Грижа за косата - 81 - място за всякакви въпроси

• 114 048
  • 705
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
от каквото и да е прието през устата - израсналата вече коса няма да стане по-хубава, има шанс да се повлияе на тепърва израстващата  коса

за да се повлияе на вече израснала коса - продукти за третиране на косата - външно  Peace
Една проятелка ми се беше оплакала, че след пиенето на подобни витамини за растеж на коса, цялото й окосмяване /крака, ръце,т.н./ се е повлияло и са почнали да растат по-бързо и буйно. Това възможно ли е изобщо да се случи?  newsm78 newsm78

# 196
  Как един продукт създаден за коса, кожа и нокти няма да им действа  Laughing Laughing  Аз пък например съм много против синтетичните витамини и ако реша да пия добавка, то това ще е нещо с по- малко съдържание на "найлонови" витамини. Въпрос на разбиране. Ама недейте да твърдите, че са некачествен продукт. Преди години съм пила Ревалид и шампоана съм ползвала и изобщо не мога да ги похваля или да кажа нещо лошо. Просто никакъв видим ефект.Нито по- дълга ми стана косата, нито по- лъскава и здрава.
  Мария-Магдалена  , заинтригуваме с тези маски, защото и аз балсам не ползвам, колкото и пъти да си мия косата (обикновено 2 пъти в седмицата) . Сега се снабдих отново с Кeune, защото съм им голям фен и имам още от маската на Lakme и ги редувам, но като свърши Lakme- то ще трябва да взимам нещо, за да ги редувам.

търсих я в интернет не намирам нищо за жалост  Sad произведена е от космофарма това мога да ти кажа етикетчето се е изтаркало от водата  Grinning но ще питам фризиорката си скоро ще ходя при нея и ще ти пиша после подробности

# 197
Аз лично съм го пробвала сухия на Клоран и не съм видяла този продукт да е проблемен. Ползвала съм го в екстремни ситуации, когато трябва да излезна навън, а косата ми не е изрядно чиста. Вече никога не се оставям да излизам дори и с леко мръсна коса, а винаги чиста.  Много жени си мият косата през 5-6 дни, за мен това е "запушен скалп".

И какво трябва да значи "запушен скалп"? Искаш през ден да се мие косата ли? Много е приятно, няма защо.. на мен ми писва да ми е толкова мазна косата и като отида на тренировка и като се изпотя и трябва да се къпя.. :X И едва ли не идва така, че трябва да я къпя всеки ден. И вече ми писна наистина до толкова, че като мине ден и като видя, че се омазнява и я накъдрям с желатин, не с пяна за коса, защото ми нацъфтява косата от нея, а точно с желатин, даже ефекта на мен повече ми харесва. По-сложничко е с намачкването на косата, но за сега не съм видяла обратен ефект и мисля да продължавам докато косата не свикне поне през два дни да я къпя Wink Аз преди няколко години на седмица по два пъти я къпех, даже и по-рядко се е случвало, не се омазняваше ама.. на.. вече не е така, за съжаление:/

# 198
  • в 1001-та нощ
от каквото и да е прието през устата - израсналата вече коса няма да стане по-хубава, има шанс да се повлияе на тепърва израстващата  коса

за да се повлияе на вече израснала коса - продукти за третиране на косата - външно  Peace
Една проятелка ми се беше оплакала, че след пиенето на подобни витамини за растеж на коса, цялото й окосмяване /крака, ръце,т.н./ се е повлияло и са почнали да растат по-бързо и буйно. Това възможно ли е изобщо да се случи?  newsm78 newsm78
спомянм си, че също се интересувах от това преди време и отговорът беше отрицателен, при мен няма гора от косми - все още  Hug но ако се приемат лекарства на хормонална основа, вероятно ще има отражение  newsm78

ще добавя тези опции в анкетата или ще пусна нова

# 199
  Момичета явно не се разбрахме нещо, както и да е  Hug

Аз не съм много на ясно с омазняването. Моята коса я мия на 3-4 дни и то за да оформя къдриците си иначе се обезформя. Тази седмица съм я мила последно в Неделя  Laughing и понеже се случи Четвъртък и Петък да ходя с рибена кост, днес съм вързана и ще се изкъпя утре- направих ги 7 дни и грам помен от омазняване няма. Даже ми е мекичка. Та мисълта ми е, дали не може омазняването да се тушира с масло от гроздови семки или други изсушаващи компоненти- мед, хума. Не знам дали и това не би помогнало- http://www.zoya.bg/%D0%95%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0 … B%D0%BA%D0%B8.484  Решила съм да го пробвам, хареса ми съдържанието , но още не съм го поръчала. Естествените съставки обикновено не лекуват, а балансират проблемите. Затова са полезни за всякакъв тип, а не само за суха, мазна, къдрава или друг тип коса /кожа/. Но омазняването не е ли проблем на скалпа... може би с редовна и продължителна фрикция на скалпа с подходящо масло може да се урегулира себума

# 200
Момичета, аз да ви кажа от три дена пия ето тези витамини http://vitaslim.bg/information/vitaslim-beauty, но гледам, че пишеше в листовката, че за добри резултати поне три месеца трябва да се пият. Някакви отзиви за тях? Защото за пръв път ги пия и да знам дали изобщо да ги продължавам.   bouquet

# 201
  • в 1001-та нощ
Tonichka,  Peace мисля, че една вързана коса много по-трудно ще се измърси от една пусната и свободно движеща се.
Освен това мисля, че често не се прави разлика межу омърсяване и омазняване на косата. Омазняването често е близо до корена, до където се спуска себума, а омъсяването е по цялата дължина  Peace

За маслото съм ЗА при наистина "объркана" секреция на себумните жлези или профилактично  newsm78 , за меда и хумата съм скептична Peace

шампоанът ме интригува  Peace , но нямам опит с него  Peace

man4e1981, интересен състав имат  Peace за всички продукти в този спектър и с тази насоченост се преопръчва поне 3 месечна терапия   Peace

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 10:17 от a.l.e.n.a

# 202
Благодаря ти a.l.e.n.a значи ще продължа да ги пия.   bouquet

# 203
  • в 1001-та нощ
от колко време ги пиеш и кой ти ги препоръча?

# 204
  Alena, разлика между омърсяване и омазняване е ясна. Обаче като съм с вързана коса обикновено използвам лак за коса и това я омърсява и сплесква. А и последната седмица се премих / за 2 дни- три пъти/, във връзка с процедурата по къносването и скалпа ми беше много чувствителен та сега целенасочено я оставих да почива. Като цяло съм много доволна, че нямам проблеми с омаЗняването, но явно всичко си е до ген. Чувала съм, че няма решение този проблем. А предлагам меда и хумата, защото знам, че изсушават... Ако не се пробва как ще се установи кое има действие и кое не става  Rolling Eyes А също смятам, че най- важна е козметиката, която се ползва при този проблем. Трябва да е добре подбрана, за което също си трябва проба  Peace

# 205
  • в 1001-та нощ
а защо ползваш лак  newsm78

# 206
  Лак ползвам много. Когато се сплитам пръскам от пред и в страни, защото много ми стърчат новоизрастващите косъмчета . Бебешката коса и бакенбардите започнаха лудо да растат. Когато съм на конска опашка, обичам да е силно опъната, а и също когато съм с диадема. Силно я опъвам от преди на зад я начупвам на хубави къдрици. Моята коса е чуплива и сравнително гъста. Една такава коса без стилизанти е абсолютно не оформена и хвърчаща. Не знам твоята каква е, но ако е като моята как издържаш без да я подредиш тук там. И един мус на Lisap ползвам в корена. Термозащитен и повдигащ. Старя се да ги разкарам гадните ФаФли от корена, но като ми натежи на долу косата и в корена ми се сплесква, а на долу едни добре оформени къдрици  Laughing . Понякога и малко лак впръсквам с наведена глава, в корена и по този начин получавам лек повдигащ ефект.
  Всички грижи, които полагам за косата си са именно за това. За да мога да я оформям по начин които ме кара да се чувствам добре и в същото време да е здрава, с блясък и добре изглеждаща. Какъв смисъл от една здрава и буйна НЕОФОРМЕНА  Laughing коса. Имам такава колежка. Добри грижи, хубава козметика, коса до кръста, небоядисвана, "защото е вредно", чуплива и като и удари 100 гребена сутрин, " 'щото така се правело" и идва като овца в главата  Laughing , а не благодаря. Ако не мога да си оформя дългата и красива коса, то по- добре да се подстрижа и да не и правя нищо  Laughing

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 14:35 от Tonichka

# 207
Аз лично съм го пробвала сухия на Клоран и не съм видяла този продукт да е проблемен. Ползвала съм го в екстремни ситуации, когато трябва да излезна навън, а косата ми не е изрядно чиста. Вече никога не се оставям да излизам дори и с леко мръсна коса, а винаги чиста.  Много жени си мият косата през 5-6 дни, за мен това е "запушен скалп".

И какво трябва да значи "запушен скалп"? Искаш през ден да се мие косата ли? Много е приятно, няма защо.. на мен ми писва да ми е толкова мазна косата и като отида на тренировка и като се изпотя и трябва да се къпя.. :X И едва ли не идва така, че трябва да я къпя всеки ден. И вече ми писна наистина до толкова, че като мине ден и като видя, че се омазнява и я накъдрям с желатин, не с пяна за коса, защото ми нацъфтява косата от нея, а точно с желатин, даже ефекта на мен повече ми харесва. По-сложничко е с намачкването на косата, но за сега не съм видяла обратен ефект и мисля да продължавам докато косата не свикне поне през два дни да я къпя Wink Аз преди няколко години на седмица по два пъти я къпех, даже и по-рядко се е случвало, не се омазняваше ама.. на.. вече не е така, за съжаление:/

Аз пък обожавам да я мия и не ми тежи, макар че времето все не ми стига за нищо. Една седмица ми е гнусно да не се мие коса  Sick
Аз готвя, може би на вас не ви се налага, но не мога да си представя да мириша на манджа, нито пък да слагам шапчица, докато готвя  Laughing

Мояа коса и 7 дена да не я измия няма да залепне за скалпа, но така ще радвам на хубава коса ден или два, защото след това не е същото. А аз държа косата ми да е в пълния си блясък всеки ден. Освен това събира и много боклуци и себумът започва да мирише.

Не знам защо е толкова разпространен този мит, че е много хубаво да си миеш косата, колкото се може по-рядко. Ако се страхувате, че ще ви се изтощи или състоянието й ще се влоши, това не е така, ако ползвате мек шампоан. Дори като се замисля аз на моята по този начин й слагам ампули и маски 3-4 пъти в седмицата, което никак не е лошо.

Но в крайна сметка става въпрос за лична хигиена. Никакъв грим, никакви дрехи и парфюми не важат, ако косата не е чиста  Peace

# 208
Хубав пост, Люлякова, но ми се струва, че ще се развихри вечния спор за миенето на косата.

Аз се включвам в темата заедно с подновяването на домашните маски. Хич не ми остава време за тях, но имаха хубав ефект до преди година.
Сложих тиквено масло, масло от макадамия, масло от авокадо, зехтин. Маслото от макадамия и авокадо са на Икаров, а тиквеното на Балчо. Определено има разлика.  Tired След като се намазах мога да кажа, че най- силно усещам миризмата на тиквеното, доста силно дори. И като констистенция са много различни. На Балчо тиквеното е тъмно и много гъсто, с отчетлива миризма на тиквени семки. Ще доизползвам маслата на Икаров и приключвам с тях.

Днес или утре ще ми дадат да пробвам маска за коса на УНА- http://www.beautyofnewyork.com/upload/una-ve-hf-jar-1.jpg
Моля, ако някой има опит с нея да сподели.   bouquet

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 15:17 от Анч

# 209
Тази маска е страхотна - наскоро я изхабих. Беше ми от около 2 години - много е икономична (а аз съм с коса до кръста и цапам без да пестя Laughing) След нея косата е мека и лъскава, аа.. и няма заплетени краища. Определено е добра! На мен ми харесват и другите от серията - ползвала съм с чесън, плодовата и тази с кокосово масло. Последната най-много ми харесва Peace
П.П. Всички миришат страхотно Wink

Общи условия

Активация на акаунт