

Да питам книгата "Солите на шуслер"   ползва ли я някой?Отзиви?

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 10:41 от калисто

# 249
  • Vienna
Аз 4есто ги предписвам, най ве4е като допьлнителна терапия. Засега сьм доволна от резултатите на пациентите ми.

# 250
Нещо не схващам.... купих си сол, но никъде в листовката за пациента не е указано върху какво аджеба действа....при какви оплаквания се прилага, пише, че е хомеопатичен продукт без специфични терапевтични показания.  newsm78

# 251
  • София
Нещо не схващам.... купих си сол, но никъде в листовката за пациента не е указано върху какво аджеба действа....при какви оплаквания се прилага, пише, че е хомеопатичен продукт без специфични терапевтични показания.  newsm78

Коя сол? И на моето шише не пише, но имаше упътване в хартиената опаковка...

# 252
Ами купих си общо 3 - No8, 11 и 12. Листовките са абсолютно еднакви, променено е само името на солта, но не пише конкретно за какво се прилагат. Аз си ги самоназначих по информация от нета, но не е логично да няма информация на самата листовка.

# 253
Съгласна съм с теб, и аз така се чудих, че няма нито една дума за специфичното действие на солта. В началото като не ги познахавах, непрекъснато се консулитирах с нета....

# 254
Здравейте пак.Аз пак да си питам дали има някой който е пил номер 9 и какви са му наблюденията.

Аз ги пия от две седмици, апетита не ми намалява , но отслабнах 2кг, направо  не ми се вярва как
zdraveite momi4eta
iskam i az da se otturva ot njkoi i drug izli6en kg,kupih si soli 5,9 i 10,no kurmj.
dali ima njkakuv efekt vurhu deteto,ami kurmata-da ne vzeme da namalee?
znaete li ne6to po vuprosa.prijten den na vsi4ki

Общи условия

Активация на акаунт