Колко бързо ОКТОМВРИйчето расте - не със дни, а с часове!

• 23 371
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • У дома
Хелоуууу,
чета, чета и забравих вече кой, какво ........  Laughing

Аз откарах една бърза настинка, но с много лимон и мед днес съм репичка.

Днес не сме излизали навън и Лъчко е нервничък. Как може когато сме навън да прави пауза от по 3-4 часа, а когато сме вкъщи не изтрайваме и до 2-а newsm7
Вчера яде в 12 часа, излязохме и спа през цялото време, прибрахме се в 16,30 и чак тогава се събуди, ама яде като за световно.

Отивам да си извадя кексчето от фурната, най-сетне и на него му дойде реда  Joy

Ифома, супер сте, дано така да си продължи. Аз засега само мога да мечтая за повечко сън, но поне пък се събужда само да яде и докато легна съм труп

# 571
  • Бургас
Привет момичета  Hug

Лейди, дано по -бързичко се възстановиш Hug

Все не ми остава време да вляза и да ви видя, а честно казано ми липсвате  Simple Smile Като чета момичетата с ревящите бебета , напълно ви разбирам и ви съчувствам.  Ние на 1 декември ще пътуваме до Сф , за преглед на малкия точно по тази причина, и по - точно това е по -скоро за успокоение на таткото Wink. Аз съм си спокойна и знам, че всичко с малкия си е наред, ние си се гушкаме, и когато е при мама няма по - спокоен и доволен бебок от моя Алекс. Като котенце е, толкова обича да си го гушкам и целувам  Heart Eyes

На 40 ден на Александър бяхме на църква , четоха ни молитва и добре , че малчо спеше, че щяхме да шашнем отчето. То му се падна в този ден и двоен празник, защото имаше и имен ден, та и мн поздравления получи нашия малчо.

Момичета като гледам бебчетата ни във фейсбук, всички са толкова пораснали, големи сладури са.

За Деавита и аз му давам по 1 капка, но доки ми каза, че в момента , в който намеря Вигантол, да спирам  Деавита и да почвам да давам по 2 капки Вигантол.

За захранването и аз съм на мнение , че по- рано от 4-6 месеца   не е добре за бебето. Например нашия само от кърмата какви колики получава и се мъчи , а да не говорим , ако на това незряло стомахче му давам  и друго, но всяка майка решава сама за себе си.

Лека вечер и спокойни бебоци Hug

# 572
Второ, отчет: За един месец Радо е качил 1,200 гр. и 3 см. и сега е 4,780 гр. и 55 см.

Пашик, Симона ми наддаваше на месец по 500-600 гр. Няма място за притеснения  Hug

Ole,предполагам към някой друг си искала да се обърнеш .Моята Симонка е наддала 1600гр за 36дни!

Позитив,как ядеш лимони,нали са цитрус и не трябва ....? newsm78

Нани-Банани,искрено ти съчувствам,дано вече да се поуспокои Алекс с тези колики!А как мина първата консултация?Ти при кой лекар го записа?

За захранването -и аз смятам между 5 и 6 месец.С каката захранвах по стария модел и от втория месец давах сок.Но изобщо не съм доволна ,мн е рано ,малки са !

Днес нашата кака беше канена на чаено парти!Изцедих 100мл кърма и оставих на таткото.И спокойно без да бързам откарах към 4 часа.А тя спала през цялото време и пак на цицка беше! Heart Eyes

Лека и спокойна вечер,мами!

# 573
Момичета, привет! забравихте ли ме  Sunglasses
Ние вече сме в Доха. От както сме тук, сега за първи път сядам пред компютърът. Лудницата е пълна! Бобчеее, как се оправяш сама, мила! Ти си герой  в моите очи!  Hug Съни, за теб пък думи нямам
Още една седмица ще е сестра ми тук да помага  и после и сам войнът е войн Wink
Днес за първи път излязихме за по-дълго навън ( не смея много да кърмя навън и все гледам да сме на близо).но ме открехната за сатите за кърмене в детските магазини в моловете и се получи супер. В 10 излязохме и в 16 се прибрахме   Mr. Green
Признавам, че не съм ви чела/ще гледам да наваксам,само ми се искаше да ви кажа, че сме добре и пътуването мина отлично

Hug

# 574
Момичета, то много ще се каже и изпише за захранването, но все пак, да си кажа и аз - не бързайте. Аз захраних на 8 навършени месеца с банан и въобще не съжалвам, че не послушах нито педиатърката, нито родата. Слушах само и единствено детето, което на 8 месеца вече наистина беше готово да опита нещо различно от кърмата на мама. Захранването беше полу-педагогическо, полустандартно и до към първата годинка винаги първо кърмех, след това предлагах другото ядене. Нямахме заместено кърмене до 1,1год. Синът ми не е имал проблеми с алергии, атопични дерматити и тем подобни. Също така, както твърдят противниците на късното захранване, не съм имала и проблеми с въвеждането на храните. Да не говорим, че спестихме доста от купуването на тонове бурканчета с пюре и т.н. Абе водете се по детето и няма да сбъркате  Hug

# 575
Имам въпрос към КОНСУЛТАНТИТЕ,моето детенце е само на АМ понеже нямам грам кърма.Давам фризолак в момента по 125мл.,понякога 150,нормално ли е толкова?Другият ми въпрос е,детето категорично отказва да пие вода,мога ли да дам сокче от ябълка и изобщо кога да започна захранването?

