За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 437
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
пак имам въпрос към консултантите:
 мога ли да пия всеки ден парацетамол-всеки ден ме боли главата!

По кое време на деня те боли и имаш ли идея от какво е? От кога е подобно състоянието ти? Хубаво е да потърсиш причината, за да я елиминираш,  а не само да тушираш симптомите. Реално парацетамола не е много безопасен и съществуват рискове за теб, при постоянното му използване. В кърмата преминава много малко количество и не би трябвало да има проблем за бебчо, но ако желаеш мога да попитам колежката клиничен фармацефт.

ами боли ме от около 1 седмица, незнам от настинка ли е ,защото ме боли и гърба и врата,чак към раменете слиза, от друга страна си мисля че може да ме боли и от напрежение/. притеснение/ беба нали има разтройство от 1 седмица а днес е и със темп.38,7 градуса, ходихме 3 пъти на лекар, диариата намаля-днес само 2 пъти,но се появи темп...явно сме настинали и двете..заболява ме главата към 16-17,00 следобед

# 586
Абе уж има температурка, но се хили малкото  newsm78 Да не да е закъсняла реакция от ваксините вчера? Но пък си изглежда добре вече... Май нещо не се оправям с тез дигитални термометри...меря му температурката под мишничката, после моята меря и накрая и на тати  Joy луда работа. И резултатите бяха съответно - 36,8; 36,0; 36,0
Боля ме адски главата, сигурно от хремата. Пих един парацетамол и съм като репичка сега. Обаче, носът ми се запуши много яко. Мъжо ходи за капки, но душата забравил да пита дали стават за кърмачки и ми донесе Пиносол...с някакви масла....обаче по-интересното е какво пише в листовката, цитирам: "Не взимайте....по време на кърмене!!!......Пиносол може да се използва от бременни и кърмещи жени." ????

# 587
  • София
Температурата на бебе се мери в дупето-изваждат се 5 десети от показанията и дава реалната температура. Чудно ми е, че след ваксина не са ти казали, че се взема превантивно панадол, вит. С и т.н.т.

# 588
И ние не взимаме 'превантивно' вит Ц, а само панадол?!
Вили, оправяйте се бързо, че днес бяхме само двете с майката на Цвети на фитнес:(
Аз мисля че наистина може да е реакция от ваксината, ние утре сме на ваксина, така че стискайте палци да я минем леко Praynig

# 589
лекарят на антония пък изрично ме предупреди да не й давам превантивно каквото и да било... (каза панадол, но само, ако вдигне температура!) нищо не съм й давала след всички ваксини и не е имало проблеми досега!

# 590
пак имам въпрос към консултантите:
 мога ли да пия всеки ден парацетамол-всеки ден ме боли главата!

По кое време на деня те боли и имаш ли идея от какво е? От кога е подобно състоянието ти? Хубаво е да потърсиш причината, за да я елиминираш,  а не само да тушираш симптомите. Реално парацетамола не е много безопасен и съществуват рискове за теб, при постоянното му използване. В кърмата преминава много малко количество и не би трябвало да има проблем за бебчо, но ако желаеш мога да попитам колежката клиничен фармацефт.

ами боли ме от около 1 седмица, незнам от настинка ли е ,защото ме боли и гърба и врата,чак към раменете слиза, от друга страна си мисля че може да ме боли и от напрежение/. притеснение/ беба нали има разтройство от 1 седмица а днес е и със темп.38,7 градуса, ходихме 3 пъти на лекар, диариата намаля-днес само 2 пъти,но се появи темп...явно сме настинали и двете..заболява ме главата към 16-17,00 следобед
И мен ме боли от една седмица главата,но мисля че е от промените във времето.

