АГ клиника Селена гр. Пловдив- 8!

• 63 871
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
ahura ,подкрепям те за подаръка.Щом имаш желание и го усещаш-го направи

# 721
ahura, честита ти беба! Да сте живи и здрани!
Поздравявам те и за естественото раждане след секцио, аз съм с първо раждане секцио и сега бих искала да родя естествено, доктор Даскалов е моят доктор, но още не съм говорила с него по този въпрос, искрено обаче се надявам да се съгласи.
А за подаръка, според мен, направи го, както го чувстваш. Ако вътрешно усещаш, че искаш да се отблагодариш, не се притеснявай.

# 722
Здравейте момичета,честити нови бебенца на всички и лека бременност на всички бъдещи мами  Hug  bouquet Понеже скоро не съм се виждала с Кръшков има ли някой информация колко е станал прегледа при него в кабинета му или в Селената.Може да ми пишете на лични,благодаря   bouquet

# 723
Момичета, тъй като ми се ще да направя теста за поносимост към упойки се поразрових и мисля да споделя с вас инфото, което открих - може и да е полезно на някого. В Пловдив такъв тест правят на 2 места и цените варират 35-40-60 лв.

# 724
Аз тестуване си правих при д-р Новакова и ми струваше 20 лв.Става въпрос за списъка на Селена.Наистина е добре да се прави,аз се оказах алергична към 1 оп упойките и точно нея трябваше да ми слагат!

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 22:29 от sesiliqqq

# 725
sesiliqqq , обясни моля те по-подробно. В Селена ти дават списък на упойките, които трябва да подложиш на тестване ли? Ако е така - от кого да поискам въпросния списък? newsm78 На мен ми се искаше да направя този тест преди консултацията с анестезиолога, за да го занеса и обсъдя с него. А коя е д-р Новакова и къде работи? В гугъл ми излиза д-р Силвия Новакова - педиатър алерголог от Медикус Алфа - това ли е докъорката за която пишеш?
 Благодаря ти предварително за отговорите.    bouquet
И според мен този тест е много важен, поради ред причини, които дори не ми се иска да допускам.

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 11:03 от siqina_ani

# 726
Списъка ми го даде д-р Матев,при когото родих.Може да го поискаш и на регистатура в клиниката.
На мен консултацията с анестезиолога ми мина минути преди секциото.
Да,за Силвия Новакова става въпрос,а тестуването си го правих в ДКС,което се намира между болница Каспела и магазин Сани в кв.Смирненски.

# 727
  • Пловдив
Не съм лекар и сигурно звуча глупаво, ама при спешно секцио, когато никакви тестове и консултации не са правени, как се постъпва  Thinking Не може да не направят секциото, предполагам, че има риск, но е достатъчно премерен и ситуацията може да бъде овладяна успешно, дори и да се прояви непредвидена алергична реакция. Аз не съм правила тестове. Операцията ми беше с пълна упойка и интубация. Имах им доверие, макар че ми минаваха мисли, че може и да не се събудя и то не заради упойките, а заради нещо друго непредвидено, не дай Боже. Нормално е, човешкият организъм не е машина  Tired

# 728
Само да уточним 1 малка подробност,аз отидох на тестуване,т.к. майка ми е изпадала в клинична смърт от алергия към упойки.Аз от малка също съм имала проблеми и те продължават.На мен не само,че не ми биха 1 от упойките,но и профилактично 3 дни преди секциото пий противоалергични,за да не направя реакция в момента на секциото,т.к. то ми е правено в сезон,в който има алергени,към които съм алергична и не било ясно как ще реагирам.
АГ ми каза,че тестуване се прави само при жени,които по принцип имат алергии или са имали,така че не е задължително.Спешно секцио предполагам може да се случи след 6-7 месец и тестуването може да се направи по-рано.
Още 1 уточнение в Селена тестуват,но само за антибиотика,който вливат след раждането.
Въпреки,че 3 дни бях пила противоалергични таблетки на 2 ден след раждането с отварянето на прозореца в стаята получих алергична реакциа от тревите под него и едвам отидох до стаята на сестрите да питам дали може да пия пак.

# 729
  • Пловдив
Аз също съм с доказана алергия. наследствена ми е, майка ми е алергична към същото, но при консултацията с анестезиолог, той прецени, че не е необходимо да правя тестове. Явно зависи каква е алергията. Интересно, но когато преди 20 години ми оперираха мъдрец във ВМИ пред 10 студенти, никой и дума не спомена за тестове към упойки, а това също си е риск, но за него никой не се замисля като му слагат упойка при зъболекаря. Естествено, че когато има сериозни противопоказания се правят тестове, нали това му е работата на анестезиолога да прецени.  :peace

# 730
здравейте мами!
искам да питам някоя от вас има ли ценоразпис на всички неща в клиниката? най вече - ехограф, 3D u 4Д ултразвук,изследвания и всичко останало, колко струва и един преглед там? тъй като до тази седмица бях във ВМИ обаче не съм доволна - даже още немогат да ми определят пола(в 21 г.с. съм) и направо ми се плаче! тези изследвания за упойка и други даже не ми бяха казали че съществуват... а ми е първа бременност и съм доста притеснена!
Благодаря предварително!

# 731
  • Пловдив
Мога само да кажа, че преди две години 4Д ехограф струваше 80 лева. За другите цени не съм запозната. Плащала съм си всичко през цялата бременност и не съм ползвала гинеколог от касата, но не в "Селена". Изследванията също не съм ги правила там. Гинекологичен плюс ехографски преглед май беше 55 лева  newsm78 Ама това отпреди две години не знам дали още е актуално. Питай на регистратурата.  Peace

# 732
4Д със сигурност е 80 лева,тъй като преди месец-два ходих,но нищо друго не съм пускала и правила там и не мога да ти помогна Peace

# 733
Момичета,видях ,че сте коментирали темата за подарък,с който да се отблагодарим на лекаря,от който сме доволни,дайте идеи за нещо оригинално  ,различно от бонбони,кафе,уиски.

# 734
Аз дадох торта.Реших,че ако си я занесе в къщи децата му може да се зарадват Winkили поне по-голямото.И за други неща си мислихме,но при сумата,която плащаме за раждане каквото и да вземем е малко.
Гинекологичен плюс ехографски 70 лв.
Изследванията,които пускат стандартно са 36лв,ако нещо по-конкретно те интересува пиши на лични.

Общи условия

Активация на акаунт