Шуслерови соли - полезни ли са?

• 886 921
  • 2 312
  •   1
Отговори
# 1 800
  • Варна
Препоръчаха ми ШС 2 при никнене на зъби. Моля познавачите на солите да кажат дали тази сол наистина е подходяща, както и дали да я съчетая с друга сол. Детето е на 1,7 г. и останаха да излязат последните 4 кътника. Всички зъби досега излизаха един по един с рев нощем, но без температура.

# 1 801
Хора защо си давате парите за готварска сол, английска сол и всякакви други измишльотини наречени с номерца? Харчете ги за нещо полезно: спорт, пътуване или пък по-качествена храна!
Защо смяташ ,че не си ги харчим и за полезни неща?
Тук повечето сме се убедили в ефекта на ШС,така,че не ни трябват поучители Naughty

Разбира се, че имат ефект, но например това за "продрискването", че като внесеш калциеви йони ( да не говорим за калциев карбонат - варовик ) в храносмилателния тракт ще имат запичащ ефект. Някой по-горе беше писал, че като го боляло глава и не пиел кафе вече, ами взимал сол номер 8 ( Натриев Хлорид- готварска сол), да защото покачва водното съдържание на организма и най-вече течната съставка на кръвта, повишава кръвното, мозъка и мозъчните обвивки получават повече кръв, по-високо съдържание на кислород и по-бързо отделяне на вредните метаболити от мозъчните клетки ). Имам предвид, че килограм готварска сол е 59ст. , а Шуслерова сол номер 8 поне 8лв.
То и в другите хомеопатични уж няма нищо , но  2  часа след ползването на едно от тях , като погледна  сливиците на дъщеря ми, се изненадвам как са се прибрали. Същото мога да кажа за сол 8 . Предизвиках голяма изненада след като за 10-15 мин.  зверската кашлица на едно съседче спря. И да приемам ,че 8 е готварска сол , уви другите соли нямат толкова ясно изразен аналог.

# 1 802
Хора защо си давате парите за готварска сол, английска сол и всякакви други измишльотини наречени с номерца? Харчете ги за нещо полезно: спорт, пътуване или пък по-качествена храна!
Тук повечето сме се убедили в ефекта на ШС,така,че не ни трябват поучители Naughty

Разбира се, че имат ефект, но например това за "продрискването", че като внесеш калциеви йони ( да не говорим за калциев карбонат - варовик ) в храносмилателния тракт ще имат запичащ ефект. Някой по-горе беше писал, че като го боляло глава и не пиел кафе вече, ами взимал сол номер 8 ( Натриев Хлорид- готварска сол), да защото покачва водното съдържание на организма и най-вече течната съставка на кръвта, повишава кръвното, мозъка и мозъчните обвивки получават повече кръв, по-високо съдържание на кислород и по-бързо отделяне на вредните метаболити от мозъчните клетки ). Имам предвид, че килограм готварска сол е 59ст. , а Шуслерова сол номер 8 поне 8лв.
То и в другите хомеопатични уж няма нищо , но  2  часа след ползването на едно от тях , като погледна  сливиците на дъщеря ми, се изненадвам как са се прибрали. Същото мога да кажа за сол 8 . Предизвиках голяма изненада след като за 10-15 мин.  зверската кашлица на едно съседче спря. И да приемам ,че 8 е готварска сол , уви другите соли нямат толкова ясно изразен аналог.

Притеснява ме това, че Ви продават нещо, което е почти безплатно. Ще ви дам пример и с останлите соли: Шуслерова сол номер 11 - Силицев оксид (стрито стъкло или просто фин пясък), Шуслерова сол номер 2 - Калциев фосфат (стрита изсушена кост, на който и да е бозайник и мляко да не забравим), Шуслерова сол номер 17 - Магнезиев сулфат (английска сол продава се в аптеките), Шуслерова сол номер 22 - Калциев Карбонат (варовик, например стрито яйце), Шуслерова сол номер 15 - Калиев Йодид ( калиева сол, както в магазините така и в аптеките) Шуслерова сол номер 23 - Сода бикарбонат. Продават ви същите бабини лекове, които знаете много добре ( съгласен съм, много често помагат), но на фармацевтичи цени .

# 1 803
Скрит текст:

Притеснява ме това, че Ви продават нещо, което е почти безплатно. Ще ви дам пример и с останлите соли: Шуслерова сол номер 11 - Силицев оксид (стрито стъкло или просто фин пясък), Шуслерова сол номер 2 - Калциев фосфат (стрита изсушена кост, на който и да е бозайник и мляко да не забравим), Шуслерова сол номер 17 - Магнезиев сулфат (английска сол продава се в аптеките), Шуслерова сол номер 22 - Калциев Карбонат (варовик, например стрито яйце), Шуслерова сол номер 15 - Калиев Йодид ( калиева сол, както в магазините така и в аптеките) Шуслерова сол номер 23 - Сода бикарбонат. Продават ви същите бабини лекове, които знаете много добре ( съгласен съм, много често помагат), но на фармацевтичи цени .

Сега е моментът да се включиш като конкуренция, да направиш лаборатория за производство от тези безплатни субстанции, да го организираш, да платиш съответните такси, свързани с него, и да ги пуснеш например на половин цена.  newsm10 Grinning Факт е, че рекламата им е като на фармацевтичните продукти, с които фарма компаниите облъчват всички от различни медии нон стоп. И аз мисля, че би могло да бъдат по евтини, но никой не ни пита. Бизнес - какво да правиш. Grinning Във всеки случай изобщо не е същото дали ще вземеш една лъжичка готварска сол или същата като хомеопатично лекарство за проблема, при който то е показано.  Wink Simple Smile  Същото се отнася и калциевия карбонат, и за содата и т.н.  Mr. Green Като цяло лечението с хомеопатия е доста по-евтино, а често и по-бързо от стандартното. Да не говорим и за страничните ефекти от антибиотици, кортикостероиди и т.н., за потискането, което може да се получи при приема на алопатични медикаменти. Не става дума просто за шуслеровите соли, а за хомеопатичните лекарства като цяло.  Sunglasses Във всеки случай едно хомеопатично лекарство в България струва 4 лв., а с него можеш да излекува цялото семейство, примерно, ако всички са болни със сходни симптоми.  Grinning Например един Арсеникум албум или Нукс вомика или пък Беладона. Grinning

# 1 804
Препоръчаха ми ШС 2 при никнене на зъби. Моля познавачите на солите да кажат дали тази сол наистина е подходяща, както и дали да я съчетая с друга сол. Детето е на 1,7 г. и останаха да излязат последните 4 кътника. Всички зъби досега излизаха един по един с рев нощем, но без температура.
За никнене на зъби аз лично съм много доволна от Дентокинд на Мама Натура, извинявам се, че в тази тема го препоръчвам, но нали да сме си полезни.  Hug

# 1 805
За никнене на зъби аз лично съм много доволна от Дентокинд на Мама Натура, извинявам се, че в тази тема го препоръчвам, но нали да сме си полезни.  Hug

Дентокинд понякога върши много добра работа, понякога няма изразен ефект.  Simple Smile

# 1 806
  • Варна
Благодаря! И аз давам Дентокинд, но без особен ефект. Мажа и с Калгел нощно време, но наистина много ми похвалиха ШС 2, та затова реших да питам.

# 1 807
Няма защо, реших да го препоръчам, защото при нас виждам, че действа. Иначе наистина съм чувала полюсни мнения, явно и това си е индивидуално, както всичко почти.

# 1 808
Няма защо, реших да го препоръчам, защото при нас виждам, че действа. Иначе наистина съм чувала полюсни мнения, явно и това си е индивидуално, както всичко почти.

Да, и затова в хомеопатията се търси индивидуализиране на предписанието, а не рутинно - давай това, давай онова.  Grinning Затова и при проблеми с поникването на зъбите може да са показани различни лекарства - калкарея, калкарея фосфорика, хамомила, беладона, пулсатила, нукс вомика, силицея...   Simple Smile А пък ако детето няма някакви изразени проблеми с никненето на зъбите, не е нужно да се дават лекарства.  Simple Smile

# 1 809

Да, и затова в хомеопатията се търси индивидуализиране на предписанието, а не рутинно - давай това, давай онова.  Grinning Затова и при проблеми с поникването на зъбите може да са показани различни лекарства - калкарея, калкарея фосфорика, хамомила, беладона, пулсатила, нукс вомика, силицея...   Simple Smile А пък ако детето няма някакви изразени проблеми с никненето на зъбите, не е нужно да се дават лекарства.  Simple Smile

Съгласна съм, имате право. Но поне хомеопатията позволява такъв тип "проба", ако може така да се каже, не е като да се пробва "рутинно" антибиотик например.

# 1 810
Замисляте ли се когато давате Неурофен или Панадол . Те са много по опасни от ШС 5. От както давам на детето соли не вдига висока температура , която да е застрашаваща. Понеже майчиното сърце понякога не издържа и ме кара да се присягам към Неурофена -се сблъскам с абсолютен отпор " не искам, не ми давай тази отрова". Разбира се при зъбобол се наложи насила да дам. Затова пък  таблетиките на солите  ги приема с удоволствие. Уви когато ние бяхме малки не бях запозната с ШС и "изпихме" близките аптеки.
Много точно казано относно  Неурофен или Панадол. Мили мами, когато детето е с температура до 38,5 градуса е добре да взема сол 3, но когато температурата стане над 38,5 градуса, се ползва сол 5. Ако високата температура е съпроводена с втрисане, към сол 5, се добавя и сол 2. Меря температурата постоянно и в момента, в който спадне, спирам сол 5 и се дава сол 3. Т.е. при приема на солите наблюдавам какво е състоянието и ако има промяна, съответно променям и солта. Действието им се е доказало в моето семейство и солите са "уважавани" от малки и големи. Някъде тук четох, че една мама е давала за възпалено гърло сол 3 и не е усетила ефект. За зачервено гърло, освен сол 3, е добре да се взема и сол 8, а ако гърлото е много червено се добавя и сол 4. Силно възпалено гърло (по мои наблюдения), само със сол 3 трудно ще се подобри в рамките на 1 -2 дена. Искам да уточня, че нямам медицинско образование. Но за клетъчните соли съм изчела доста неща - имам в предвид не интернет, а книги на тази тема. От моя опит ще кажа, че солите определено действат, но при някои заболявания ефектът настъпва много бавно във времето, а и за да има ефект е нужно и точно да се прецени коя точно сол да се вземе в дадения случай. И все пак нека се знае, че има сериозни заболявания, за които трябва да се посети лекар, а солите да бъдат като допълнение на изписаното лечение. За малки деца е най-добре солите да бъдат изписани от терапевт, който е МНОГО добре запознат с действието на солите. Пиша това, защото личните лекари (или поне не всички) не са запознати с действието им.

# 1 811
Пили ли сте някоя от солите за акне? Кой номер по-точно, понеже кожата я има в предписанията на 2-3? Доволни ли сте?

# 1 812
СОЛИ ПРИ АКНЕ ЗА ВЪТРЕШНА УПОТРЕБА
Различни клетъчни соли под формата на таблетки, капки или глобули са подходящи за вътрешно приложение при лечение на акне .
В зависимост от конкретните оплаквания могат да се изберат различни соли.
Клетъчни соли Nr. 1 Calcium Fluoratum D12 и Nr. 11 Silicea D12 имат положителен ефект директно върху кожата.
Nr. 3 Ferrum Phosphoricum D12, Nr. 4 Kalium Chloratum D6 и Nr. 14 Kalium Bromatum D12 оказват влияние върху възпалението.
Общия метаболизъм, се повлиява от соли Salze Nr. 9 Natrium Phosphoricum D6, Nr. 15 Kalium Jodatum D12 и Nr. 21 Zincum Chloratum D12.
Тъй като различни видове замърсители влияят върху развитието и хода на акнето, е препоръчително използването на сол Nr. 10 Natrium Sulfuricum D6 поради нейните детоксикиращи свойства.
При наличието на гнойни пустули върху кожата, сол Nr. 12 Calcium Sulfuricum осигурява добра помощ.
Особено силно действие върху метаболизма оказва сол Nr. 21 Arsenicum Jodatum D12 , която като цяло се счита за най-важната сол при лечение на акне. Трябва да се приемат не повече от три клетъчни соли едновременно.
Ако имате непоносимост към лактоза вместо да използвате таблетки, съдържащи лактоза е добре да използвате солите под форма на глобули или капки.

# 1 813
Мога ли сутрин да приемам 10 номер ,на обяд 7 ,а вечер номер 6 или си има строго определени комбинации?

# 1 814
Тъй като различни видове замърсители влияят върху развитието и хода на акнето, е препоръчително използването на сол Nr. 10 Natrium Sulfuricum D6 поради нейните детоксикиращи свойства.
При наличието на гнойни пустули върху кожата, сол Nr. 12 Calcium Sulfuricum осигурява добра помощ.
Особено силно действие върху метаболизма оказва сол Nr. 21 Arsenicum Jodatum D12 , която като цяло се счита за най-важната сол при лечение на акне. Трябва да се приемат не повече от три клетъчни соли едновременно.

Благодаря много за информацията.
Tова като номер 21 ли да го разбирам? Не са ли до 12?  newsm78
Простете невежеството ми, не съм много на "ти" с тези продукти.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт