Шуслерови соли - полезни ли са?

• 886 945
  • 2 312
  •   1
Отговори
# 1 785
  • София
Понеже нямам много време да чета,а пък и темата е доста дълга,направо ще си задам въпроса.В петък изписаха на сина ми /6г.8м./ солите № 3,5 и 8. Пие ги заедно по три от всички в 300гр.вода. За пръв път му ги предписват,и въпроса ми е,колко време трябва да ги пие.Лекаря не каза нищо относно продължителността,най-вероятно ще му звънна да го питам,но все пак ако имате информация ? Да уточня,че му ги изписа във връзка с нашумелия напоследък вирус с повръщане и разстройство.Вече минаха тези симптоми.

# 1 786
  • София
И аз реших да си взема комбинацията за детоксикация   - 6, 9, 10 и 12
Ами пия ги вече 18 дни и само оплаквания от тях....запек ,подут корем и болезнени гнойни пъпки по лището
Ако така ще се детоксикирам....не благодаря не мисля да продължавам

# 1 787
  • София
пишете им във фейсбук, официалната страница. много са отзивчиви  Peace

# 1 788
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Дъщеря ми е на четири и половина и ги схрусщва солите, не ги пие разтворени във вода.

# 1 789
  • варна
Имам въпрос относно температурата и шуслерова сол 3 ,нали знаем че температура под 38,5 не се сваля това значи че е грешка да даваме сол номер 3 при лека температура примврно 37,2 ,когато разболяването започва ?Аз винаги давам ,но се замислих дали не греша.

# 1 790
Здравейте.
От дълго време лекувам децата си и цялото семейство със шуслерови соли.
Понеже доста бройки вървят започнах да ги поръчвам от германия. Опаковка от 400броя е 17лв. Ако някой има желание може да се включи.
Повече инфо на:
https://www.facebook.com/shuslerovi.soli.germaniq/

Аз ги взимам на 14 лв. За 400 бр. Пак са от Германия.

# 1 791
  • Sofia
Има ли ШС,които да оказват влияние на апетита при малко дете,злоядо е....

# 1 792
Безапетитие-средносрочно-соли 2,4,6
Липса на апетит краткосрочно-соли 2,5,8,15
Загуба на апетит -дълготрайно -соли 5,8

# 1 793
  • Sofia
Безапетитие-средносрочно-соли 2,4,6
Липса на апетит краткосрочно-соли 2,5,8,15
Загуба на апетит -дълготрайно -соли 5,8
Много благодаря  bouquet

# 1 794
Здравейте, досега не съм ползвала никакъв вид соли.
Проблема ми е обилно потене на дланите и стъпалата, за този проблем се препоръчват соли 8 и 11.
Въпроса ми е има ли някой с подобен проблем и помогнали ли са ви солите?

# 1 795
Много вярвате на рекламите.  Simple Smile Шуслеровите соли не са панацея.  Sunglasses  Когато има някакъв проблем, особено ако е хроничен, категорично за предпочитане е лечението с хомеопатия с индивидуално подбрано лекарство.  Sunglasses Виждал съм много хора, които се тъпчат с различни шуслерови соли за различни проблеми, защото били прочели в нета...  Simple Smile Универсалните решения не са качествени решения.  Sunglasses Шуслеровите соли са също хомеопатични лекарства, макар и в ниски потенции, и е добре да се дават според показанията, ако съответстват на цялостната картина на проблема и съответно на типа на възрастния или детето. Sunglasses Разбира се, всеки сам решава какво лечение да избере.  Sunglasses

# 1 796
Хора защо си давате парите за готварска сол, английска сол и всякакви други измишльотини наречени с номерца? Харчете ги за нещо полезно: спорт, пътуване или пък по-качествена храна!

# 1 797
Хора защо си давате парите за готварска сол, английска сол и всякакви други измишльотини наречени с номерца? Харчете ги за нещо полезно: спорт, пътуване или пък по-качествена храна!

Абе тия неща с по-големите номерца вършат много добра работа - ако се продрискаш например при някое пътуване или се травмираш при спорт, ефектът е бърз.  Grinning Аз без няколко такива в чантичката не тръгвам на път.  Sunglasses Освен това са и евтини.  Simple Smile

# 1 798
  • Sofia
Защо смяташ ,че не си ги харчим и за полезни неща?
Тук повечето сме се убедили в ефекта на ШС,така,че не ни трябват поучители Naughty

# 1 799
Защо смяташ ,че не си ги харчим и за полезни неща?
Тук повечето сме се убедили в ефекта на ШС,така,че не ни трябват поучители Naughty

Разбира се, че имат ефект, но например това за "продрискването", че като внесеш калциеви йони ( да не говорим за калциев карбонат - варовик ) в храносмилателния тракт ще имат запичащ ефект. Някой по-горе беше писал, че като го боляло глава и не пиел кафе вече, ами взимал сол номер 8 ( Натриев Хлорид- готварска сол), да защото покачва водното съдържание на организма и най-вече течната съставка на кръвта, повишава кръвното, мозъка и мозъчните обвивки получават повече кръв, по-високо съдържание на кислород и по-бързо отделяне на вредните метаболити от мозъчните клетки ). Имам предвид, че килограм готварска сол е 59ст. , а Шуслерова сол номер 8 поне 8лв.

Общи условия

Активация на акаунт