# 576
  • Варна
LadyV да, за съжаление, е възможно да намалее кърмата при такива инфекти. Затова, ако ти е по силите- пий повечко водица, почивка, почивка и пак почивка и доколкото можеш - кърмене. Хидратинът е безпроблемен.

Пепеляшке мерси за бързия отговор и аз вече се убедих, че ми намаля кърмата. И сега се наливам с вода като луда  Laughing Мен не ми е проблем да папаме на час да я увеличим, ама то детето си иска наведнъж по голямата доза  Whistling че и за късмет снощи спа от 22 до 6, ще трябва се будум тая нощ поне два пъти нямам как. Абе ще се справим, ама аман от болести вече  Twisted Evil

Лейди, дано по -бързичко се възстановиш Hug
  Hug

Абе водете се по детето и няма да сбъркате  Hug

202uu

# 577
Лейди, така искам и на мен да ми се случи такава пауза...
Това ставане на всеки 3 часа е ужасно уморително. Особено ако продължава дълго време.

Бобинка85, те консултантите не са ли по въпросите за кърменето?  newsm78
На тази крехка възраст повечето бебета отказват вода. Не виждам нищо притеснително в това.
Не бих дала ябълков сок.

Нани, какъв преглед ще правите на бебо?

Марис, това със стаите за кърмене много яко. Защо и тук няма подобни...

# 578
  • Стара Загора
Имам въпрос към КОНСУЛТАНТИТЕ,моето детенце е само на АМ понеже нямам грам кърма.Давам фризолак в момента по 125мл.,понякога 150,нормално ли е толкова?Другият ми въпрос е,детето категорично отказва да пие вода,мога ли да дам сокче от ябълка и изобщо кога да започна захранването?
Както бях писала и преди на нас педиатърът ни каза, че захранването е добре да почне към 6-ти месец.Според мен не давай още никакви сокчета.веско също не иска вода и плюе, но не го и насилвам.Пробвах 1-2 пъти и като отказа повече не съм му давала.Давам му АМ по 120мл. и чайче против колики.

# 579
Здравейте-някой беше писал за хомеопатия за коликите,какво давате?Аз давам на моя сладур Nux vomica 5 (9) CH- по 2- 3 зрънца от 2 дена и като че ли има ефект.Някоя от вас дава ли и как е?

# 580
От 20:30ч не е спрял да реве #Crazy #Crazy #Crazy Ще си пусна един куршум след малко

# 581
  hailie,спокойно миличка,всички бебчета плачат!Дай му една цица и се гушкайте  Hug!И мойта бубка беше по-нервна тази вечер,ама сега сладко спинка!
  Марис,на теб и на Бобченка ви е много по-трудно отколкото на мен.Самички,в чужди държави с две малки дечица  Shocked!
  На мен баткото ми е в голяма помощ,почти все едно съм само с две породени дечица.Само за едните домашни дето помагам,иначе винаги мога да му оставя едната да я гледа.

# 582
  • София
При нас такова нещо като Универсална Утешвалка няма! Когато не е гладна и предложа цица се започва дърпане, блъскане, дране - ужас! Досега никой не беше реагирал така на цици Crazy

И при малката коликите поотшумяха Praynig и не й давам вече нищо.

Вторник сме на консултация и нямам търпение!

Малкият ми е много труден вече Embarassed Преди нямах проблеми ама сега.. Малката е лесна, но само ако й отделям 100% внимание.. В малкото време, в което спи, ми е толкова надута главата и съм толквоа гладна и не му обръщам много внимание и той е все нервен, аз съм все уморена и нервна.. Иска ми се да имаше как да се занимава по няколко часа на ден, поне да знам че не умира от скука с мен вкъщи само да ходи след мен и да гледа какво правя и от време на време да чува "не, не там, не това" Sad

# 583
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Добро утро,  Hug

Така, като гледам май тази нощ всички са поспали, ако се съди , че първия пост тази сутрин е мой... Flutter

Аз днес съм от раннобудните, че на малкият ще му правим погачата   Smile и се превъплатих рано рано в ролята на хлебопекарна... cook
Вчера си направихме една хубава разходка...,но тази сутрин като гледам какво е времето и брррр... cold

Maris, как ще те забравим... Hug Напротив сега даже само си мисля колко прекрасно време имаш с този климат.. newsm08

Хубав ден на всички!   bouquet

# 584
Добро утро и от мен! Тази нощ поспахме,ама довечера сме сами и от сега се подготвям за безсънна нощ. Като го няма баща й и направо полудява, няма заспиване това дете. Не реве, освен за ядене,но започва едно мятане из кошарата и бутане на бибероната в устата и така всеки път като съм сама. А като баща й си е вкъщи и е направо ангелче Angry Като гледам днес май няма да става за разходка и ще си стоим вкъщи.
bobinka 85 ,и Лидия е на АМ и сега пие по 120мл готово мляко. За захранването и аз мисля да стане към 5-ти, 6-ти месец и няма да давам никакви сокове. Вода изобщо не иска,плюе и се дърпа. Понякога се лъже да изпие 10-20мл не повече, но не я насилвам като неиска, неиска.
Лек и спокоен неделен ден ви желая Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт