Шуслерови соли - полезни ли са?

• 886 907
  • 2 312
  •   3
Отговори
# 1 815
Тъй като различни видове замърсители влияят върху развитието и хода на акнето, е препоръчително използването на сол Nr. 10 Natrium Sulfuricum D6 поради нейните детоксикиращи свойства.
При наличието на гнойни пустули върху кожата, сол Nr. 12 Calcium Sulfuricum осигурява добра помощ.
Особено силно действие върху метаболизма оказва сол Nr. 21 Arsenicum Jodatum D12 , която като цяло се счита за най-важната сол при лечение на акне. Трябва да се приемат не повече от три клетъчни соли едновременно.

Благодаря много за информацията.
Tова като номер 21 ли да го разбирам? Не са ли до 12?  newsm78
Простете невежеството ми, не съм много на "ти" с тези продукти.  Rolling Eyes
Допълнителните соли са с номерация от 13 до 27 и все още не се внасят в БГ. Освен тях има още 7 соли открити от Йоахим Брой. Специално сол  №21 е Цинкум Хлоратум.

# 1 816
Мога ли сутрин да приемам 10 номер ,на обяд 7 ,а вечер номер 6 или си има строго определени комбинации?

Обикновено сол 7 се приема вечер.

# 1 817
Мога ли сутрин да приемам 10 номер ,на обяд 7 ,а вечер номер 6 или си има строго определени комбинации?

Обикновено сол 7 се приема вечер.
Благодаря ти!А другите как да ги пия има ли значение?

# 1 818
Варианта сутрин 10 , на обяд 6 и вечер 7 е добър. Предполагам знаете , че се поставят под езика до разтварянето им или пък се разтварят във вода, като водата се задържа в устата.

# 1 819
Здравейте момичета. Бременна съм в 5 г.с. ,но имам болки ниско в корема (понякога доста прорязващи), в момента съм и с хрема та въпроса ми е, мога ли да взимам някакви соли, за да не се разболея по сериозно? Имам солите от 1-ви до 8-ми номер. В понеделник съм на първи гинекологичен преглед и после съм при личния.

# 1 820
Варианта сутрин 10 , на обяд 6 и вечер 7 е добър. Предполагам знаете , че се поставят под езика до разтварянето им или пък се разтварят във вода, като водата се задържа в устата.

Благодаря ви ! bouquet

# 1 821
Пили ли сте някоя от солите за акне? Кой номер по-точно, понеже кожата я има в предписанията на 2-3? Доволни ли сте?
Letter, mama merita е дала много точен и изчерпателен отговор на въпроса ти. Аз бих допълнила следното: ако имаш силно възпалени пъпки, то давай превес на сол 3, като към нея прибавиш и сол 4, сол 9 (ако кожата ти е мазна, то тогава сол 9 наистина е много подходяща). Когато възпалените пъпки отшумят, може или да спреш сол 3, или да я намалиш до 1-2 табл. дневно. Сол 4 и сол 9 остават. Наблюдаваш състоянието на кожата как реагира с тези соли за да прецениш дали това ще са "твоите" соли. Ако изобщо нямаш възпалени пъпки, то тогава можеш направо да пробваш със сол 4 (6 табл. дневно) и сол 9 (до 10 табл. дневно).
  Важно е да знаеш, че ако има гнойни пъпки, временно, докато се изчисти гнойният процес може да спреш сол 9 и вместо нея да вземаш сол 12. След това пак си вземаш соли 3,4,9.
   Наистина е добре да се вземат не много различни соли наведнъж. Това съм го чела, но и установила от личен опит.
   Ако тази комбинация не ти даде задоволителен резултат след около 4-5 месеца, ще трябва да пробваш друга. Трудно е да се определят точните соли само по думата "акне". Защото има различни видове акне, както и различни причини за акнето. Ако например е провокирано от противозачатъчни, не може да се очаква да бъде излекувано от шуслерови соли. Ако искаш пиши малко повече какво е акнето, за да ти отговоря кои соли би било добре да ползваш. Може и на лични да пишеш.
   mama merita е споменала и сол 10. Добре ще е и тя да се включи на даден етап, но засега пробвай тези, които упоменах горе.
   Освен това е добре за кожата на лицето да се ползва и крем от солите, но за съжаление в Бг аптеките не се предлагат такива. Може обаче да ги поръчвате в немски аптеки и сайтове, Те предлагат такива готови кремове и лосиони. Мисля, че тук имаше такава тема - за шуслерови соли от Германия.
 И сега искам да кажа няколко думи от моя личен опит за солите за кожа и коса. Навсякъде се препоръчва сол 11. Понеже аз имам засилен косопад и пробвах сол 11. Но резултат не получих. Тогава реших, че ще ползвам сол 1, тъй като отговарях на абсолютно всички индикации за липса на тази сол. И останах много изненадана от резултата - не само че косата спря да пада, не само че започнаха да излизат нови и здрави косми, ами и кожата на лице и тяло видимо стана по-еластична... Ефект имам и по отношение на други проблеми, по повод на които се спрях именно на  сол 1. Така че ако веднага не улучите "вашата" сол, не се отчайвайте, помислете за смяна с други... 

# 1 822
Здравейте момичета. Бременна съм в 5 г.с. ,но имам болки ниско в корема (понякога доста прорязващи), в момента съм и с хрема та въпроса ми е, мога ли да взимам някакви соли, за да не се разболея по сериозно? Имам солите от 1-ви до 8-ми номер. В понеделник съм на първи гинекологичен преглед и после съм при личния.
Освен хрема и болки, други оплаквания имаш ли? Освен това каква е хремата - бистра, течна, бяла, гъста. Опиши по-подробно симптомите на хремата, както и какво друго усещаш (болки в гърлото, зачервено ли е, болки в гърба или в гърдите, затруднено дишане, наличие на налеп по езика и ако има, то какъв е цвета му. Може и на лични. Също - важно е да се знае дали имаш температура, но измерена с термометър, а не както прави дъщеря ми - пипва се по челото и ми казва, че няма. Но като  я премери, се оказва, че има 37,8 примерно... Ако само те боли корема, може да вземеш сол 7 - 7-10 таблетки, В дебелите книги пише, че е добре при болки да се прави т.н. "гореща седмица", но аз съм я вземала и на таблетки, и пак действа. (Горещата седмица - в 200 мл преварена и охладена, но НЕ студена вода, се разтварят 7-10 таблетки сол 7 и се отпива на МАЛКИ глътчици, като трябва те да се задържат в устата за малко.) Ако ги вземеш на таблетки, то вземи 7-10 таблетки сол 7, по 2 таблетки през 5 минути.

# 1 823
При нервност, напрежение, страх, притеснение, само сол 7 дали е достатъчна. Приемам я от август месец по 3 таблетки на ден. Може ли по повече? Ако сложа една под езика, след колко време мога да сложа още една? Четох, че се използва и при проблеми със съня. Има ли опасност, ако взема 4-5 таблетки да ми се приспи докато работя?

# 1 824
При нервност, напрежение, страх, притеснение, само сол 7 дали е достатъчна. Приемам я от август месец по 3 таблетки на ден. Може ли по повече? Ако сложа една под езика, след колко време мога да сложа още една? Четох, че се използва и при проблеми със съня. Има ли опасност, ако взема 4-5 таблетки да ми се приспи докато работя?
slavena80, няма опасност от сол 7 - 5 таблетки да Ви се приспят (освен ако не сте свръхпреуморена, но тогава и без нея ще Ви се спи). След като я вземате от август не усещате ли някакво подобрение? Мисля, че 3 таблетки не са достатъчни. Ако искате ми пишете на лични. Но все пак: пробвайте следното - сол 2-7 табл дневно, сол 5-7 табл. девно (сол 5 е добре да я вземате до 14 часа най-късно), сол 7-7 таблетки дневно. Добре е да си ги разпределите така че да поставяте в устата 1-2 таблетки, след 15 мин.- пак 1-2 табл. и така. Но е добре сол 5 да е до обед, защото тя действа ободряващо. И помежду солите, пийте много вода или бистри течности.

# 1 825
Здравейте. Искам да попитам има ли комбинация от соли за забременяване. Ние сме с неизяснен стерилитет и с едно бебенце ин витро, но много ми се иска второто да е по естествен начин. Лек ден на всички.

# 1 826
За лечението на Депресивно настроение може да се  прилагат следните клетъчни соли:
Nr. 5 Kalium Phosphoricum
Nr. 6 Kalium Sulfuricum
Nr. 7 Magnesium Phosphoricum
Nr. 11 Silicea

# 1 827
Налични свободни соли 2,7,8 от 400т. , местонахождение Димитровград. При интерес пишете ми съобщение.

# 1 828
Здравейте. Искам да попитам има ли комбинация от соли за забременяване. Ние сме с неизяснен стерилитет и с едно бебенце ин витро, но много ми се иска второто да е по естествен начин. Лек ден на всички.
Соли: 2, 3, 4, 5, 7, 8, 11, 21, 26 (В бг солите над 12-ти номер не се предлагат все още. Вариант е да си ги поръчате от Германия, там са и по-евтини или соли 21 и 26 да ги замените с техния еквивалент от традиционната медицина, а именно: сол 21 - цинк, сол 26 - селен.) Аз бих Ви препоръчала да си намерите добър хомеопат. А колкото до солите от Германия, мисля, че мамите имат доста обширна тема по този въпрос, а ако не намерите темата, пишете пак тук, все някоя мама ще даде напътствия. И все пак мисля, че е добре и да си направите преглед при гинеколог, а също и съпругът Ви да направи една консултация.

# 1 829
За лечението на Депресивно настроение може да се  прилагат следните клетъчни соли:
Nr. 5 Kalium Phosphoricum
Nr. 6 Kalium Sulfuricum
Nr. 7 Magnesium Phosphoricum
Nr. 11 Silicea

Несериозно е да се лекува депресия с шуслерови соли. Разбираемо е желанието на вносителите и продаващите ги да печелят, обаче за развитието на депресията при различните хора има различни причини, а те не се премахват с шуслерови соли. Целта на хомеопатията е индивидуализираното предписание, а такова при шуслеровите соли обикновено НЯМА!  Sunglasses Т.е. винаги се търси причината за проблема - психологическа най-често, но понякога и от преумора, а може и съчетано; конституцията; миазмите...  Sunglasses  Безсънието може да е част от депресията, може да е резултат на друга причина и също изисква индивидуален подход. Ако е просто преумора, може да се пробват шуслерови соли 5 и 7, но е напълно възможно това да не е решение. Винаги трябва да се лекува колкото се може по-дълбоко - който иска, разбира се.  Simple Smile Много хора предпочитат да се тъпчат непрекъснаато с какво ли не, но не и да си разрешат проблемите в главите и душите.  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт