Грижа за косата - 81 - място за всякакви въпроси

• 113 858
  • 705
  •   1
Отговори
# 225
Анч , не мисля, че си луда! Брат ми също си мие косата всеки ден и знам, че е побъркващо понякога. Сега се сетих какво си беше купил, откакто го ползва пак си я мие често, но поне не всеки ден, а през ден.
Ето това е http://bg.strawberrynet.com/haircare/schwarzkopf/bc-hair-scalp-d … oo/101139/#DETAIL Не знам дали някой го е ползвал, но може да го пробваш Peace Пише Дълбоко почистване преди шампоан пилинг (лечение за мазен скалп) - това с преводача на Google. Ползва се като маска, но само скалпа мажеш, стоиш 5-10 мин. и после миеш с шампоан както обикновено.

# 226
от колко време ги пиеш и кой ти ги препоръча?
Пия ги от три дни, никой не ми ги е препоръчал сама реших да ги пробвам.

# 227
    Анч, точно това имам в предвид. Моя приятелка си мие и суши косата всяка сутрин преди да тръгне на работа. Косата и е в добро състояние, нeцъфтяща и видимо здрава. Просто от това се нуждае, тъй като и се омазнява и обезформя. Това, че аз мога си позволя да я мия на 3-4 дни не смятам, че ме прави нехайна  Laughing Но темата тръгна от съвсем друг въпрос. За мен е приключена. Ще повярвам и този път, че тук никои не иска да обиди друг, а просто не броят до 10 преди да пишат  Wink  Понякога и аз пиша на един дъх, но имам навика да препрочитам преди да натисна "публикувай" и като открия нещо не редно, което смятам, че ще засегне някой просто не го поствам. Не защото ми липсва смелост, а защото темата не е създадена за това. За тази цел има "Изпрати лично съобщение на този потребител."

# 228
BelleCarina не се продават в България, но пък сайта доставя и е лесно и евтино да поръчаш. Ако не те устройва все пак, ако искаш пусни линкове към състава на други такива добавки които има в БГ да ги обсъдим кои най-си струват.

*sapunci* по-дълги, по-гъсти, по-дебели и тъмни няма да станат косъмчетата по тялото. Аз разлика никаква не съм забелязала. Имам позната, на която всички косъмчета растат изключително бавно и примерно се бръсне 1 седмично, защото повече просто няма нужда, след добавките почна да се бръсне всеки 3 дни, защото й растат вече малко по-бързо.

man4e1981 първо, всички такива добавки трябва да се пият по 3 месеца, и ефект чакай поне след 1. Второ, по състава. Не са традиционните витамини за коса - нямат Бкомплекс, нямат аминокиселини (говорихме по-напред че аминокиселините са важни в случая) нямат цинк, нямат микроелементи, освен селен, нямат биотин ит т.н. и т.н. За сметка на това имат няколко масла, богати на GLA(гамалиноленова киселина), която е много хубава и важна за тялото, но реално няма да има голям видим ефект върху косата newsm78 ВИтамини А и Е, и Д, коензим Q10 който е в много малка концентрация и няма да де особен ефект, лутеина е за усвояване на другите няма пряка връзка...Та, в заключение, интересна добавка, но не е специализирана за коса, ще даде ефект повече при кожата, който ще е видим по-скоро при хора с кожни проблеми като псориазис и дерматити, и като общо добро състояние на организма(особено заради Вит Д, сега зимата) Ноктите ти няма да растат по-бързо и по-твърди, косата няма да расте по-бързо и по-здрава. Надявам се не е много скъпа...
П.п. не съм ги пила лично, ако не стана ясно от поста ми, коментирам само това, което са дали като състав по принцип. Мога да ти пусна линкове за ГЛА, ако ти се чете, да видиш какво точно вземаш най-вече.

aventita Балчо. Peace

deni_val ако сравниш маслата на Икаров с тези на други фирми, особено такива, които упоменават начина на добиване (което е най-важното за качеството на маслата) ще видиш доста голяма разлика  и тези на ИКаров ще ти се сторят 'умити'. Не го казвам по принцип, а защото съм правила такова сравнение.

Темата за миенето на косата по някаква необяснима причина прави всички съфорумки доста докачливи Wink В темата, която някой беше пуснал преди време даже се вихреха доста грозни страсти и определения, не знам защо...Та, в крайна сметка, да си кажа и аз на две на три - миенето е строго индивидуално и зависи от нуждите на косата, и определено няма общовалидни правила 1,3,5 пъти седмично - косата не трябва да се премива, както и не трябва да се стои с мръсен скалп, защото и двете са  еднакво вредни, и всеки за себе си трябва да прецени какъв е оптималния вариант.
За регулиране на себума по естествен път, маслото от чаено дърво е много добро, та в тази връзка моя 1/2 има проблем  с омазняването на скалпа и много харесва шампоана с чаено дърво на Пол Мичъл.

# 229
MissNellie,благодаря за отговора.Аз редовно си поръчвах от чужбина до момента в който от пощата(така мисля)ми свиха една пратка от ягодка и от тогава избягвам.Да не говорим,че се изнервям почти всеки път като ходя при пощаджийките,така че като свърша с Геритамина ще взема нещо пак от БГ,ноо "по-интересно" Wink

# 230
Аз за сега само на Икаров съм ползвала и съм доволна. Иска ми се да пробвам и други, но не видях стимулант за коса на друга фирма, а аз най-вече това си търся. Очаквам предложения Wink

# 231
Относно различните видове масла аз се изпуснах един път без бадемово и пратих гаджето ми да ми купи, той понеже не намерил на Икаров купил на "Евтерпа". И извода беше: Икаров - 55ml (2лв.) - "Евтерпа" - 10ml. (2.50лв); разлика никаква, освен че това на "Евтерпа" има някаква миризма, иначе вършат една и съща работа  Wink но на мен лично ми е по-изгодно това на Икаров защото слагам горе долу 4 пъти от него, а от другото сложих няма и 2 пъти  Crossing Arms аз съм си доволна от Икаров и ще си продължа да ползвам маслата му  Peace но това си е лично мое мнение Simple Smile

Да се включа и аз по въпроса с миенето - мия косата си през ден по 2 основни причини - 1. Правя маска през ден; 2. Косата ми по природа е мазна (така че дори и да не правя маска тя се обезформя и се омазнява Laughing) а вече когато излизам и съм и сложила един тон лак за коса или нещо др няма как да не я измия.  Peace

Ето това е http://bg.strawberrynet.com/haircare/schwarzkopf/bc-hair-scalp-d … oo/101139/#DETAIL Не знам дали някой го е ползвал, но може да го пробваш Peace Пише Дълбоко почистване преди шампоан пилинг (лечение за мазен скалп) - това с преводача на Google. Ползва се като маска, но само скалпа мажеш, стоиш 5-10 мин. и после миеш с шампоан както обикновено.

Ауу това е доста примамливо бих го изпробвала ако наистина има ефект ще е страхотно облекчение за хората с прекалено омазняване Laughing

# 232
Аз за сега само на Икаров съм ползвала и съм доволна. Иска ми се да пробвам и други, но не видях стимулант за коса на друга фирма, а аз най-вече това си търся. Очаквам предложения Wink

Това- http://khadi.helfy.bg/maslo-stimulirashto-rasteja-na-kosata и това- http://khadi.helfy.bg/maslo-amla-bringaraj бяха коментирани в една друга тема и момичето, което ги ползваше беше доволна. И аз като свърша с аргана и кокосовото смятам да ги пробвам, защото състава им ми хареса. Е, цената не е като Икаровите, но предполагам и качеството е много по- добро.

# 233
Хм, 30 лв. за масло, чиито съставки мога да си купя по 2 лв.... мнее мерси Peace
еxtasy_kn , брат ми вече не може без него. Но ако има и други, които са го пробвали, нека споделят мнение Wink

# 234
някой писа по-нагоре за масло на клоран polysianes. може ли нещо по-подобно как се ползва

# 235
man4e1981 първо, всички такива добавки трябва да се пият по 3 месеца, и ефект чакай поне след 1. Второ, по състава. Не са традиционните витамини за коса - нямат Бкомплекс, нямат аминокиселини (говорихме по-напред че аминокиселините са важни в случая) нямат цинк, нямат микроелементи, освен селен, нямат биотин ит т.н. и т.н. За сметка на това имат няколко масла, богати на GLA(гамалиноленова киселина), която е много хубава и важна за тялото, но реално няма да има голям видим ефект върху косата newsm78 ВИтамини А и Е, и Д, коензим Q10 който е в много малка концентрация и няма да де особен ефект, лутеина е за усвояване на другите няма пряка връзка...Та, в заключение, интересна добавка, но не е специализирана за коса, ще даде ефект повече при кожата, който ще е видим по-скоро при хора с кожни проблеми като псориазис и дерматити, и като общо добро състояние на организма(особено заради Вит Д, сега зимата) Ноктите ти няма да растат по-бързо и по-твърди, косата няма да расте по-бързо и по-здрава. Надявам се не е много скъпа...
П.п. не съм ги пила лично, ако не стана ясно от поста ми, коментирам само това, което са дали като състав по принцип. Мога да ти пусна линкове за ГЛА, ако ти се чете, да видиш какво точно вземаш най-вече.

Благодаря ти много.   bouquet И между другото ползвам точно това масло в момента и съм адски доволна http://khadi.helfy.bg/maslo-stimulirashto-rasteja-na-kosata толкова мека и жива не ми е ставала косата /с доста дебел косъм съм/.

# 236

Това- http://khadi.helfy.bg/maslo-stimulirashto-rasteja-na-kosata и това- http://khadi.helfy.bg/maslo-amla-bringaraj бяха коментирани в една друга тема и момичето, което ги ползваше беше доволна. И аз като свърша с аргана и кокосовото смятам да ги пробвам, защото състава им ми хареса. Е, цената не е като Икаровите, но предполагам и качеството е много по- добро.

Откъде взе аргановото масло?

Сега последно взех маска на Shu Uemura, която съдържа black cumin oil /масло от кимион/ - нещо нечувано за мен досега. Ако някой някъде забележи такова масло, моля да свирка

Всъщност намирането се оказа доста бързо

http://www.zdravoslovno.biz/%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%A3%D0%A0%D0%90 … /flypage.tpl.html

# 237
Люляковa, изпробва ли маската?

# 238
Да, точно щях да пиша в другата тема  Grinning

Толкова опияняващо и натрапчиво хубаво мирише, че ми замъти мозъка да бъда обективна. Взех си маската за омекотяване, ето тази -

http://www.feelunique.com/p/Shu-Uemura-Art-of-Hair-Shusu-Sleek-S … atment-Mask-200ml

Съдържа някакви силикони, инфрмацията ми е била грешна явно, защото четох състава.

Нещо от рода на олео релакс е, но като че ли ми харесва повече, въпреки че един път ползване не ми е критерий. След нея сложих порядъчно от мароканското масло и резултатът е коса като от рекламите, още повече че я и изсуших търпеливо - гладка, лъскава, здрава, като коприна. Смятам да ползвам само в тази комбинация.

Ако някой се чуди за мароканското масло, то е примес на масло от арган и силикони -

http://www.lookfantastic.com/haircare/treatments/damaged/morocca … atment-100ml.html

# 239
  Люляковa, ползвам ето това- http://edenallurebg.com/hair.html . Взимам го от дистрибуторката за София, която познавам лично. Мога да ти дам телефон ако те интересува. Аз освен за маска в корените го ползвам и за лицето и за заместване на кристалите на влажна коса. Втора опаковка ползвам и съм много доволна.

man4e1981, колко време ползваш маслото на khadi и колко често? Много ли е мазно? И от тази сайт ли го поръча?

Общи условия

Активация на акаунт