# 591
  • София
Превантивно се прави и компрес, не вярвам да е нещо лошо...

# 592
И аз не давам превантивно панадол, въпреки че лекарката по ЗК го препоръчва. До сега Ния не е имала никаква реакция от ваксините, дано и така да продължава. А по отношение на "превантивен компрес" - той реално не е превантивен, тъй като има лек отток и зачервяване и се прави, за да успокои мястото...
Вили, скорошно оздравяване  bouquet

# 593
Е как може да няма единно мнение у докторите да се дава или не превантивно нещо след ваксинките. Нашата е категорична да не се дава панадол до 38 градуса даже. Организма трябвало да се преборва сам  newsm78 . Добре, че не вдигахме температура и след 2та приема на ваксини - дано и след следващите да сме така.
Гледам сте обсъждали мокрите крачета на бебоците - и ние сме постоянно така. Какви ли чорапи не пробвах - тънки,дебели,термо/уж все памучни/, буйки не слагаме, а все студени и мокри крачетата.
Ние след кошмарната ни седмица с рев и киселеене следобед тези два дни сме неузнаваеми. Дали от топлото време и целодневните разходки  или прословутите скокове в растежа са приключили спим по цял ден, а като се събуди е толкова ухилен и жизнен /пу,пу,пу/ .
Вашите бебоци обръщат ли се вече? Ние още не се обръщаме.
Днес му дадох да си близне от моя банан  - видимо му хареса, защото зяпаше за още  Laughing . Най -много да пробвам и един морков да му връча в ръката да си смучка /някъде четох за този метод за опитване на нови вкусове/. Но захранването ще го правим догодина.

# 594
И аз съм по-скоро "за " да не се дава превантивно парацетамол(ефералган,панадол и т.н.) преди и след ваксинацията. Първият път дадох,защото беше по-мъничка и много ме беше шубе.Е сега не че не ме е страх,но не дадох последния път.Да беше унила,кисела и с една десета повиши Т над референтните(тях гледам от опаковката на термометъра,моят е на Микролайф,защото показва разлчини стойности от живачният термометър,с който сме свикнали),но като цяло отшумя си без проблем реакцията пу-пу.А стори ми се безвредно и логично и реших да давам вит.С и калциев глюконат,е да ама накарах мъжо да купи на ампули CA-глюконат.Какво ме накара да го пробвам-- Sick отврат-такъв метален вкус ми остави,че реших да ме мъча Савинка.
Мама Зайка Байка моята докторка каза,че реакция от ваксината може да се появи и след няколко дни и ако вдигне малката над 38 да и се обадя.Дано да е било инцидент и да е по-добре,но наистина търси педиатъра при Т,както те съветва Билянка,че малчовците се влошават за жалост с часове понякога .Пу-пу да не се случва!
 floral dream,браво!Радвам се,че се усеща положителна промяна! И нашата беба не се обръща още.Четох,че до края на 5 месец,ако не се обръща е притеснително.Имаме време Wink
Лека и спокойна вечер! Hug

# 595
  • София
Аз превантивно давам вит.С. За температура по-ниска от 38 знам, че нищо не се дава. Досега всички ваксини ги минахме без проблем.
Мишанка се обръща с малко помощ - май й тежи дупето Blush , но оня ден при лекаря се обърна сама от корем по гръб, но матрака там е по-твърд от вкъщи.

# 596
 Петър се обръща само  от корем по гръб и само като си е в кошарата го прави. Слагала съм го на нашето легло, но може би там му идва по- меко и не се обръща.

# 597
Крум се обръща и от корем по гръб и от гръб по корем и сме нон стоп на кълбета и оповръщани:)))

# 598
Здравейте, моля ви за отговор, много съм притеснена, от 3 дни Рая ака по 6-7 пъти на ден, не е воднисто , но не е и гъсто ако. От 6 дни яде пюре от ябълка и според доктора това било нормално. На мен обаче не ми се струва толкова нормално и дупето вече и е червено.Иначе не е болна, не знам от какво е, няма температура, каза ми категорично да не давам смекта, не знам, някакво затягащо пюре ли да и дам, само от моркови видях. Не знам какво да правя , но не ми се струва нормЛНО. мЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

# 599
  • Miami
Спри пюрето от ябълка, за да видиш какво ще е положението  Peace

Общи условия

Активация на акаунт