За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 431
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Вили, като беше болен малкия пиеше вит Ц сутрин и вечер по една ампула, следователно като превантивна мярка би трябвало да му даваш по- малка доза.
Осцилококцинум купих преди малко.лекарката( не моята педиатърка)  ми каза да давам по 1 ампула дневно . да му се закали малко организма. и още едно хомеопатично- силицеа. Давам му и един сироп с витамини- Саностол- той е за 1 месец. Всичко това било да му укрепне уж организма за зимния пероид . Дано не прекалявам  newsm78 ама хомеопатията нали нямала странични ефекти, не би трябвало да има проблем

# 571
Благодаря на всички за съветите! То май няма да е съвсем превантивно, че май има температурка зайчето ми. Мрънкоти постоянно. Сега го накърмих и едва заспа. Татко ни сега ще си дойде да ни донесе още лекарства. Дано бързо се оправим  Praynig  Tired

# 572
Мама зайка, бързичко да се оправяте. И аз тези дни давах витамин Ц, че нещо му хъркаше нослето. Давах по 1 ампулка дневно, на листовката пише да не се превишава тази доза и не посмях да дам две, макарче много се чудих.

# 573
Нашия татко ни донесе вит Ц в ампулки от по 5 мл. За такива ли имате предвид? Май някой спомена за ампули от по 2мл?

# 574
Вили, да се оправяте бързичко!  Hug

Ние вчера сменихме кабелния оператор и сега имаме някаква Бейби ТВ, дано не възбудя стария спор за телевизията, но вчера покрай тази програма успях да направя цяла салата, а преди малко си полях цветята  Mr. Green Иначе въобще не иска да стои сам  ooooh!
Голяма радост и бърборене е пада  Crazy

# 575
Нашия татко ни донесе вит Ц в ампулки от по 5 мл. За такива ли имате предвид? Май някой спомена за ампули от по 2мл?
Дай половината амп.И да се оправяте бързо!При нас татито беше зле ,вее се надявам днес да е по-добре(чакам го от работа)Преди малко малката доста плака и си мислех,че е нещо такова,но май са колики.Сега като я гушкам къркори коремчето.Уж няма,но май понякога Яя хващат още.Вбчудо се видях...И а уж Биогаята за имунната ще давам,но я забравям,ужасна съм Embarassed

# 576
Мама Зайка Байка аз ти препоръчвам да се посъветваш с педиатъра. Ако бебо е с Т, витамин Ц не ти върши работа. Бързо възстановяване.
Саностол давах на Калоян като стана чак на 1,5 г. и то сутрин по една чаена лъжичка, защото много се превъзбуждаше от него.
Габи също иска да е все седнала и да гледа когато е в къщи, но знам от лекар, че за момиченцата не е хубаво да седят дори и до началото на 7-ия месец. Навън сме със зимния каш и в повечето случаи си спинка.
future74 има и такива моменти. Просто трябва да го израстете и аз те съветвам да не мъчиш бебека с вода, а като се събуди да си й дадеш АМ. Бебетата ни са още много малки и повечето от тях няма как да имат изграден режим. Моята бебека също два месеца като я накърмя в 23ч. се събуждаше в 6-7ч., но от около две седмици сме гладни и в 3-4ч.

# 577
Наде,май по добре в този период да бях обратно с малката,но нищо-важното е да е здравичка!Финни момичета  Heart Eyes

# 578
пак имам въпрос към консултантите:
 мога ли да пия всеки ден парацетамол-всеки ден ме боли главата!

# 579

assya_g, не каза от къде имаш смехмата за захранване, която прати? Simple Smile

# 580
  • София
Витамин С се дава по една ампулка от 2ml на ден за нашите бебоци, не повече, а ако бебо има температура Панадол бебе или свещички Еферелган-на опаковката на Панадола пише по колко да се дава и успех.
Джени на схемата пише, че е копирана от Зачатие

# 581
Наде,май по добре в този период да бях обратно с малката,но нищо-важното е да е здравичка!Финни момичета  Heart Eyes

Бори, я да се стегнеш! Имаш здраво, красиво, щастливо, прекрасно дете. Да, по-финничка е, но какво от това?
Не се притеснявай за тези неща  Hug

# 582
  • Враца

assya_g, не каза от къде имаш смехмата за захранване, която прати? Simple Smile

Да, извинявай, но я имах запаметена като линк и сега я търсих пак. Ето темата - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=25824.msg464097#msg464097

# 583
  • София
пак имам въпрос към консултантите:
 мога ли да пия всеки ден парацетамол-всеки ден ме боли главата!

По кое време на деня те боли и имаш ли идея от какво е? От кога е подобно състоянието ти? Хубаво е да потърсиш причината, за да я елиминираш,  а не само да тушираш симптомите. Реално парацетамола не е много безопасен и съществуват рискове за теб, при постоянното му използване. В кърмата преминава много малко количество и не би трябвало да има проблем за бебчо, но ако желаеш мога да попитам колежката клиничен фармацефт.

# 584
Здравейте мамчета.Отново се вкючвам след дълга пауза за да задам по някой въпрос на по компетентните от мен.Интересува ме главно захранването на малкия.Дори още не съм започнала със соковете.Дали е рано или не незнам,вече чувам различни неща.Ако някой помогне малко със съвет,ще съм много благодарна.А- и как е схемата за започване на сокчетата?Различни мнения има и за слагането на бебо да седи.Ортопеда ни каза да го слагаме от 4-тия месец,а педиатърката казва от 6-тия.Вече пием по 4капки вигантол,защото сме развивали рахит.Педиатърката го пипна по главата и това констатира.Сега съм много притеснена.Иначе малкия е 6700 и 63см.Мисля че не е много за три месеца и половина.Иначе доста поспинква.Ляга към 20-21ч и става към 7-8ч.Само от два дни нещо го мъчи и ни държи будни до 1ч. през ноща.Мисля си че може и да са зъбките вече.Момичето с което бях заедно в болницата каза,че на нейната дъщеричка вече са и избили 3 зъбчета.Не е ли рано за това?Прегръщам всички бебоци и да ги нацелувате от мен.
ПС:как мога да кача снимка отпред на първата страница?

Общи условия

Активация на акаунт