АГ клиника Селена гр. Пловдив- 8!

• 63 871
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Благодаря Ви момичета Hug

Виждам че има има бъдещи мами и затова ще споделя как премина раждането, за да ги успокоя още повече че всичко минава бързо и не толкова болезнено.

Отидох при док в 17 часа ( за тогава ми беше часа). Имаше две дами преди мен и аз седнах да чакам, но получих ужасна болка в кръста, почнах да се разхождам, клякам, ставам, но нищо не помогна. Помолих жената преди мен да вляза при док. Прегледа ме, разкритие 3-4 см., казах му че имам чести нерегулярни контракции и решихме че слагаме хапче за изглаждане на шииката на матката и ще раждам. Това беше в 17.20. Каза в 18-18.15 да съм в болницата, в 18.45 ми слагат епидурална и до 20.00 съм родила и аз  Shocked. Много се панирах, че всичко се случва толкова бързо.
Прибрах се, взех един душ, чантата и в болницата. Там бях в 18.20. Последваха преглед, клизма, упойка и в пред зала. Вързаха ме на апарата, сложиха абокат и почнаха системи, анестезиолога добавяше по малко упойка и само ме питаше как усещам болката по 10 –то балната система, аз казвам едно. След малко колко е болката- към 2. Усещах контракциите само като втвърдяване на корема, но през 1-2 минути и вече като почнаха да идват напъните, той спря да слага упойка и аз викам ДЕСЕТ . Другия анестезиолог казва – имаш пълно разкритие ли, а аз  - НЕ  БОЛИ  Laughing. Преместиха ме в родилна и за 1-2 минути с 5 напъна и натискане по корема бебчо излезе и проплака - това беше в 19.55. Но напъните си ги усещах много яко. Предния път не ги усещах въобще, явно упойката е била повечко.  Та това е – мина много бързо за час и половина. Е имам епизиотомия и шевове, но всичко се преживява, важен е крайния резултат.

# 691
  • Пловдив
vall_t,много хубаво раждане-браво

# 692
Leleee,kato vi cheta,sialash sam rajdala v druga bolnica.
Sad Kogato 03.2009 otodox v Selena da rodia,imax golemi ochakvania...a ne se opravdaxa tolkova. Rajdax normalno,pri d-r Topalova. Kogato zapochnaxa boleznenite kontrakcii,me zariazaxa na legloto,ni d-r,ni sestra pri men,a az samo vikam ot bolki i si skubia kosata. Upoikata mi ia slojixa chak na 7 sm razkritie,sled koeto bolkite spriaxa i sled malko rodix. A kato me shiexa,pochbax da chuvstvam iglata i da me boli,ta pak mi slagaxa upoika...a pak bebetata vechno reviaxa,i kato otidoxme s kolejjata da gi pogkednem - v staiata niama nikoi,sestrite si pushexa niakade na laf...
sega pak tam mislia da rodia,zastoto ne e strax,che v darjavnite b-ci e mnogo po-zle.
Ama molia vi,daite mi savet - lekaria li da smenia,ili kakvo,che pone vtoroto mi rajdane da e taka hubavo kakto pishete...A Minev kolko vzima,chuvala sam,che e poveche?
prostete za latinicata,no niamam bg klaviatura

# 693
И моето раждане протече по почти същия начин като при vall_t, но с няколко разлики. 1-вата, че това ми е първо раждане, 2-рата- упойката ме хвана твърде късно- когато главата на малката се беше показала вече, но все пак всеки организъм си е различен.
НО съм изключително доволна, защото водите ми изтекоха в 20:50, в болницата ме приеха в 21:30, а в 23:31 се роди дъщеричката ми. Имам шев, но още като ме изписаха вече не можеше да се види къде е, а след 2-3 седмици не се и напипваше.
tai, аз също раждах при д-р Минев. Заплаща се допълнително 100 лв, но си ги заслужава.

# 694
Здравейте!
Насочила съм се към Селена за планово секцио засега при д-р Даскалов.Някой може ли да ми каже нещо по-подробно за раждането при този лекар и за секциото като цяло,защото последните постове,които чета са на мами с нормално раждане....
Всеки лекар с различен анестизиолог ли работи и за кой имате добри отзиви?
Вземат ли се допълнително пари,освен таксата за самата операция?
Какви са изискванията на болницата като необходими неща за носене при раждането?
Много въпроси имам,но се надявам някой ако може да ми отговори,ще ми бъде много полезно!

# 695
Здравей Lussy!Септември месец родих секцио при доктор Даскалов.Бебето беше изкарано на четвъртата минута,а на 4о-тата бях в реанимация.Анестезиолог ми беше доктор Георгиев-страхотен е,аз доста се притеснявах от упойката,но няма нищо страшно.Доктора не взима допълнителни пари,плащаш си цената която е определена за секцио,а доктора те посещава всяка сутрин и вечер.Питай всичко ,което те интересува и аз бях като тебе

# 696
Здравей, Lussy ''Моя'' анестезиолог беше Георгиев или Георги някой си  newsm78 не се сещам точно, но беше страхотен, постоянно ми говореше разни смешни неща, разпитваше ме как ще се казва бебето и т.н. Аз не бях с пълна упойка и през цялото време бях в съзнание. След като извадиха бебето зашиха ме и ме закараха направо в стаята. Гадното започна когато ме поотпусна упойката ама както казват всичко се забравя пък и не е болка за умиране. Пуснаха ме да си ходя на 4-тия ден. Допълнително пари не са ми искали. Платих само за секциото. При приемането отиваш само с тоалетни принадлежности и чехлички  Simple Smile Всичко друго е от тях - Нощница, превръзки, храна, сокчета, вода
Дано да съм била полезна   love001  пожелавам ти безпроблемно раждане и бързо възстановяване!

# 697
Необходимо е да занесеш изследвания направени не по-късно от 6 дни преди операцията,в противен случай плащаш 36 лв допълнително,както и 20 лв за консултация с интернист.Поне така беше миналата година.Не отивай с много багаж,че са малки шкафчетата-само чехли,зарядно,тел,гребен и парфюм.За документи-ЛК,амбулаторна и обменна карти.
Все пак си питай и лекаря,че всеки си има различни изисквания.
Искам и аз да се включа в дългия списък с доволните мами раждали при д-р Матев,той ми е АГ от 3 години и няма грешка!

# 698
Благодаря ви момичета за бързите отговори  Hug
А Даскалов по принцип с Георгиев ли работи или при вас така се е случило?
За багажа за родилното само това трябва да си нося,т.е. лични принадлежности?Ами  помпа за кърма,комплект за изписване на бебето и един куп други неща,които чета по огрооомните списъци?
Каква упойка е за предпочитане?
На кой ден изписват от болницата?
Таткото може ли да остане при мен,не за самото раждане,а след това и колко ще ни струва това допълнително?
Много въпроси станаха,но отсега съм се шашнала много  #Crazy

# 699
  • Пловдив
Благодаря ви момичета за бързите отговори  Hug
А Даскалов по принцип с Георгиев ли работи или при вас така се е случило?-който ти се падне ще е За багажа за родилното само това трябва да си нося,т.е. лични принадлежности?Ами  помпа за кърма-там имат,но може да носиш и твоя ,комплект за изписване на бебето -е бебето и теб няма кой да облече на тръгване-да ти ги донеста в деня на изписването и един куп други неща,които чета по огрооомните списъци?
Каква упойка е за предпочитане?-преценя анестозиологът-епидурал е по-добре,но не всеки става-зависи от анатомията тиНа кой ден изписват от болницата?-зависи от вида раждане и от това как се чувстваш.мен ме оперираха в петък и в понеделник ме изписахаТаткото може ли да остане при мен,не за самото раждане,а след това и колко ще ни струва това допълнително?-може да остане-май беше 60 кинта на ден-влиза му храната и дамските превръзки - Joyсори ама ме е избило на лигня .обади се на регистратурата и питай за цената и за всичко друго-любезни са обясняват Много въпроси станаха,но отсега съм се шашнала много  #Crazy

# 700
Благодаря ви момичета за бързите отговори  Hug
А Даскалов по принцип с Георгиев ли работи или при вас така се е случило? - не работи само с Георгиев, а с който е на смяна.
За багажа за родилното само това трябва да си нося,т.е. лични принадлежности?Ами  помпа за кърма,комплект за изписване на бебето и един куп други неща,които чета по огрооомните списъци? - оттам дават помпа, но по-добре си носи; к-т за изписване ще ти донесе мъжът ти в деня на изписването.
Каква упойка е за предпочитане?- епидурална+спинална, т.е. в съзнание, макар, че след като извадиха бебето, ме приспаха, защото съм паника.
На кой ден изписват от болницата?- по принцип трябва на 5-ти, но най-често е на 4-ти.
Таткото може ли да остане при мен,не за самото раждане,а след това и колко ще ни струва това допълнително? - може - питай за цена на регистратурата.
Много въпроси станаха,но отсега съм се шашнала много  #Crazy

Елфита, писали сме заедно Simple Smile

# 701
  • Пловдив
Мисля че останалите доктори не искат допълнително заплащане за тях. Само Минев си иска 100 лв., но аз още не съм му ги дала- дойде само веднъж при мен, но аз говорих по телефона и ме пита само добре ли си , аз ОК и толкова. Трябва да ида до кабинета да се разплатим  Laughing
Предния път бебетата стояха повече в детска стая, а сега ни ги оставяха много при нас, та даже и за през нощта, зависи коя акушерка е на смяна. Имаше една много нервна млада дама втората вечер, и моя младеж като мрънкаше през цялото време и дойде в повече, но той яде , повърна и после пак гладен, а тя казва да не му давам, че бил преял. После като му предложих, посука малко и заспа и на нея и свърши смяната Simple Smile
мен ме изписаха на третия ден, а в епикризата пише на четвъртия, явно има минимален престой които трябва да се спазва newsm78

# 702
  • Пловдив
да,vall_t ,има минимален престой,който трябва да спазят.но аз мрънках,че искам да си ходя и ме изписаха по-рано,както и много други

за бебета -както искате вие.ако не сте в състояние и нямате желание да се грижите за него-го върнете в детската стая.няма да ви откажат.поне така беше при мен

# 703
Niakoi moje li da mi dade koordinati na d-r Matev?Ako ima chasten kabinet izvan Selena,kolko struva pri nego sega pregleda?

# 704
Благодаря на всички за отговорите,горе-долу ми се изясниха нещата,но май ще трябва да си водя записки,че то докато дойде деня и от паниката ще забравя всичко  Joy
Оооо сега се сетих какво забравих да питам предния път-тъй като аз ще съм планово секцио има ли как да го насроча около 15-16 дни по-рано,знам че зависи от развитието на бебето,но да кажем,че всичко е наред и позволява ще стане ли работата толкова по-рано?
Уффф и още нещо,пишете за някаква стая-изолатор,само тя ли е единична,т.е. един брой?

Общи условия

Активация на акаунт