Грижа за косата - 81 - място за всякакви въпроси

• 112 809
  • 705
  •   1
Отговори
# 585
Болзвам кристали на SERI и маска и шампоан с кристали на LineaBio. С кои подобни продукти мога да постигна блясък на косата си? Става въпрос за руса коса... Засега такъв блясък, какъвто искам, съм забелязвала само на по-тъмни коси.

# 586
Здравейте на всички, нова съм във форума  Peace! Искам да попитам (съжалявам ако някъде е написано, но аз търсих и не открих) Къде в София мога да намеря корен от репей (не екстракт съдърждащ се в нещо) и ако може да не се поръчва онлайн, защото вече намерих такъв сайт, но занимавката е много!  ooooh!
Също искам да попитам и за начин на приготвяне (разбрах, че се вари), но също така дали се отмива след това или не, защото прочетох различни мнения. Thinking
Благодаря предварително на отзовалите се! Laughing

# 587
  Андромеда, преди години като ученичка съм си купувала корени от репей смес с коприва /ама корени ли бяха...??? / от ул. Поп Богомил / по в частта към Мария Луиза / ако се спуснеш от Мария Луиза се пада в ляво в една къща / влизаше се в двора и от зад имаше една добра козметичка и имаше аптека пред кабинета. От вън имаше табела, но как се казваше.... много "ШЕ"", дали още съществува, не знам. Мисля, че не би било проблем да се поръча и в близката аптека. Аз когато взимам билки си ги поръчвам в аптеката от която пазарувам, ако ги нямат. Или във всяка билкова аптека. Това не са специфични билки, че да липсват в мрежата.
  Дълго време съм се обливала с тези билки и не ги отмивах Оставях косата да изсъхне с тях. Добавях и по 2 с.л. / на около 500мл. варени билки/ оцет, но сега бих слагала лимон, защото тогава имах чувството, че мириша и на околните, въпреки че те твърдяха, че няма такова нещо.

# 588
Здравейте на всички, нова съм във форума  Peace! Искам да попитам (съжалявам ако някъде е написано, но аз търсих и не открих) Къде в София мога да намеря корен от репей (не екстракт съдърждащ се в нещо) и ако може да не се поръчва онлайн, защото вече намерих такъв сайт, но занимавката е много!  ooooh!
Също искам да попитам и за начин на приготвяне (разбрах, че се вари), но също така дали се отмива след това или не, защото прочетох различни мнения. Thinking
Благодаря предварително на отзовалите се! Laughing
Почти във всяка хоманна аптека има и щанд с билки.
Аз си го купувам от там и е на тази фирма:
http://www.bilec.net/manufacturer/2/bilek.html?page=5&view=list&page=5

Питаш за начина на приготвяне ,но никъде не споменаваш за какво ще го ползваш.
Ако е за косопад,аз го заливам с ракия да престои поне 14 дни и прецеждам.
Потапям памук или тампон за почистване на грим и мажа корените на косата 2,3 пъти седмично.
Хубаво масажираш с пръсти и оставяш косата сама  да си изсъхне.Не се мие косата след тази процедура-губи се ефекта от нея,ако я измиеш
Дано съм ти била полезна!!

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 17:24 от lilenceto

# 589
Здравейте на всички,

От дълго време издирвам една безамонячна боя - Solaya на Kerasoin. Не съм сигурна дали верно съм написала марката. Мисля, че е френска.
Откакто си боядисвам косата е с тази марка, но от около година и нещо не мога да я намеря в Благоевград. Или са я спрели от производство или не я внасят. Пробвах какви ли не безамонячни след това, но само ми слепват косата и не мога да понасям. Започна и да капе. Експериментирах и с амонячна (някаква професионална), но не съм доволна.
Тук сте доста осведомени по въпросите за косата yes и се надявах да ми помогнете в търсенето. От къде мога да си поръчам или купя такава боя?

Благодаря предварително!!!  newsm03

# 590
Tonichka, lilenceto и двете ми бяхте много полезни, благодаря!  
Не, не ми трябва за косопад имам дълга и гъста коса, но искам да стане малко по-дълга, още 1 педя горе-долу за да е до кръста! (Значи само да го сваря и готово Confused да го оставя ли да преседи?)

И разбрах, че корените от репей подпомагат растежа, а и за подхранване все пак, защото не е химия, а си е чиста билка Simple Smile   Peace

Значи да слагам с тампон в косата? Не може ли с пулвелизатор да пръскам?
Четох, че е отровна, има ли специфичен начин на варене и т.н., т.е. опасно ли е  Thinking ?
И може ли всеки ден да пръскам в корените или след къпане да го правя, въобще честотата на нанасяне?
И послеееден въпрос - има ли наистина ефект?  Grinning

Извинявам се за досадата, но ще радвам да ме просветлите с опита си и няма да разпитвам повече ! Laughing Grinning Wink

П.П: вече си го поръчах от аптеката  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 23:39 от Андромеда

# 591
А ползвала ли си на Bilka тоника за коса, в него също има разни билки?

# 592
аз ползвам тоника на BILKA и съм много доволна.Косопада спира от него.Доста се 4удех дали да го взема ,защото не вярвах 4е нещо от 3 лв може да помогне,ноооо ето 4е съм грешала.Взех си и шампоана на Билка за косопад и двете в комбинация трпят рибата.По добри са от всякакви бърко4и  против косопад.(Поне за мен,де)

След двумесе4но пиене на биотин(всъщност този дъв4ащия) искам да съобщя най-отговорно 4е резултатът е НУЛЕВ Laughing
Нито ми порастна ,нито нещо се промени.Явно трябва да взема битон на друга марка.
Междудургото успоредно с него взимах и ревалид   и пак нищо.
Здраве да е!Ве4е съм я оставила на произвола !Ако иска да расте -да расте,ако не....майната и!Писна ми само да се нервирам #Cussing out

# 593
  • в 1001-та нощ
правилно -  Hug - трябва да се успокиш малко и да спреш да се взираш -  Hug - нервите не помагат  Peace

а беше споменала за друг проблем - свързан с това - там действаш ли?

# 594
  • Somewhere far away
За кой тоник на Билка по точно говорите? Този с ореха или ..някой друг? и дайте снимка направо за по-лесно.

# 595
стимулантът на Икаров, нанасян като маска за доста часове, след колко нанасяния дава траен резултат

# 596
Онзи другия проблем хептен се е влошил (ходих онзи ден на преглед).Май трябва да взема мерки.

Ето този е на Билка

# 597
Казах, че искам Билка, не Химия.......... Simple Smile
Все пак, ако някой може да отговори на въпросите ми, ще съм благодарна!!! Heart Eyes

# 598
elssssss,най-много да си радразниш скалпа с тази сода.Аз съм чела из разни статийки да я дават да се ползва от хора с мазна коса,но не съм п робвала никога.

мерси много   bouquet тя моята коса е мазна и не искам вече с тези шампоани..искам нещо домашно..някой да е пробвал нещо, нека сподели, моля

# 599
стимулантът на Икаров, нанасян като маска за доста часове, след колко нанасяния дава траен резултат

След николко. Стимуланта не дава траен резултат, пък и не знам какъв резултат търсиш, но когато спреш да го ползваш, и резултата, какъвто и да е, постепенно ще изчезне.

Общи условия

Активация на акаунт