Грижа за косата - 81 - място за всякакви въпроси

• 114 390
  • 705
  •   1
Отговори
# 210
Тази маска е страхотна - наскоро я изхабих. Беше ми от около 2 години - много е икономична (а аз съм с коса до кръста и цапам без да пестя Laughing) След нея косата е мека и лъскава, аа.. и няма заплетени краища. Определено е добра! На мен ми харесват и другите от серията - ползвала съм с чесън, плодовата и тази с кокосово масло. Последната най-много ми харесва Peace
П.П. Всички миришат страхотно Wink
продават ли се в БГ тези маски?

# 211
Да, в салоните, които работят с тях.  Peace

Момичето, което ще ми даде за проба също е възхитена от тази маска, аз си имам обаче и форума и знам, че мога да събера мнения и оттук.   bouquet

# 212
Анч, аз съм вманиачена на тема коса и затова моля не се връзвайте  Laughing

Преди няколко години съм взимала Храната за коса на Уна 1000 мл, но я ползвах точно 1 път. Абсолютно никаква работа не ми свърши, дори не можех да се среша с нея. Леки ми идват подобен род маски, но ако нямате особено проблемна коса, мисля, че ще е ОК

В Пловдив съм взимала от магазини Зара

# 213
Аз си ги взимам от фризьорката ми, която ми каза, че точно тази с витамините е най-харесвана и продавана. Мисля, че във всички фризьорски салони ги продават, или поне тези, които работят с продукти на тази марка. По магазини не съм ги виждала.
Люляковa , и на мен косата ми беше в много лошо състояние преди. Сега е значително подобрена, но не мога да кажа, че е от маската, защото я хлепам с какво ли не Laughing
И само да се оплача, че не можах да намеря по аптеките лосиона с орхидея на Bio Oil, май ще се ходи до Вазов.

# 214
моята коса няма проблеми по дължината, не цъфти, но понякога се изсушава и бих пробвала маската, но явно ще срешна трудности с намирането й, тъй като се подстригвам два пъти в годината
ако нямате нищо против пишете ми на лични в кои фризьорски салони в София я придлагат и на какви цени  Simple Smile

# 215
  • в 1001-та нощ
Tonichka, аз много, аам многоотдавна не ползвам лак, основно го ползвах да фиксирам фирма след стилизиране, когато бях с къса коса - й вкарвах обем и я рошвах и за да стои във въздуха и стърчаща - в началото (смятай 2003г  Mr. Green) ползвах пяна- но н аизсушена коса, после минах на гел - но не за приглаждане, а за оформяне и вакса с много оскъдно количество лак за накрая - просто няколко впръсквания, така, че после мога да прокарам пръсти и да я среща - без да скубе

като си взема другия комп мога да изровя снимки - винаги са ме питали как успявам винаги да съм с прическа- все едно излизам от салон, а истината е, че не ми отнемаше повече от минутки  Peace

сега с дългата коса ми е друго - но мисля, че са приглаждането на косъмчета - може да пробваш с малко гел - наистина много малко е нужно - приглажда и фиксира и понеже в е косата - н асутринта само с леко влажни ръце - без нов гел - приглаждаш и постигаш същия ефект

като бях с къса коса я миех през ден; сега пак го докарах до рози ритъм, единствената причина да избягвам миенето е боята - да не пада много, че да я боядисвам по-често ми е по-нещадящо; но през ден не го имам за рядко миене; да не говорим, че също и формата се губи, а моята сега оредя след раждането и докато израсте новаат ми е мъчно да я гледам; знам, ченяам какво да направя и се примирявам  Tired

# 216
Дени, права си, косата ми наистина беше в ужасно състояние   bouquet

Но преминах към по-висок клас марки и постоянно търся нови и нови неща, които не съм пробвала. Но най-важното е, че спрях агресивното изрусяване.

# 217
Люлякова, аз не се връзвам и засягам. Лично аз мия косата си всеки ден, мазна е, да. И не, нямам никакви здравословни проблеми. С тънък косъм е и не е гъста. Просто съм се изморила да обяснявам, че няма да нося косата си вързана само и само да не излизам от стереотипа "Мийте косата си два пъти седмично".

На мен ми трябва нещо силно мисля. Освен, че я мия всеки ден, също изсушавам с четка и сешоар. Ще взема за проба, защото това кило маска няма да има какво да го правя, ако не ми се понрави.  ooooh!

# 218
Аз, тъй като нямам възможност да си купувам от скъпата козметика (гладна студентка, харчеща парите на мама и тате, все още hahaha), гледам да си взема нещо средно, не от най-евтините. Действат, но със сигурност доста по-бавно от скъпите. Сега се мия с шампоана Pregaine - много съм доволна. Маски имам няколко вида, редувам ги. Разни терапии с отмиване също се мотат из банята, та и тях ги редувам с маските. Балсами сега имам 2 - един от Ейвън и този на Нивеа http://www.nivea.bg/products/show/31099
Косата си я мия на 3-4 дни и не ми се омазнява, не я чувствам и кой знае колко мръсна, защото всеки ден си я пръскам със спрейове (предимно на Elseve). Не знам колко е полезно или вредно, но косата ми се чувства добре. Балсамите без отмиване не ми се нравят. По едно време пръсках и хининова вода, но ефект не видях. Кристали - задължително след всяко миене. Маски с разни масла също правя от време на време.
Бях чела, че не е хубаво толкова много химия, че травмирала косата, но аз не мога без тези продукти Peace
anbibian, можеш да питаш в най-близкия салон. Цената беше около 12-15 лв., което си е нищо за такова количество маска. Но това става въпрос за Димитровград, тук може да е по-скъпа.

# 219
Но в крайна сметка става въпрос за лична хигиена. Никакъв грим, никакви дрехи и парфюми не важат, ако косата не е чиста  Peace

Съгласна!Аз мия косата си всеки ден.Сменям си дрехите всеки ден.Парфюмчето също.
Имам много хубава и здрава коса,постоянно ме питат как я поддържам.
Немиенето не е от опциите Peace

# 220
Здравейте. Искам да Ви помоля да ме насочите към конкретни марки растителни масла (и магазини в София, ако може), различни от Икаров, но може би да не са био, защото ще ми дойдат скъпи. Искам да ги използвам за маски за косата и за лицето, а тези на Икаров не ми вдъхват доверие. Благодаря предварително

# 221
Защо не ти вдъхват доверие Икаров-ите? newsm78

# 222
  Значи за миенето, както вече споменах за мен една нормална коса, като моята смятам, че на 3-4 дни миене си е напълно нормално. А това с вмирисването е доста деликатен момент. На мен не ми се налага да готвя и вършея в къщи, все още. Ако съм била на вън това е друг въпрос. Мия косата си дори и да се прибера сутринта и след като се наспя повтарям процедурата по- обстойно. Винаги ми се е носила слава, че имам прекрасна коса и този спор малко ме обижда. Дадох пример с това, че косата ми издържа и е свежа, не сплескана и ВМИРИСАНА една седмица, за да обясня, че не съм веща по въпроса с омазняването, но все пак се опитвам да разсъждавам върху проблема при някои момичета. Пак намерихте начин да развивате тема. Явно тези които нямат щастието да имат нормална коса и скалп се позасегнаха и по евтин начин се оправдават. Извинявайте ако съм засегнала някой.

Като цяло, различни хора, различни идеали. Дайте да уважаваме мнението и на останалите и престанете с тези контри. Темата не е създадена за надцакване. И аз съм вманиачена в косата си от 5-ти клас и вече 13 години поддържам дълга и здрава коса. Хайде да знам как се прави. Когато не съм съгласна с някое мнение просто не го коментирам, защото смятам, че това което за мен не е правилно и не ми се нрави, за друг е идеалния вариант. И аз мога да оспорвам много въпроси, но възпитанието ми не го позволява... пък и само за спорта ...?????

# 223
Именно! И аз се учудих на тези, които казаха, че като не си миеш косата всеки ден, едва ли не не се поддържаш.  Stop Не всички имаме нужда да си я мием всеки ден, просто не ни се омазнява, или поне не толкова бързо. И това не означава, че не се къпем, не си сменяме дрехите и парфюма всеки ден  Peace

# 224
Аз не се обиждам, че косата ми се омазнява твърде често! За мен също би било по- добре да не е така, но нека не забравяме, че не ние избираме как и какви да се родим.  Peace И не се заяждам с никого. Нека всеки мие косата си, когато си сметне за добре, но пък ми и омръзна да ме сочат с пръст и убеждават, че съм пълно ку-ку и как мога да я мия всеки ден, как си влошавам положението. Е, не е така.

На Балчо маслата са по- добри ми се струва от тези на Икаров. Имат асортимент. Купувам ги от супера. http://magazin-kozmetika.com/objects.php?cid=5

Общи условия

Активация на акаунт