Грижа за косата - 81 - място за всякакви въпроси

• 113 080
  • 705
  •   1
Отговори
# 75
  • София
и на мен мерц, като състав ми харесаха, а съдържат и желязо, за разлика от повечето други  Peace

доста време пиеш фитовал? как ги усети?

Ще търся сега шампоан и още един стилизант за обем да видя как ще е. Ще търся нещо с кератин или други протеини - записах си ги от другата тема.
как точно протеини ще ще направят обем; уплътняване - да, ако продуктът е качествен и концентриран, за да се получи натрупване  newsm78 но обем?

ако и ти е суха косата - внимаай с тях, но непроф. продукти не са така концентрирани - може и да не ги усетиш

прогестогела - с втриване в скалпа ли?
почиваш и от него?

за фитовала - Намаля ми  косопада, но малко. Кожата на ръцете ми се подобри - имам студова алергия. Косата расте много, но тя и миналата година така ми растеше. Прогестогела - втривам в скалпа, да, и след час мия. Почивам дотолкова, че първата част от цикъла слагам по-рядко, а във втората слагам почти всеки ден. Големи почивки не правя.

За протеините - ще търся продукти с тях, но дали ще намеря...?
Ако не намеря ще взема шампоан за обем, пък ще потърся спрея с кератин...не помня на коя фирма беше....биофарма май...?

# 76
Хубаво, няма да си втривам от маската в корените, защото имало силикони и те ще запушат порите, но силикони има и в шампоаните, при това в доста от тях  Laughing
И тях ли да не си ги втривам в корените?  Joy
Ей, B & C , пак си контра ти Laughing  Ама сякаш удоволствие някакво ти доставя на всяко второ /ако не и на всяко/ мнение, което напише някой ти да кажеш обратното! Това си е талант Laughing Каква зодия си ти Peace

Не във всички шампоани има силикони! И затова се препоръчват по- дълбокопочистващите шампоани от време на време точно за да се отмият, ако има натрупани силикони. А пък друг е въпросът, че в маските примерно сигурно има доста повече като количество силикони, отколкото в един шампоан, съдържащ ги.
Аз казвам от опит - ако си сложа купена маска /със силикони/ и в корените, на следващата сутрин вече са омазнени.

# 77
  • в 1001-та нощ
и дори да има силикони са в много по-малка концентрация  Peace

# 78
Какъв е този прогестогел?? На времето нямаше ли ампули прогестерон, които се използваха срещу косопад, чрез втриване в скалпа??

# 79
Според мен B&C e зодия близнаци.

# 80
  • в 1001-та нощ
ха ха, бившето ми гадже - точно като нея беще пълна контра на всичко...самонаричаше се "отрицател"  Mr. Green и е близнаци Wink )) ; но всички други близнаци, които познавам не са  Hug

Gia Mari Carangi, такава е идеята - прогестогелът е прогестеронов продукт в гелобразна форма, за приложение при прогестеронов дефицит; който в случая се ползва, чрез втриване в скалпа, но не е предназначен за това  Peace

# 81
  • България
записвам се че ви изгубих.ще наваксам с четенето.
мазах си косата със зехтин,но някак си я чувствам мазна след измиването с шампоан!

# 82
Не разбирам защо решихте, че не съм съгласна с вас?  newsm78
Сега остава да ми спретнете и някой хороскоп според зодията - НЕ, не съм близнаци.  Rolling Eyes
В доста от шампоаните има силикони, в едни по-малко, в други повече и според мен това трябва да се знае.

# 83
Много ви моля - не разваляйте хубавата тема Hug   

# 84
Добре, а ще ми обесните ли кога се нанася, и защо трябва да се съобразявам с цикъла..и колко струва?, Преди 2-3 години търсих такива ампули, и ми  казаха, че вече не ги продават по аптеките. А съм чувала че от една ампула прогестерон ти спира косопада.

# 85
  • София
Хормон е затова трябва внимателно да се прилага.
В първата половина на цикъла по принцип прогестерон не се взима, а само във втората когато е необходим. Особено ако си под 35 години. След 35 рязко намалява в женския организъм и може по често да се мажеш. Слага се в корените, или там където кожата на тялото е много тънка - не повече от 5 см. - има си линийка. След час косата се измива. Хормоните проникват много добре през кожа и се усвояват добре. Прогестогелът е съставен от естествен прогестерон от див ямс - ако не бъркам. Слаган в корените блокира действието на тестостероните във фоликулите.
Цената - около 8 лв.

Това е, което помня от темата за наситените мазнини.....Simple Smile

# 86
  Ама да се блъскаш със хормони... това вече не трябва ли да е съгласувано със специалист. Аз съм много против  Naughty  Момичета, моля ви, не правете всичко, за което чуете...

# 87
Хормонално САМОлечение - не Naughty Хормоналния баланс на организма е много деликатен и нарушаването му може да доведе до сериозни здравословни проблеми.
Ако смятате, че косопада ви е хормонален - много лесно, бързо и евтино(за хората с осигуровка) се изследват и вече след това може да се обсъжда терапия с док. Ами ако се окаже че не е имало хормонален проблем, а е възникнал след примането на подобен продукт?

B & C силиконите в шампоаните са доста по-малко отколкото в маските, престояват по-малко и се отмиват от по-силен и в по-голямо количество детергент.

За слагането на маска в корените и омазняването - не че реално се засилва омазняването, просто такова е усещането, защото коста е омекотена веднъж от маската, и втори път - от естествения себум, чиято роля е точно такава, но понеже той не достига пълноценно до дължините, маските се нанасят там за да дадат такъв резултат.

# 88
Момичета, днес в три аптеки питах за Биотин, имаше го само в едната и аптекарката отказа да ми го даде, защото срока му на годност изтичаше след един месец. Не очаквах че е труден за намиране. Вие имате ли проблем с намирането му?

Иначе да споделя, че вече имам две направени маски с маслата от жожоба, гроздови семки и бадемово, плюс малко Тривитаминол, и косата ми стана доста по-мека, макар че има още какво да се желае. Продължавам и с втриването на лосиона на Фитовал за косопад, но засега не мога да кажа дали има ефект. Косата ми все още пада доста.

# 89
Ох съжалявам за въпроса,но.....нямам наистина време да чета назад,затова искам да питам някой ползвал ли е лосиона с кератин на Био ойл?? и ако да,да сподели мнението си  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Предварително благодаря   bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт