За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 23 708
  • 745
  •   1
Отговори
# 75

и ние си взехме такъв "стийм моп" заради бебешора.. чистя задължително първо с прахосмукачка, а после с него! върху паркета не остава мокро, само малко влажно, но повече ми харесва как става с килимите - някак имам чувството, че прахът наистина излиза от тях! не ми е най-удобното на света да чистя с него (тромав е и не-маневрен), но определено има ефект!
Simple Smile

аз пък стерилизирам всичко преди употреба, но не мия с никакъв препарат, а само с гореща вода..  Rolling Eyes чудя се докога така...

# 76
Да, първо задължително с прахосмукачка. Няма проблем и за ламинат. Аз лично мисля, че с парцала остава по-мокро.

# 77
И аз стелиризирам всичко, не знам колко време ще продължавам. Но съм със стерилизатор за микровълнова и не ми пречи особено. Иначе мия шишетата с препарата, с който мия и останалите съдове, но с отделна гъбичка, естествено. Поне още известно време със сигурност ще го правя. И все още гладя абсолютно всичко, но не от двете страни. И с това не знам колко ще продължавам. Някои дрешки просто трябва да са си изгладени.

За стийм моп има някакви теми във форума, преди време бях решила да купувам, но се отказах, защото мненията са повече негативни, отколкото позитивни, а не струва малко пари.

# 78
Цоп и аз тук.
Относно гладенето-гладя само бодитата, които са в контакт с кожата и, защото ме дразнят намачкани.Повечето ни връхни дрехи са или плетени или от немачкуеми материи, та тях си ги спестявам вече. Изварявам и залъгалката в една купичка в микровълновата и толкова.Пък и тя от самото начало спи при нас, на нашите чаршафи и т.н, алергиите от материи сме ги изключили вече

# 79
И аз съм от екипа на тези, които се съмняват от ползата от гладенето вече (естествено при бебче без кожни и алергични проблеми) - колкото по-бързо се запознае с околната среда, толкова по-добре. Както бях споменала, от над месец и нищо не стерилизирам.

И като заговорихме за бебчовци, които си приличат, нашата Тереза много ми прилича на Вики на Мими Вичева. А това ми е много забавно, защото на нас двете бременностите ни се развиваха по един и същ сценарий, и двете в Англия Simple Smile

Лека нощ на всички

# 80
може ли да ми кажете къде и как мога да видя снимки?  Embarassed

# 81
Благодаря за поздравите, милички!  Hug
bibi76 - сигурно никога няма да се престраша да имам друго дете. Много искам, много, но умирам от страх. Иначе от позицията на времето всяка изплакана сълза си струва, но...

Да ви развеселя малко с едно забавно клипче - "От къде идват бебетата" http://www.vbox7.com/play:4d3a2956
Ех, де да идваха така  Blush Joy

stassimira - стискам палци, миличка!  Praynig Hug

Крема Себамед е вълшебен!  Peace

Момичета, само на мен ли нещо ми се е бъгнал профила ни в снимка бг. Показва ми само няколко албума и не мога да видя всички снимки. Какво ще кажете да си направим група във фейса и там да си качваме снимки?

# 82
  • София
Либи- Честит ти рожденник на патерици,да ви е жив и здрав и вие покрай него.Много да се обичате.
На половинката му хрумна идея да сме направили профил на Ани във фейсбук и там да сме приемали само нейни приятелчета(това като доразвиване идеята на Либи).

# 83
  Либи, да ти е жив и здрав рожденика и много да се обичате!  bouquet
  До колкото си спомням имахме група във Фейсбук, но не съм много сигурна.
  Имам въпрос- има ли някакъв определен начин за размразяване на кърма и колко време след размразяването и трябва да се изконсумира? 

# 84
Ще е много хубасво да си имаме група във фейсбук, а за снимка.бг може ли някой да ми изпрати албума и паролката за да кача и аз малко снимки и да видя вашите бебчовци. От около десетина дни Жасмина се опитва да се изправя. вдига главата и кракта и се мъчи да стане, като я хвана за ръцете се набира до седнало положение, кога може да ги слагаме седнали(щом имат сами желание де) с опора на гръбчето  Rolling Eyes

# 85
Либи, и аз нещо не виждам всичко в снимка.бг. Абсолютно съм за профил във фейса - там пак взеки бебок ще си и ма албуче, а и не се бъгва често.

# 86
  • София
Момичета как ви беше първия цикъл след раждането? Вчера ми дойде и си тече обилно доста, притеснявам ме че си е чиста кръв, такава ярка, а не по-тъмна както преди newsm78

# 87
Здравейте момичета  Hug
приемате ли нови попълнения?  Crazy

# 88
  • София
Привет.
Либи, с порастването на София, лошият спомен от нейното раждане ще избледнее съвсем, а силното желание за второ дете ще става все по-силно. Не си навивай на пръста, че и с второто дете сценарият ще е същият. Стискам палци да преодолееш страха си, защото 2 е повече от 1 във всяко едно отношение. Страхотно е. Heart Eyes
Аз също не се престаравам с гладенето. Гладя, не за да убивам бактериите, а да изглеждат добре дрешките. Също не стерилизирам бибата постоянно, а просто я мия.
И аз като Gretta  се улавям, че сега с второто дете въобще не се вманиачавам толкова. Дъщеря ми е гледана като по книга - гладене, стерилизиране, гимнастики, масажи. Не пропусках ден без къпане и процедури. Сега.... как да кажа...съм доста по-умерена. Наслаждавам се на майчинството и когато имам свободно време, което не е никак много,  предпочитам да си погушкам бебето, а не да гладя камари с дрехи.
За захранването мисля да започваме със зеленчуково пюре някъде към 6тия месец или малко преди това. Така направих и с каката и смея да кажа, че уцелих точно момента, когато тя беше готова да приеме друга храна.

# 89
Ако няма направена група/профил аз мога да се наема да го направя. Как мислите обаче ще е по добре, група към която всеки може да се присъединява, или профил, само за нас майките от бг-мама. Профила ще бъде по защитен от любопитковци  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт